Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 28 February 2014

Rangkaian internet terbaik di Malaysia.

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people.....
Tengok tajuk macam nak cerita pasal Rangkaian Internet Terbaik di Malaysia kan ?
Actually bukan sebenar nya ... hihihihi.....
Nak tanya pendapat kawan-kawan semua la sebab saya nak melanggan internet,
tapi tak tau nak pilih yang mana satu...
Macam di rumah kat Perlis , saya guna TM ..
So bila dah berhijrah ni saya rasa macam malas nak teruskan dengan TM ,
sebab leceh dan kena pasang telefon lagi ...
Kalao boleh nak yang boleh di bawa ke mana .....
Contoh macam yang kat bawah ini....

YES !

P1 Wimax

DIGI 

MAXIS 

CELCOM

U MOBILE....

Eh ada lagi tak ? So kawan-kawan guna yang mana ?
Boleh tak bagi testimonial sikit ..... ^_^
Nak tau gak kan yang mana bagus yang mana tak bagus,
Sebab kalao guna internet kat opis ni memang agak terhad ..
Nak blogging pon setakat ala kadar ja... 
Nak tengok cerita Korea apatah lagi........

**Jangan lupa tinggal kan komen **



MY NEW TWIN NEPHEW !!

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people........
Remember yesterday entry about my newborn twin nephew ???
Kelmarin tak da gambar nak di kongsikan dengan kalian semua ..
So hari ni nak tunjuk sikit kat semua wajah anak buah pertama dan kedua saya ^_^

Ini lah dia sepasang baby kembar yang tak seiras tapi depa share uri yang sama.
So si perempuan dah makan semua makanan yang si lelaki jadi
si lelaki ni kecik la sikit dari dia.....

Baby Lelaki : Muhamad Irfan Rizqi
Baby Perempuan : Nur Areesha Qadrina.

Tak sabar nya nak balik minggu depan jumpa mereka berdua .......
Best nya dapat anak saudara... hikhik......

Thursday, 27 February 2014

ALHAMDULILLAH SELAMAT LAHIR DUA PERMATA HATI ^_^

Alhamdulillah , syukur ke hadrat Ilahi kerana mempermudah kan segala nya..
Kakak saya selamat melahirkan(pembedahan) anak kembar nya pada pagi tadi
setelah menanti selama 5 tahun untuk kegembiraan ini...
Anak kembar nya seorang lelaki dan seorang perempuan ...
Yang perempuan berat 2.6 kg manakala lelaki 1.7 kg sahaja.
Jadi yang lelaki tu terpaksa di masukkan ke wad icu buat masa ini.
Doakan kesihatan untuk kedua bayi comel ni yerrr kawan-kawan....
Saya masih menunggu gambaq maybe esok la kot baru dapat letak gambar mereka..
Sekian.... 

SANTAI PETANG DI TASIK TITIWANGSA

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people all around the world....
Ini cerita Ahad lepas .... Aku , Diana, Adik aku dan kawan-kawan dia mai kat sini...
Ramai gila orang kat sini sampai tak dak tempat nak parking..
Last-last letak ja kereta tu dekat dengan umah orang kat lorong taman perumahan tu.
Masa ni dah pon pukul 6 petang pasal tu lah ramai gila orang dok beriadah.

 View tasik dengan ayaq pancut dia.... :) Ada nampak KLCC dan KL Tower 
di kejauhan ....

See... Ramai gila kan orang-orang dia....

Ada dok buat taichi jugak kat sini..........

Bebudak ni jalan laju ... Sat ja depa menikus

Di sebalik air terjun tu ada istana budaya.

Ni kami berjalan nak pi cari makanan ... Rojak dan bebola.

Macam biasa si debab dan si kurus.... :)

Depa main bola dalam ayaq ....

Tengok ! Ramai gila orang............

Eh ada kura-kura la... Shomel kura-kura niii

Penat gila nak habaq kat hampa jalan kat sini sebab kawasan dia sangat lah luas ... ^_^
Orang pon ramai.. Satu ja kekurangan yang aku nampak kat sini..
Depa macam tak berapa nak jaga sangat tempat ni... Means tak da maintenance .
Tempat yang memang sedia ramai kalau depa buat bagi cantik lagi sure lagi ramai orang mai...

Itu saja celoteh utk kali ini............
Adios Asbestos Amigos

Wednesday, 26 February 2014

PASAR MALAM JALAN TAR

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people...........
Ini adalah entry sambungan dari yang INI .....
Pasar malam jalan tar ni memang best ! 
Tapi yang tak best nya susah nak cari parking dan kalao ada pon yang jauh gila.
Di sebab kan semangat yang berkobar-kobar kami gagah kan kaki berjalan jugak...
Actually banyak yang boleh di cari kat sini... 
Makanan dan pakaian adalah main course ... so pandai-pandai lah jaga dompet..
Kat sini jugak adik aku pernah kena rompak tapi dia seniri yang tangkap pencuri tu..
Berani mak ai sabo je lah kan............. siap cengkam leher pencuri tu 
sebab curi handset buruk dia... sampai kan orang buat bulatan kat situ....
At last polis datang dan bila berada di balai Polis Dang Wangi tu baru dia perasan,
betapa menakutkan nya muka lelaki tersebut......... ^_^

Kain cotton comel-comel gila pattern 

Kuih muih 

Ni feberet kiter.... Steam boat

Aneka acar buah 

Puyuh



Berhenti beli nasik kerabu tapi mahal gila !
RM8! Adeh,...... 


Keramaian 

Kedai nasik kerabu 


Laksa .... tapi tak sedap sangat la,.... beli makan sikit pastu buang 



Ayam ni sedapppp.. tapi malang nya bahagian yang aku amek tu lebih kepada tepung

Satay ikan feberet .............


Selesai membeli belah sebelom naik atas umah amek gambo kat sini dulu.....
Indah sungguh pemandangan... tak tau kenapa bila tengok KLCC
Rasa tenang dalam hati......
Sekian.........


JALAN , JALAN DAN JALAN LAGI

Assalamualaikum...............
Anyeonghaseyo beautiful people............
Ini entry berjalan -jalan lagi.... Sejak dok di perantauan ni kan,
hari Ahad memang tak pernah lekat kat umah ... asek dan jalannnnn ja.....
Yang ni tak ingat bila rasa nya minggu lepas kot kami pi jalan - jalan kat KLCC

Macam biasa lah kami naik train kat Kampung Baru.

Amek gambo sikit atas tren ni.. hikhik... 

Diana dia suko benar menyandar tepi tiang tu............

first thing yang kami buat adalah membeli di kiosk Auntie Anne ...


Sambil tunggu sek dia beli kan chocolate stick kami amek gambo dulu...

Saja menjibon kan diri di sini..... :)

Yay dah dapat..... 1st time makan ni.. Sedap!! 
Macam nak kelupoq atas lantai ....:)

Diana mula-mula jual mahal pastu bila dia tokok sekali terus rasa nak guling-guling ..
Sedap!!!

Tengok tak betapa gelogos nya kami berdua makan....
Maklum lah dua-dua budak kampung ni 1st time makan coklat stick Auntie Anne...

Kami singgah SEPHORA... Ada persembahan penari tiang..
Badan dia elastic gila-gila amazing ja aku tengok

Ni makanan yang Diana pesan ,, Last-last dia tak makan langsung....
Tapi boleh tahan sedap gak

Aku pulak penggemar masakan sweet and sour so aku amek yang ni... :) 
Tapi makan tak habeh sebab perut jadi penuh lepas makan coklat stick.

Bebudak - bebudak ni tak makan apa pon diet kot.... 

Anis dengan Erna ......... :)

Eh kiter pon nak jugak la......... hehehe....

Ok lah... Nanti nak sambung cerita kami pi pasar malam jalan tar pulak.
Saja tak mau cerita dulu sebab nak bagi jadi dua entry.... pulun ! kan ...
Ok lah bye semua .................. ^_^

Tuesday, 25 February 2014

SEDAPNYA MAKAN KEROPOK MELINJO @ BELINJO DENGAN NASI

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people........ ^_^
Sekarang ni kan kalau makan nasik tengah hari mesti kena ada keropok melinjo..
Kan setiap hari aku balik makan nasik di rumah kan...
so kalau masak masakan yang jenis kuah tak banyak sure kena ada keropok melinjo ni...

Ini lah keropok melinjo sebelom di goreng .
 Sebenar nya Kak In yang mengajar aku makan keropok ini ..
Dia lah yang bagi . so yang aku dok goreng makan tengah hari tu keropok dia bagi la..
Next time kena pergi cari sendiri la pulak kan...
Takkan nak berharap ihsan dia bagi pulak kan setiap kali...

Bila di goreng keropok nya jadi begini..
Walau pon rasa nya agak pahit sedikit tapi bila makan dengan nasik sedappp sangat...
Kalau makan saja-saja memang kurang best la sebab dia pahit...
Kawan-kawan pon mesti ada yang pernah makan keropok ni kan ?

Ini lah buah melinjo @ Belinjo yang di gunakan untuk buat keropok ni...
Comel ja buah dia kan.. cara depa buat tu tak pasti la.
Tapi yang tau ja keropok ini makanan tradisi indonesia...

Ok bye semua ............ ^_^

(Autopost)
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart