Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 1 April 2014

HUDSON PRANAJAYA ( Two faces singer)

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people...... :)
Hari ni aku nak cerita sedikit tentang seorang penyanyi yang berasal dari Indonesia,
yang lahir dari rancangan Indonesia Mencari Bakat 1....
Aku tak pasti dia menang atau tak tapi dia ni penyanyi yang sangat unik.
First dengaq dia nyanyi adalah time dia buat persembahan bersama dengan
peserta Indonesia Mencari Bakat 3
jugak iaitu Abby Galabby dan mereka menyanyikan lagu yang bertajuk Gethuk...

Ini lah dia Hudson .... :) Kalau tengok di sini tiada apa yang pelik kan ??
Actually Hudson ni adalah penyanyi yang di gelar Two faces..
Bukan sebab dia talam dua muka tapi dia mampu menyanyi dua watak iaitu lelaki dan perempuan..
Tak percaya ? cuba tengok video kat bawah ...


Sebenar nya lagu bertajuk "Getuk" ini adalah lagu bahasa Jawa yang
telah di popularkan oleh seorang penyanyi yang di kenali ramai iaitu Didi Kempot...
Kalau kat Malaysia ni Didi Kempot ni setaraf macam M . Nasir la . hehehhee ...

Selalu nya bila perform di atas pentas hudson akan tampil begini lah...
Sebelah lelaki sebelah perempuan.... 
Pelik kan ? tapi memang unik sebab dia boleh menyanyi dengan suara lelaki
dan suara perempuan dalam masa yang sama....

Sekian 

P.s : Ayah aku peminat indonesia tegar, kalau tak memang aku tak tengok dah
Indonesia Mencari Bakat , tehehehehhee :)

18 comments:

  1. Wow... dua karakter dlm satu masa... ^__^

    ReplyDelete
  2. Fuyoo. Serius. Unik. Speechless!

    ReplyDelete
  3. memang unik beliau.. akak baru kenal beliau lepas baca entri lieya..

    ReplyDelete
  4. So unik & funny pun ada jugak..pandai dia marketing himself..

    ReplyDelete
  5. Best nya mcm tu. Vee pun nak la. Boleh usik pompuan. Hahaha..

    ReplyDelete
  6. waahh!! teringat raja lawak 3, ada yang buat persembahan mcm ni.. geli pun ada nengoknya.. hehe

    ReplyDelete
  7. salam. hmm nice dan unik :)
    btw, ford for u :)

    ReplyDelete
  8. Tahniah Lieya kerana berjaya menjadi pemenang hadiah misteri.. sila hantar butiran seperti yang dikehendaki.. http://ourmemoria.blogspot.com/2014/03/senarai-pemenang-cuti-cuti-give-away.html

    ReplyDelete
  9. heehehehhe lawak tapi unik. Tapi still lagi pelik ekeke.
    Hehe qila pun peminat indonesian jugak heeee~~~

    ReplyDelete
  10. Sumpah pelik. haha tengok banyak kali pun tak leh caya...adoyai XD

    ReplyDelete
  11. unik gile boleh nyanyi jd laki pompuan..hehe

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart