Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 24 February 2014

SALVATORE FERRAGAMO SIGNORINA EDP

Assalamualaikum,,,,,,
Anyeonghaseyo beautiful people................
Hari Sabtu malam ahad yang lepas , aku , Diana , adik aku Anis dan kawan-kawan nya
pergi ke Uptown Danau Kota ...
Jalan punya jalan terjumpa lah satu kedai perfume ni..
Aku memang peminat perfume so nampak ja terus berhenti..
Tanya lah kat dia, ni ori ka ? dia cakap ya...
Mula-mula macam was-was la jugak kan ... so aku pon mula lah menguji keorian perfume tersebut...
Goncang-goncang nak tengok buih dia hilang cepat ke tak.
Kalao hilang cepat memang tak ori la.. so goncang punya goncang buih dia lambat hilang.
So memang ori! Masa aku dok goncang tu si tuan kedai yang merupakan orang asing tu
nampak dia pun macam tau ja kan aku nak test ori ke tak ..
Dia pon tolong goncang sama dan tunjuk kat aku............. ^_^

Pilih punya pilih akhirnya aku beli yang ni ^_^
Sedap bau dia .. perfume ni adik aku la yang cakap wangi..

Ni la botol dia. comel kan ? beli yang kecik ja dulu 5ml.
Nanti ada duit lebih nak beli yang besaq pulak... ^_^

Riben kat atas tu la yang comel sesangat kan...........
Harga : RM 25 
Murah kan ? Sebab perfume designer selalu mahal ...
Kalao botol besaq dalam RM170 ja.. murah gila kot!
Kalao beli kat kaunter even ebay pon harga dia nak cecah RM300 ...
Mana la den nak mampu kan...........
So now i am so so happy sebab pakai perfume ni sekarang ^_^

Top notes : 

cherrie

Pink pepper

Middle Notes 

Jasmine

Rose

Peony

Base Notes 

Musk

Patchouli

Panacotta

What user say about this perfume ?

"I was scared of trying this on me as I thought it would be sweetly sick , but I was intrigued so pressed ahead! I am glad I did, it is inoffensive , with the right amount of sweetness , the panda cotta gives it the comforting milky aroma, but the other ingrediets counter balance it beautifully , and you end up with a very distinctive perfume, it's as if all the notes work well together to bring out the best of its other. 
I think any age could pull this one, but strictly for spring or summer."

 Ok bye......... tq for reading ^_^






11 comments:

  1. salvatore ferragamo one of my favourite ni lieya... awww, tiba2 teringat yang parfum kat rumah tu dah nak habis... huk huk huk...

    ReplyDelete
  2. hihihi...sally pun ada yang ni...tapi dah hbs..hihihi

    ReplyDelete
  3. kita pakai perfume silkygirl ehehe

    ReplyDelete
  4. akak setia dengan perfume syahirah.. hehe..

    ReplyDelete
  5. anne pun ada yang botol kecik tapi tinggal kat kampung.. huwaaaa~
    perfume ni memang wangi.. best bau dia.. pestaim try dah jatuh cinta.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. Akak pakai minyak wangi Avon jerk...ahahahaa... Maintenance anak2 tinggi mak kena berkorbanlah.

    ReplyDelete
  7. SB suka perfum tapi mmg mahal jugak..last2 guna yang ada jual kat supermarket je..belanja untuk anak2 dah sekian,..SB guna apa yang ada .

    ReplyDelete
  8. memang comeii la perfume tu akak, ^_^

    ReplyDelete
  9. yeke kene goncang.. pas nie boleh try.. kalau botol kecik 25 ringgit boleh caye orinye.. tapi kalu botol besar harga 15 ringgit mmg tak ori la..

    ReplyDelete
  10. Try la Signorina from Dexandra Perfume....mmg sama sebiji bau mcm y original....edp n thn lama...boleh di bawa solat n harga lebih murah but kualiti setanding original....35ml - rm65 shj...x pyh sembur bnyk2 kali....
    Pati original dari dexandra bukan fake punya...
    Wasap 0177574850 utk lbih detail n lebih bnyk pilihan perfume

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart