Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 30 April 2014

Pengalaman Ngeri di Kuala Selangor

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people.... :)
Patut kah aku buat tajuk yang sebegitu tapi tiba-tiba ada gambaq di tepi pantai
dan gambaq makanan ... ^_^
Sebenarnya kejadian ngeri itu berlaku selepas aku dan Diana selamat 
bergambaq dan makan - makan kat sini 

Kami pergi sini pada hari Ahad tak ingat dah berapa haribulan.
Kedai makan ini adik Diana yang suggest kan sebab dia memang regular kat sini.
Saja kami bertukaq angin pi berjalan ke Kuala Selangor pulak kan... 
Selalu asyik pergi mall ja bosan jugak kadang-kadang ^_^

Masa ni orang memang dah ramai dah ..
Ada yang dah makan ada yang dok tengah tunggu makanan ..
Restoren Aroma Ikan Bakar ni memang besar jugak lah...
Kira nya boleh masuk ramai orang dalam satu masa...
But Still bila malam menjelma memang ada jugak yang kena tunggu masa nak book meja tu.

Suasana di tepi Kuala yang memang menenang kan mata memandang ..

Sebelom makan amek gambo dulu ye...


Gelap sikit gambo ni sebab masa ni memang nak senja dah..
Lani kan gelap awai.

Posing ala statue ni mak aku punya feberet ,,
Asal posing ja berdiri tegak macam nak nyanyi lagu negara ku


Selepas siap amek gambaq kami pon terus pergi kat meja...
Aku pergi pilih makanan.. saja nak menerai ...
Amek sekoq ikan Jenahak bersaiz kecik untuk bakaq .
Sotong pulak untuk goreng tepung.. just that...
Destinasi bajet la katakan ... tapi tak bajet tara mana pon

Aku order air tembikai , Diana pulak air Mangga.

Nendia ikan bakaq .. setelah sejam menunggu .. Lama gila kan...
Tapi ok .. sedap.. kami meratah ja .. aku tulis ni pon sambil dok menelan air liuq,

Ni sos pencicah dia... :)
Sedap gak.. Sotong pulak tak dan amek gambaq ..
Sebab tak berapa nak sedap sangat . masin plak tu...
So kat mana yang ngeri tu ???


Macam ni ceta dia ... 
Masa kami pi ke Kuala Selangor tu kami ikut jalan Puncak Alam ...
Ada satu tempat tu masyaAllah jalan dia macam ulaq kena palu..
Aku kata kat Diana memang time balik nanti tak mau lalu dah kot ni.
Lagi pulak kami pi sana guna Waze...
So malam tu masa nak balik dok elok-elok nak ikut jalan bawah dari Kuala Selangoq ke Shah Alam .,
Ntah cam na bulih pi kona kot lain ikut Waze,
Hampa bayang kan masa tu Waze bawak kami ikut jalan kampung yang memang tak dak kereta langsung,
Sekeliling pulak ada pokok kelapa sawit..


Aku ketaq lutut habaq hang masa tu tak leh bayang kalo tiba-tiba muncul orang jahat kot celah-celah tu...
Tapi aku beristighfar dan baca ayat kursi banyak-banyak mudah-mudahan di lindungi..
Pastu lagi terok bila kami dah lepas kawasan yang gelap gelita dan tak dak orang tu,
kami pon masuk balik ke jalan ulaq kena palu tu...
MasyaAllah dah la masa tu gelap gelita.. mujuq ada kereta lain jugak lalu kat situ.
Kalau tidak aku tak tau la nak kata macam mana ... Menyesai gila tak ikut laluan yang
kami merancang nak lalu pada mula nya tu...
Yang Waze ni pon satu haru jugak.. Time kita nak jalan kampung dia bagi jalan highway.
Bila kita tak mau jalan kampung bagi yang teruk sekali pulak..
Alhamdulillah selamat ... Next time tobat tak pi dah kalau just berdua ^_^
Serik lah konon.... hikhikhik.... Ok tu je lah ngeri nya...

Bye semua ... TQ for reading ^_^

Tuesday, 29 April 2014

THIERRY MUGLER - ANGEL

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people......
Nak bagitau kat hampa semua perfume yang aku baru fall in love,,,,
Nama dia " Angel " by Thierry Mugler....
Sapa pernah bau perfume ni angkat tangan ^_^


Angel by Thierry Mugler is a Oriental Vanilla fragrance for women.
Angel was launched in 1992.
Angel was created by Olivier Cresp and Yves de Chirin.
So perfume ni bukan lah baru di pasaran malahan ada banyak versi lain yang di keluarkan 
seperti Angel Aqua Chic, Angel Black Brilliant Star, Angel Caprice the Star
dan macam-macam lagi lah yang rasa nya kalo nak senarai semua memang letih...
Lani jom kita tengok apakah yang terkandung dalam angel ni.

Top notes : melon, coconut, mandarin orange, cassia, jasmine, bergamot and cotton candy

middle notes : honey, apricot, blackberry, plum, orchid, peach, jasmine, lily-of-the-valley, red berries and rose

base notes: tonka bean, amber, patchouli, musk, vanilla, dark chocolate and caramel.

Ok banyak gila kan bahan-bahan yang di gunakan untuk menghasilkan perfume ni...
Perfume ni pernah menang dalam  FiFi Award Hall Of Fame 2007.


Walaupon ramai gak yang tak suka perfume ni tapi bagi aku la kan..
Perfume ni memang terbaik la.. ehhehehe.. sebab bau dia lain dari yang lain,
even semburan pertama tu bau dia agak tengik sikit 
tapi bila dia dah start dry down tu memang heaven...
Tapi tak tau la kan pendapat orang lain macam mana .. ^_^
Ok bye :)

Source : Fragrantica


CPUV 40,41,42

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo pretty people :)
Alhamdulillah rezeki hujung bulan dapat lagi 3 cpuv utk bulan April ni...


1. Whisper Mesh & Cotton

2.Darlie Expert Fresh

3. KFC Zinger Reloaded.

Alhamdulillah , terima kasih kepada Nuffnang kerana memberi peluang

kepada blog kesayangan hamba ni.....

Bye :)



할아버지 사랑해 - Harabeoji Saranghae Lee Soon Jae

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo pretty people .....
Hari ni saya nak kenal kan tok wan kesayangan saya ......
Ni bukan tok wan yang sebenaq ye.. ni tok wan Korea yang saya suka sangat...

Ini gambaq tok wan saya masa muda.....
Boleh tahan handsome dia kan.... hehehe...
Tok wan saya ni di lahirkan pada 10 October 1935 ,
eh sama pulak hari jadi tok wan dengan adik saya , Anis ^_^
So umur tok wan pada tahun ini adalah 79 tahun...
Walaupon dah tua tapi tok wan kita ni masih kuat lagi ..

Ini antara watak-watak yang pernah di lakon kan oleh beliau...
Beliau start berlakon pada tahun 1950an lagi..
Tapi sebab tok wan kita ni tak berapa nak tinggi jadi
agak susah la nak dapat watak-watak utama :)


Tudia smart tok wan kita... Perempuan sebelah tu tak pasti sapa ...
So dari tahun 1950an sampai la sekarang ni banyak sangat drama dan filem 
yang di lakonkan oleh beliau dan nama beliau melonjak naik dengan
kemunculan beliau dalam Sitcom Unstoppable High kick ^_^


Sitcom ini lah yang buat aku tertarik dan jatuh minat dengan beliau..
Watak sebagai datuk dalam keluarga Lee memang mencuit hati.
Di tambah pulak dengan kegarangan nya yang ada kala nya melampau..
Tapi memang best sangat-sangat... ^_^
Ini lah keluarga Lee Soon Jae dalam sitcom Unstoppable High Kick..
Ada sesapa kat sini yang pernah tengok sitcom ni ?
Sila angkat tangan dan kalau belum boleh lah 
Download sitcom Unstoppable High Kick kat SINI

Ok kawan-kawan ... setakat ni ja saya nak cerita tentang datok atau tok wan kegemaran saya...
Until then, have a nice day everyone ..
Bye

Monday, 28 April 2014

Mushroom Soup!

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people ....
Sapa suka makan mushroom soup , hands up please.... :)


Ni adik aku dan sepupu aku yang buat...
Saja aku curi dari FB dia.... nampak sodap....
Sepupu aku tu dia amek Kulinari kat Kolej Vokasional...
Asal nya nak suruh dia amek Fashion tapi sebab dia letak kulinari no 1,
dia dapat yang tu lah.....
Kalau tak dapat lah aku designer untuk baju pengantin free... hehehhee

Ok lah... bye!_!

Saturday, 26 April 2014

Broga Hill - Akhirnya berjaya sampai !

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people.......
Sejak dok kat Perlis lagi aku memang bercita-cita nak mendaki Bukit Broga...
Walaupon stamina tak sekuat mana dengan spare tyre merata tapi
aku tetap kuat kan semangat jugak untuk cuba mendaki....
Alhamdulillah pada 20 April 2014 aku berjaya !

Muka orang berjaya mendaki Bukit Broga ^_^
Nampak tak betapa happy nya muka aku ....
Tengok seluaq aku penuh dengan selut! 
Sebab dia mula-mula tu kami tersilap jalan!
Masa kami silap jalan tu lah memang adventure gila sebab jalan yang kami lalu tu agak teruk...
Di samping curam , di sebab kan hujan tanah berlumpoq tu jadi licin ... 
Aku terjatuh masa nak naik tempat curam tu la sampai habes seluaq aku kotoq!
Ada pulak laluan yang kami terpaksa lalu sambil terkengkang-kengkang..
hampa leh bayangkan tak ????


Berhenti rehat seketika . masa ni dah berada di laluan yang betol.

Ni masa kat tempat yang kami sesat tu. 
Nak turun memang kena struggle la sebab licin.




Hangpa tengok aku berlemoihh gila macam orang apa lagiii..
Jarak kami sesat tu sama ja macam jarak nak naik ke puncak broga ..
Kira kami buat keja dua kali la...
Budak-budak laki tu cakap time kami sesat tu warming up .. hikhik...
Bila kami dah jumpa jalan betoi tu aku pada mula nya nak balik ke kereta ja.
Sebab dah habes tenaga nak start mendaki lagi..
Tapi budak-budak ni semua pakat dok pujuk-pujuk aku...
Last-last aku akur... :) aku daki jugak walaupon ponet gilooo.



At last kami sampai jugak ke puncak .. walaupon bukan yang atas sekali.. :)
aku give up dah masa ni , dah tak sanggup nak naik sampai atas lagi.
aku suruh depa semua naik , tinggal kan ja aku kat situ. 
lagipon ramai ja orang kat area tu pon tapi depa tetap tak pi...
Semua dok lepak setakat tu ja :) 
Baik sungguh hati budak-budak ni .. aku memang salute ...


Masa aku give up nak naik , syaz dengan wan ni lah dok teman kan aku.
Aku berhenti depa pon berhenti tunggu bersama aku...
Syaz siap tolong bawak beg utk aku .. sangat-sangat terhutang budi :)

Yang baju hitam chubby kat atas sekali tu bukan geng kami pon..
Tapi dengan slumber nya dia posing sekali...
Lucu la dia tu.. kalau tengok mesti nak tergelak

Sampai ja atas ni terus aku tersadai tepi tu tak mampu nak bergerak lagi dah






Tengok si chubby baju hitam tu siap buat tangan lagi... 












Sun rise yang dapat macam ni ja..... :)

Sekarang jom berselfie :)

Ni human monopod

Nampak tak ketinggian ny .. jalan raya di bawah nampak sangat cantik kan

Orang belakang tu dah kenapa ?

Indah nya bumi ciptaan Allah :)



Melepak bersantai :)


Silap tak buat pose macam ni. :)

Tengok belakang sana berduyun orang naik atas lagi.. 
Geng aku tak naik :)









Paling suka gambo ni.... macam happy ja :)




Orang kuat kita.... TQ Firdaus dan Wan kerana banyak sangat membantu .. :)


Terlupa nak habaq ... laki ni Korean man okey ?
hikhikhik.... ^_^













 Cantik kan ??? Nak pergi lagi ke tak ??
Dah tentu lah nak pergi tak mungkin tak mau pergi sebab memang best!
Broga nanti kan kedatangan kami lagi...
Bye !




















Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart