Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 6 November 2014

Hari ini Kami Jatuh Bankrap!

Assalamualaikum..............
Anyeonghaseyo beautiful people......
Sesi menayang muka bermula lagi. Harap tak dak yang meluat dok tengok muka kami berdua.. kihkihkihkih... Ini kejadian pada Sabtu lepas yang telah membuatkan kami berdua pokai.
Instantly! Yes ! Like Seriously ??? Ha serius la neh tu yang cakap. kan kan...
Hari tersebut aku ada berjanji untuk berjumpa seorang kawan.
Sapa lagi kalau bukan Mek Tie .. Dia nak minat dia untuk jahit manik tak dapat di sangkal lagi.
Jadi tujuan aku berjumpa dengan dia tu adalah untuk membeli manik.

Sebab Mek Tie lambat sampai , aku dengan Diana bersiar-siar di Sogo dahulu.
Tujuan utama nya aku nak pi pakai perfume kat Sogo sebab perfume aku dah habis.
Tapi tak sangka rupa-rupanya lain pulak yang jadi nya .... T_T
Masa berjalan masuk tu kami terpandang minyak wangi ni yang memang dah lama menjadi idaman Diana iaitu Moschino Cheap & Chic I love love.... 
Gift set RM139 consist of Edt perfume 50ml, Lotion and Shower Gel.
Masa dok terpesona seketika tu tiba-tiba ja promoter dia mai..
Apa lagi terus terbeli .. Sekali dengan aku la bukan Diana sorang..
Promoter pon pandai promote , kami pulak jenis cepat cayaq... 
Lagi pulak memang perfume tak dak langsung pon ...

Yang ni Diana terbeli..... sob sob sob....
Yang ni aku terbeli..... Moschino Pink Bouquet 

Ok aku terbeli dua ... Selena Gomez edp 30ml.....
Bukan satu okay ? dua Oh my Allah... Lepas dah beli baru rasa oppss.
Biaq betoi.. tapi sebab murah gila bangang so macam ni lah jadi nya..
Pergi lah serbu Sogo ramai-ramai.. 
Hampa mesti terkejut dengan harga minyak wangi tu semua.
Tapi depa punya Sale tu tak tetap sampai bila.
Kata nya selagi ada stock la ....



Pokok Krismas pon dah ada dah kat sana.. 
Tapi seketoi ni ja dapat ambil 

Lepas dah mempokaikan diri , kami menyantap satay ni pulak...
Sedap ni satay kajang ..... 

Tak complete kalau tak dak nasi himpit kan ??? 
So itulah dia kisah kami jatuh bankrap...
Nampak macam tak menarik kan tapiii itu lah hakikat nya .....
Sekarang mari kita sama-sama makan nasi dengan ikan bilis ..
Ok bye ^_^ 

21 comments:

  1. Amboihh mcm nak buat hadiah hantaran kawin noh.. hehehe
    Makan nasik + ikan bilis ok lg.. kalau maggie lg haru.. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la kak... over plak kan... huhuhu....makan meggi malam2 ok. kalo stiap masa memang dak la :)

      Delete
  2. wah..untung la bli perfume dgn harga murah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye cik nor.. untung la jugak tapi pokai :)

      Delete
  3. aaaa....Sogo ada sales?

    mula la gatai tapak kaki nk p sana.dh lama kot x p sn

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah Sale besar besaran utk krismas .. semua barang pon ada sale. wajib pergi tu :)

      Delete
  4. comey botol selena gomez tuh..
    lama rasa tak jejak kaki ke sogo..kalo pegi dah sah2 le menyoping..
    ala lieya, sesekali takpa kot..tahan lama + berbaloi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel pon kak... sweet ja ada mulut banyak2 gituu :)
      tu la berbaloi .. selalu myk wangi gini tahan setahun walaupn pakai hari2

      Delete
  5. hahahaa terbeli ehh? tkpela, sesekali reward diri kan :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu cx... huhuhu... Asyik pikir kan orang lain ja kan.. diri seniri langsung tak di beri kesempatan

      Delete
  6. Hahaha promoter sogo ni memang tau. Kita haritu masa cari perfume nak buat hantaran. Yang perempuan punya dah ada , nak beli yang lelaki je. Aleh aleh die cakap ape tah terus terbeli laki and perempuan punya perfume. T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah .. depa mulut manis,, mulut manis payah sikit nak tolak, kita plak jenis mudah tergoda , mmg hancus la :)

      Delete
  7. ikan bilis pun dah mahal dik oiii hehehe

    igt dah jatuh bankrap lari balik rumah msk nasi
    tp dpt gak mkn sate bagai hahahahaha

    untunglah uols beli perfume berkoyan2 kahhhh
    k.el lau promoter mai nak promote..lari lintang pukang hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah.... saja ja kak el tulis ikan bilis tu..
      tapi tu la baik makan ikan cencaru ikan termenung ka lagi sedap kan..
      amboi kak dah xkan nak lari pi masak ikan bilis baik makan satay kikiki...
      saya tengok gak jenis promoter barang apa . kalo yang x kenan memang lari gak ^_^

      Delete
  8. x pe tayang muka pun dua2 cute
    berapa habis hari tu sampai ke tahap bang ge rap hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... kalo ikutkan nak banding dengan harga asal tu , dapat 1/2 price la ...
      ^_^

      Delete
  9. nasi ikan bilis pun sedap lya..letak cili..ngam

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... xleh makan salu la anim.. angin masuk perut nnti

      Delete
  10. amboiii...shopping sakan nampak..hihihi..

    ReplyDelete
  11. amboi kak... kemain mahal haaa... kalau zizie, muflis la satu sem ni.. hahaha... isk.. dahlah orang tgh mengidam satay ni.. hahahaha...

    ReplyDelete
  12. Wah wahh, ha mana tak bankrupt borong perfume sampai 2 hahaha. Takpe janji puas hati kak Lieya, daripada balik terbayang bayang perfume kann hahaha

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart