Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 20 February 2014

PEMERGIAN YANG TAK DI DUGA

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo beautiful people....
Tengah tidur semalam tiba-tiba ada message masuk..
Kawan aku , Mek Tie hantaq message ada anak kawan kami meninggal.
Tapi di sebab kan dia ada typo so aku tak berapa paham message dia.
So pagi ni aku hantar chat kat dia. ye lah kredit tak dak tu yang semalam tak tanya apa.
Baca ja message terus lena balik sebab tak mau pikiaq sangat...
Rupanya yang meninggal tu adalah anak kepada housemate kami time belajar
di politeknik Jitra dulu-dulu ni...
Anak dia baru ja 6 bulan dan meninggal tanpa sebab macam kes yang kita selalu dengar.
Dalam masa terdekat ni banyak jugak kes anak sekecil itu
meninggal dunia secara tiba-tiba....
Bila kes macam ni terjadi kita pun tak tahu siapa harus di persalahkan..
Nak buat post mortem pada tubuh sekecil itu ?
Tiada ibu bapa yang sanggup rasa nya .............
Mungkin Allah lebih sayang kan dia ...
Mudah-mudahan Ayu dan suami tabah menghadapi dugaan hidup ini..
Semoga roh si kecil tenang di sana .. amin....




15 comments:

  1. Innalillahiwainalillahiwarajiun..Takziah kepada kawan lieya.. Kesiannya.. Tapi Allah lebih menyayangi insan kecil itu..

    ReplyDelete
  2. tazkiah buat family kawan akak...al-fatihah...

    ReplyDelete
  3. salam takziah dan al-fatihah, SID...sudden infant death... semoga kawan lieya tabah yer...

    ReplyDelete
  4. takziah pada kwn lieya tu
    alfatihah tuk arwah

    ReplyDelete
  5. takziah kepada keluarga arwah..sedihnya.syurga tempat untuk sikecil..al-fatihah..

    ReplyDelete
  6. Dugaan Allah datang untuk hamba-Nya yang mampu menangggungnya. Al-Fatihah untuk si kecil. Moga ibu bapa terus tabah dan kuat.

    Huhuhu... terasa sedih juga...

    ReplyDelete
  7. Anak syurga... Moga keduanya tabah dan redha.

    ReplyDelete
  8. takziah kepada kawan akak... insyaAllah, Allah akan memberi rezeki yang lain pada akan datang kepada mereka.. Amin..

    ReplyDelete
  9. sedihnya bila ada anak kecik yg meninggal.. Syurga lah tempat mu wahai anak..
    Alfatihah..

    ReplyDelete
  10. al fatihah kepada insan kecil yang comel tu ..moga keluarga baby tu tabah menghadapi dugaan ..sedih umi dengar .. sedih ...

    ReplyDelete
  11. al fatihah dan takziah untuk insan kecil yang comel :(

    ReplyDelete
  12. al-fatihah buat anak kecil tu.. Allah lebih menyayanginya.. salam takziah buat keluarga kawan lieya..

    ReplyDelete
  13. Salam takziah buat beliau..alfatihah...sedihnya umur tak panjang

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart