Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 24 November 2014

Engagement Day

Assalamualaikum...............
Anyeonghaseyo beautiful people....
Sorry sangat sebab ambil masa yang sangat lama untuk update cerita pertunangan ini...
Dan sorry jugak tak sempat nak membalas kunjungan ke blog kawan-kawan yang datang menyinggah kat belog saya ini... ^_^
Rata-rata banyak yang dah tak sabar nak tahu siapa yang bertunang dan 
juga ada pulak yang memang boleh agak siapa yang bertunang tu kan... hihihi...

Ini makanan yang di sediakan pada hari tersebut, Mee Kari..
Atas request dari kakak sulung dan ayah aku yang memang hantu mee kari.
Aku ? Memang makan tapi tak berapa minat sangat sebab makan ja mesti mula nak senak-senak..

Rombongan pihak lelaki... Yang pakai baju warna maroon tu lah ibu kepada si lelaki.
Yang baju koko tu pulak adik perempuan dia..
Yang lain-lain kat belakang sana tu semua kaum kerabat ... ^_^

Tepak sirih yang di bawa oleh pihak lelaki....
Rasa nya depa tak sempat nak kunyah pon hhuhuhu :)

Sekitar perbincangan di antara pihak lelaki dan perempuan...
Ayah saya memang jenis berat mulut so bagi ja tok wa cakap.
Sama gak dengan ayah si lelaki pon sama .. jenis xbercakap jugak..

Haaaaa... Yang sebenarnya dia lah yang bertunang...
anak ke 5 adik aku yang no 3... Zahirah...
Bukan aku ye.... Jangan tanya kenapa bukan aku...
Nanti ada yang lebam mata kena belasah ,,, hahahhaa...

Cium cikit bakal mak mentua ... ^_^
Mak mentua kulit cerah dari adik aku.. tssk..

Posing dengan mak mentua dan mak sendiri...
Sengeh tak tahan happy sangat la tuu.. ^_^

Mak mentua dan mak sendiri muka pon lebih kurang ja kan...
Itulah yang di katakan jodoh,,
 

Ingat dak last time aku ada Post Teaser tentang  The Ring  kan...
Tau tak mak si lelaki pergi tukar cincin lain ...
Sebab cincin yang Zahirah pilih tu kecik sangat,,, hihihi,,,
so dia dapat la cincin yang macam kat atas tu ^_6
Ok semua dah hilang tanda tanya kan..
Kepada yang rasa nak tanya bila Liya nak bertunang dan berkahwin,
Insya Allah bila Allah izinkan ... Sekian...
Bye ^_^ 

43 comments:

  1. tahniah ka adik kak lieya... cantik sgt dia...

    ReplyDelete
  2. tahniah buat adik Lieya..suspen jer tadi..ingatkan Lieya..apapun kaksura doakan dipermudahkan segalanya buat Lieya..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi,,,, Liya lambat lagi la Kak sura... InsyaAllah kalau ada nanti akan di war2 kan

      Delete
  3. Tahniah adik kak lieya.. Cantiknya dia! :D

    ReplyDelete
  4. hehe tahniah bt adik lieya..igtkan tuan punya blog...:D

    ReplyDelete
  5. Cantik cincin dia padan dengan jari... Tahniah buat Zahirah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jari dia besar kak mcm jntan ,, hihihi,,.,, TQ kak Jun ^_^

      Delete
  6. taniah buat adik dear ..cantik cincin tunang (^_^).. alhamdulilah..

    ReplyDelete
  7. Woww...ibu kepada pengantin tu gojes sgt..nampak muda...berapa umur bakal pengantin lelaki nih

    Tahniah kepada adik Lieya tu. In sha Allah..x lama nanti turn Lieya pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. 40 an la JM mak dia,, Bakal pengantin tu umo 21 baru hihi..

      Delete
  8. Lorrrrrr..ingat dia yg bertunang..kehkehekhe..memang serprais niii

    ReplyDelete
  9. ooo...ingtkan lieya yg bertunang...rupanya adik...hehe...lieya lak bila? kena cpt2 la xleh kalah ngn adik..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dah jawab kat atas tu,, grrrr,,,, tak pa kalah sikit je .... orang kawen lambat ni insan terpilih so bersyukur sbb Allah pilih utk kawin lmbt kikiki

      Delete
  10. tahniah buat adik lieya dah selamat bertunang..majlis besarnya bila lieya??
    adik beradik pompuan ramai senang..ramai assistant mak kat dapor..hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa nya dalm bulan 5 @ 6 kot.. xpasti gak kak huhu,,, yelah ramai yg tolong makan je kak. tu yang masalah kitt

      Delete
  11. terjawab akhirnya.. tahniah buat adik Lieya... Fiza dulu pun adik tunang dulu jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. biaq adik dulu la kan.., takut dok tggu kakak kesian kat adik tak kawen hihi

      Delete
  12. macam besar sikit cincin tu tapi cantik! tahniah la ye Zahirah! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mak mentua dia yg pilih .. dia pilih yang haluih dahh.. agak nya mak mentua dia tak tergamak nak bagi yg haluih sangat sebab amek satu bentuk ja cincin :)

      Delete
  13. Cantik nya both of u haih.
    Hihi inshaallah
    May allah ease everything ye kak lieyaaa wiwiwiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Qila ,,, hihi... ?Hope so.. InsyaAllah kak Liya kawen tahun depan., kahkahkah, beria ,

      Delete
  14. Adik kak Lieya ke rupanya. Tahniah.
    Apam warna warni tu mmg cantik. dan nampak sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih... ok tertipu la ye,,,, :) Kak Liya tahun akan datang InsyaAllah :)

      Delete
  15. alahai...ingat lieya...hihihi..tahniah untuk adik...

    ReplyDelete
  16. tahniah untuk adik kak lieya.. :)

    ReplyDelete
  17. Iskh kak Lieya niiii Nad mati mati ingatkan kak Lieya T_T Wuwuwuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih... Lex lu.. Kak Liya menyusul kemudian :)

      Delete
  18. bartabahlah..ramai yang akan tanya "akaknya bila lagi?". senyum je nanti, lieya.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Luckily pada hari tersebut tak da yang tanya , Alhamdulillah... Sebab nya adik yang bertunang ni dia langkah dua orang kakak,, Insan yang terpilih memang sentiasa tabah ^_^

      Delete
  19. macam komen2 atas tu..saya pon ingatkan lieya yang bertunang..hishh...

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart