Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 11 April 2014

Sekelip Mata Kau berubah................

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people........
Actually sejak minggu lepas lagi nak cerita pasal ni tapi tak sempat...
Busy betoi minggu ni sampai cerita pon tersadai...........
Sebenarnya aku nak cerita pasal perangai orang lelaki ...
Tak pasti lah samada perempuan pon perangai macam ni jugak.
Kisah ni berlaku kepada orang terdekat dengan aku jugak.
Even dulu-dulu zaman jahiliah pon aku pernah terkena.
Punya lah layan yang terbaik 1st class kan, alih-alih dia tinggalkan kita .
Pastu guna reason yang entah apa-apa yang buat kita rasa bersalah
walhal dia yang buat perangai...........



Tsskkk.... Tragis kan.... Memang lelaki macam ni ke ??
Rasa nya kalau terlalu baik sangat macam tak dak cabaran kan...
Yelah buat lah apa pon , she will always be there,
Jadi si lelaki jadi tak ralat dan langsung tak jaga relationship tu sebab si perempuan ni sentiasa ada.
Tapi bagi diri aku sendiri pulak aku tidak di tinggal kan tapi aku meninggalkan..
But still orang tersebut tak pernah mengaku yang dia memang ada simpan perempuan.
Best of all aku bukan lah yang utama sebab ada sorang lagi yang menunggu dia.
Hebat kan bisa mempermainkan hati ramai orang....
Tapi ni cerita lama , cuma terkenang kembali sebab perkara macam ni masih berlaku.
Kesian orang perempuan kan...........
So next time kalau ada marka baru sepak terajang ja setiap hari...
Baru dia reti... buat baik pon tak da yang hargai kan.
 Tak payah nak jaga sangat hati dia sebab kalau terlampau jaga pon macam ni la jadi nya...
Maybe Love does not exist anymore , only lust conquered people mind and soul.......

Renung - renung kan lah............ ^_^ 

13 comments:

  1. Love do exist la kak Lieya T.T Alamak kita dah la ada boyfriend, kena berhati-hati jugak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. jaga2 bofren tu ye nad,,,, :) jgn baik sgt2 sampai tak fikirkan diri sniri. las2 padah kat diri sniri kena tggal cm tu ja

      Delete
  2. Lumrah dlm kehidupan lieya.. maybe dia bukanlah yg terbaik utk lieya..tp insyaallah satu hari pasti akan ada seseorang yg akan membuatkan lieya bahagia.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak farah, bukan liya la, someone i know yg alami ni. cuma liya pon pernah terkena tapi benda dh lama sgt dh memang tak pikir langsg dh dan sentiasa bersyukur sbb Allah banyak menolong :)

      Delete
  3. mcm tu la dunia lieya..jgn percaya sgt dgn org hihi..event baik bagi layanan buruk hehe baru kita tahu hati budi lelaki tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu lya ... :) better layan buruk2 ja kan ...

      Delete
  4. Allah tahu yang terbaik untuk kamu ^_^ kita hanya mampu merancang dia yang menentukan

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Acik.... Let the best person win

      Delete
  5. lelaki biasanya diaorang terkenal dengan sifat ego... when they know that a woman really loves them...diaorang akan macam tulah... caused they know perempuan ni kalau dah sayang takkan lepas...

    ReplyDelete
  6. selalu yang miza nampak bila belum dapat tu punyala pagi petang malam ada je..
    tapi bila dah dapat tu..buat-buat tak taw je..sebab dah taw perempuan tu dia yang punya..
    selalu macam tu la kan..sian jugak kadang-kadang tu...lelaki....harap sikit je la macam tu...
    :)))))))

    ReplyDelete
  7. biasela tu lieya.. Fiza rasa tak ramai yg cinta pandang pertama terus kahwin, mesti akan tempuh mcm2 cabaran, clash la..putus la.. buat hal la... mcm2.. tu yg buat kita matang.. jodoh mmg ada in syaa Allah..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart