Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 13 February 2014

TOMYAM BLACKOUT

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people...
Semua dah lunch ke ? Kebiasaan nya aku dengan Diana makan kat umah,
Tak pernah makan kedai kalau hari bekerja.
Pagi-pagi lepas mandi memang aku akan memasak untuk makan tengah hari.
Sebab semalam kan blackout.... barang basah dalam peti ais memang banyak lagi.
Memang dah rancang menu untuk hari ni tomyam.
Udang , sotong , ayam dan daging semua nya ada..
Jadi mau tak mau terpaksa aku masak dalam gelap..
Boleh bayangkan tak kawan-kawan..? Kalau ada cicak atau lipas terjun dalam kuali pon
sure tak nampak tapi nasib baik la tak da...


Alhamdulillah tomyam blackout ni memang sedap!
Ni semua gara-gara orang tua si owner rumah tu la...
On the way nak balik tadi dia ada datang rumah .. 
Ingat kan nak baiki elektrik , rupanya bawak orang baru yang nak menyewa tu.
Pastu boleh pulak tanya " elektrik dah ok ke ? " 
Nak ok cam na dah hang tak tukaq lagi fius yang terbakar tu. 
Semalam punya lah Farah dok explain sampai berbuih mulut takkan la tak paham lagi.
Memang  nak kena siku dia ni.. 
Setakat ini je lah dulu... Cerita pasal orang tua ni sampai esok pon tak habes
Bye!

11 comments:

  1. ehehe bikin hot plak tuan umah tu kan..sib baik menjadi juga tom yam lieya :)

    ReplyDelete
  2. payah jugak dapat tuan rumah camtu..nasib baik ada tomyam...hehehe

    ReplyDelete
  3. sama la menu kita semalam.. Fiza pun masak tomyam tp ada elektrik la.. hehe... tadi Fiza dah terima cenderahati dr lieya.. terima kasih byk2.. nnt Fiza akan buat entry untuk koleksi Fiza nnt...

    ReplyDelete
  4. bikin panas tol tuan rumah nie..haha

    ReplyDelete
  5. nasib baik tomyam tu menjadik..janji sedap walaupun blackout

    ReplyDelete
  6. pergh . hebat laa akak . blackout pon boleh buat tomyam sedap xD

    ReplyDelete
  7. salam. haha nasib baik cicak tak terjun kat tomyam tu :D

    ReplyDelete
  8. igtkan kan tomyam blackout tu kaler itam
    sbb kan blackout gelap kan hahahaha
    org lau dah terer masak..blackout tu talak hal hahaha

    ReplyDelete
  9. fav hana kak lieya ! tak kisah la tomyam apa pown. nie mesti daebak kan? hhuhu

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart