Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 26 February 2014

PASAR MALAM JALAN TAR

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people...........
Ini adalah entry sambungan dari yang INI .....
Pasar malam jalan tar ni memang best ! 
Tapi yang tak best nya susah nak cari parking dan kalao ada pon yang jauh gila.
Di sebab kan semangat yang berkobar-kobar kami gagah kan kaki berjalan jugak...
Actually banyak yang boleh di cari kat sini... 
Makanan dan pakaian adalah main course ... so pandai-pandai lah jaga dompet..
Kat sini jugak adik aku pernah kena rompak tapi dia seniri yang tangkap pencuri tu..
Berani mak ai sabo je lah kan............. siap cengkam leher pencuri tu 
sebab curi handset buruk dia... sampai kan orang buat bulatan kat situ....
At last polis datang dan bila berada di balai Polis Dang Wangi tu baru dia perasan,
betapa menakutkan nya muka lelaki tersebut......... ^_^

Kain cotton comel-comel gila pattern 

Kuih muih 

Ni feberet kiter.... Steam boat

Aneka acar buah 

Puyuh



Berhenti beli nasik kerabu tapi mahal gila !
RM8! Adeh,...... 


Keramaian 

Kedai nasik kerabu 


Laksa .... tapi tak sedap sangat la,.... beli makan sikit pastu buang 



Ayam ni sedapppp.. tapi malang nya bahagian yang aku amek tu lebih kepada tepung

Satay ikan feberet .............


Selesai membeli belah sebelom naik atas umah amek gambo kat sini dulu.....
Indah sungguh pemandangan... tak tau kenapa bila tengok KLCC
Rasa tenang dalam hati......
Sekian.........


19 comments:

  1. dah duk sini makin keraplah ke pasar malam jalan TAR yer lieya??? akak seriously dah lama giler tak pergi...

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi menjejakkan kaki kat pasar jalan tar..dulu masa duk kat sepang selalu gi pasar malam kat nilai je..mcm lebih kurang je suasananya :)

    ReplyDelete
  3. KLCC, ,mmg sentiasa & tetap menarik kan utk kita tgk...walaupun dah byk kali tgk..

    ReplyDelete
  4. cantek uols kain2 pasang cotton tu
    iols tgh cari kain ni nk wat baju tuk budak2 tu
    best arrr dpt jln2 kat jalan tar
    sure rambang mata
    iols tgh sarat ni sorilah nak pi sn..wat penat je haha

    ReplyDelete
  5. bestnye..jalan2 carik makan..kain pasang cotton tu macam murah je

    ReplyDelete
  6. Syoknye. Planning habis sakan nak pi shopping kat Jalan Tar last2 xjadi. Yes, sem depan conpem pegi. Jeles tngok akak Lieya.hehehe

    ReplyDelete
  7. berani betul adiknya...mesti pencuri tak sempat lari sbb adiknya sedar kan...kat sana kan ramai berhimpit2 ngan org..ada je peluang dia nk copek kan

    Dah lama JM tak ke pasar malam ni..dulu tggal kat kg baru..kerap gak turun :-)

    ReplyDelete
  8. Kak ina last pegi pasar malam TAR tu 20 tahun lepas kot...heheh..

    ReplyDelete
  9. malaysia ni memang unik,banyak betul makanan
    saya bangga jadi rakyat malaysia!hikhik
    memang best dapat shooping kat situ :)

    ReplyDelete
  10. Kak Lieya.. Seronoknya rumah dekat ngan KLCC. Vee suka tengok pemandangan mlm diterangi lampu terang..

    ReplyDelete
  11. bestnya kak lieya.. semester lepas pegi jalan tar konon nak cari kain tapi hujan lebat yang amat..
    keciwa sgt2.. kalau anne la, memang rambang mata gila2 la tengok kain cotton macam2 corak tu.. hihihi..

    ReplyDelete
  12. Duku suka betul merayau kat sini Lieya. Almost every week. Tapi sekarang dah boring coz ramai sangat orang..nak jalan pun sesak...

    ReplyDelete
  13. Oh mai. Rindunyeeee semua makanannnn! Tak sabar nak balik~~~

    ReplyDelete
  14. Lieya macam pelancong tau.. sure org2 yg meniaga kat sana ingat Lieya mai dari Paris ka, amareka ka... semua gambaq masuk.. akak pn suka jg kalau pergi pasar mlm jln TAR.. macam2 adaa.. rambang mata je tengok kannn...

    ReplyDelete
  15. seronok betul pasar mlm kat sana. meriah mcm bazar ramadhan je.. huhu.. tringin nkpergi =)

    ReplyDelete
  16. dah lama akak tak turun ke sana lieya.. selalu pergi naik tren je, tak kuasa nak drive kat tempat sesak macam tu.. hehe.. kat situ kena berhati-hati selalu sebab ada penyeluk saku..

    ReplyDelete
  17. jln sambil shopping mmg best kat Jln TAR nie...

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart