Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 28 May 2014

If I Stay

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people..........
If I Stay , Sebuah Novel yang di tulis oleh Gayle Forman .
Novel yang mengisah kan tentang seorang gadis bernama Mia ,
yang koma dan bertarung nyawa untuk kembali kepada keluarga nya .


Novel ni telah di filem kan dan akan release pada 22 August 2014,
but sadly aku check dalam senarai movie akan datang tak ada!
So so sad. Sebab cerita ni memang sangat-sangat menarik ^_^
Tak caya boleh lah tengok trailer kat bawah ni....


Dan lagu Say Something yang di nyanyikan oleh A Great big World feat Christina Aguilera,
adalah lagu tema untuk movie ini....


Nak tengok kena download je lah ye kawan-kawan..
Aku masih dalam proses membaca buku ini lagi...
Buku dia tak tebal sangat dan huruf pon tak la kecik .. senang nak baca..
Dalam review dan komen tentang buku ni , cerita ni memang sedih sangat.
Even penulis nya pon menangis sambil menulis cerita ni...
So nak gak kan test power ayaq mata hikhik.........
Ok bye... TQ for reading guys ^_^


Tuesday, 27 May 2014

Lelaki dan Bunga

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people.........
Selamat pagi dan selamat bekerja untuk semua...


Apa yang bermain di fikiran anda semua bila melihat gambar di atas.
Pasti nya anda menyangka saya lah yang menyusun semua bunga ni.
Sebenarnya tidak... Bunga kat atas ni di susun oleh Dia ^_^
Percaya tak orang lelaki pon boleh buat benda macam ni.
Saya sendiri pon tak pernah buat kerja macam ni.
Nak pergi petik-petik bunga pastu susun-susun pulak kan...^_^
Walau pon dah lama Dia buat benda ni untuk aku,
tapi aku tak pernah share kat sini pon ...
So untuk abadikan kenangan kena lah letak even dah lama...
InsyaAllah kalau jodoh kami ada, akan aku perkenalkan dia kepada semua.
Buat masa sekarang kita P & C dulu yeeeeeee.... 
Untuk kesayangan ku, Terima kasih sangat-sangat ^_^
Ok bye @_@

Monday, 26 May 2014

Womanity - Thierry Mugler

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people........
Happy Monday to everyone ^_^
Lately , aku minat sangat dengan Thierry Mugler punya perfume ..
Sebelom ni aku pernah buat review tentang Alien dan Angel kan,
so kali ni jom kita berkenalan dengan Womanity pulak .
Sebenar nya , Alien mini aku hilang ! Tak tau jatuh mana so sad..
Tapi harap-harap di temui la sebab rasa nya bukan jatuh atas jalan pon...
Pastu aku pon pergi la Uptown malam sabtu lepas nak cari perfume baru..
Dok tengah sengkek ni ingat nak beli yang vial tu ja tapi tiba-tiba jumpa Womanity .
Terus grab dan bayar tanpa mencium bau nya sebab aku yakin Thierry Mugler mampu buat aku impress.
Dan seperti yang di jangka yes! i like this perfume so so much... ^_^


Auntie kedai tu siap pesan agi kat aku jangan letak banyak .
Sebab bau dia sangat-sangat strong .
Aku paham sebab memang perfume dia yang lain pon jenis melekat dan longlasting ..
Berbanding dengan Alien dan Angel , Womanity ni ada element Elegent ..
Kalau tak salah Dato' Siti pon pakai ^_^...
Kalau tak salah la .. Kalau salah oppssss.. Sorry
Jom kita tengok Womanity notes.........

Fig


Fig Tree


Fig Leaves.


Caviar.


Ok ni ja bahan-bahan yang ada dalam Womanity...
Kira nya adik beradik buah fig semua nya ada dalam ni....
Tapi kalau ikut kan aku langsung tak dapat nak detect semua bau ni.
Sebab tak pernah bau pon buah fig tu mcm na.
Apa yang aku boleh describe, Womanity ni ada kegarangan di sebalik kelembutan..
Bau dia lembut tapi ada certain part tu bau dia mcm unik dan agak spicy .
Nak tau macam mana betol - betol bau dia ...Boleh cuba kat kaunter.
Ada yang pernah bau boleh bagi pendapat . nak gak tau ^_^
Until then , have a nice day everybody
Bye!





Friday, 23 May 2014

Liebster Award - by Eyqa Yushaiza

Assalamualaikum..............
Hari ni masa agak terluang sikit so apa kata kita menjawab soalan-soalan cepu emas kat bawah ini .
Nak ucap ribuan terimakasih kat Eyqa sebab tag Kak Lieya ^_^
Tanpa membuang masa lagi jom kita menjawab....


1. Describe briefly about yourself. Like your personality, the things that you like.
Personality : Happy go lucky dan sentiasa nak happy ja.
Benda yang paling suka : Berjalan , berjalan dan berjalan . Pendek kata jenis susah lekat di rumah

2. List down your all-time favourite TV shows and songs.Favourite tv show : ANTM, Face Off, 2 Day 1 night, The Return of Superman, Gag Concert, and the list goes on ... serius kalau nak buat senarai selalu ja tak ingat
Favourite Song : If by Taeyeon SNSD.

3. What is the craziest thing you've ever done?Apa ek ? Aduh serius tak ingat . Tapi rasa macam ada .

4. Who are your biases? You can list any celebrities that you like.So Ji Sub oppa , Kang Ji Hwan oppa, Jeong Il Woo Oppa ^_^


5. Do you have any weird habits? If yes, tell us about it.
Tak pasti . Tak ingat ada atau tak ^_^

6. What are the things that you really want to do the most?
Nak travel all around the world.

7. Do you like reading, travelling and photographing?
Yes! Semua pon suka .. ^_^

8. Would you dare to sleep in haunted house overnight? Why?Rasa nya tak kot. sebab memang penakut. Walaupon suka tengok cerita hantu.

9. If you're a billioaire, what would you do?Beli tiket ke Korea untuk semua ahli keluarga.
Pergi ke tempat yang paling disukai beramai-ramai itu sangat best!

10. How do you want your dream house to look like?
Rumah yang cantik , selesa dan yang penting ada family di sisi 


11. What is your most favourite quote?
If you love someone , set him free......

Okay done .............. ^_^
Once again Thanks for tagging... bye semua 

Wednesday, 21 May 2014

Indah nya Suasana Pantai .....

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people.....
Ahad lepas , tiba-tiba dapat buat cadangan nak pergi ke Port Dickson.
Adik aku terus ja setuju dan kawan dia yang masa tu masih di lamun mimpi terus melompat bangun..
Semangat lah katakan sampai tak ingat dunia hikhik.... ^_^
so sebab merancang last minit pergi pon agak lewat... 
Sepatut nya dari hari Sabtu lagi dah merancang tapi entah macam mana tetiba ja kan buat rancangan ni..
So dalam pukul 3 macam tu kami pon bertolak.....
Sampai kat sana dalam pukul 5 .. Aku memang 1st time jejak kaki kat Negeri 9 masa tu..

4 Dara pingitan di tepi pantai yang indah ..
Tak tau nama pantai ni apa tapi pasir dia memang cantik sangat...
Teruja mak!
Mula-mula singgah kat sini dulu....
Pastu pak cik RELA cakap ada orang lemas kelmarin ..
Kami terus cabut lari...


Ni tempat budak lemas tu jugak... sini pasir dia tak brapa lawa


Dok buat syok posing dgn gitar :)


Gelap sikit kan gambaq ni.. tapi tak pa la asalkan ada mata ada hidung .


Diana terlampau happy sebab lama tak main pantai.. ^_^


Kandid time ... :)




Amek gambar dari bawah buat muka saya nampak so so bulat.
Bukan muka ja overall bulat... (sigh)

Selfie dengan Adaa









Gambar blur pon ambil jugak sebab nak menunjukkan muka happy :)


Depa berkasut aku berselipar... eh selipar ke.. 




Now masa untuk guna human monopod... :)


5 sekawan ... :) 


Yang ni selfie versi gediks


Blur pon tak pa janji ada style .. hikhik


And last but not least .. aku dengan gitar............. ^_^
Allah , Indah nya bumi ciptaan mu....
Kami bertolak pulang pada pukul 9malam waktu malaysia dan sampai lebih kurang pukul 11 malam ...
Overall sangat sangat sangat happy.. 
Next time nak pergi la... ^_^
Selalu kalo kat PD mana yang best ?? Boleh tolong suggest ^_^
Ok bye ...

Tuesday, 20 May 2014

Stereng kereta bergegar.

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people all around the globe ...
Hari ni macam biasa pergi kerja pukul 8.20 a.m.
Pagi tu dah rasa macam kurang enak ja masa memandu ,
tapi masa park kereta tak da pulak terpikir nak check apa-apa.
Hari ni aku puasa so memang kalau ikutkan hati tak mau pergi mana-mana.
Tapi tiba-tiba Diana ajak pergi pejabat pos dia cakap ada ja kat area Mahsing tu.
Aku pon ok lah jom kita pergi sebab kalau pos office yang sebelom ni memang aku tak mau pegi.
So bawak lah kereta macam biasa... tapi tetap rasa pelik.
Stereng dah mula gegar-gegar. Aku dok wonder dalam hati..

"Pasal apa pulak dah ni? Tiba-tiba dok gegaq.. Sebab berjalan kerap ka apa??"

Aku teruskan perjalanan lagi.. Rasa masa nak belok tu mcm berat ja ..
Pastu masa nak melintas tu apek dalam lori tengok semacam ja kat kereta aku.
Lepas lintas tu tiba-tiba ja satu kereta ni hon aku .
Pastu orang kat dalam tunjuk kat tayar .
Aku pon sepantas kilat terus ja berhenti dan turun check .
Rupanya kereta aku PANCIT!
Oh no! Ini pengalaman pertama ! Terus ja aku patah balik!
Mujur lah kedai tayar ada dekat sangat-sangat dengan tempat tu,
Alhamdulillah , Syukur Allah turun kan pertolongan .
Kalau jadi kat tempat lain macam mana lah nak cari kedai tayar kan...
Sampai ja kedai cina tu terus buat.. Dia cakap tayar aku dah haus.
Memang patut tukar la. Tapi tak leh tukar sekarang la.. Tunggu gaji dulu...
Rentas pulak duit aku ... huhuhuhu.... Yela dah 2 tahun setengah dah pakai .
Dah tentu memang kena tukar pon..
Cina tu cakap sebiji tayar silverstone  RM120 . Ok la kan .
Hmmmmmmmmmmmm.... Tak boleh nak stress lebih sebab memang kewajipan..


Monday, 19 May 2014

Bukit Ampang

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people... ^_^
Pernah ka hampa pi Bukit Ampang ?
Orang Ampang mesti pernah pi kan kan kan ?
Sebenaq nya sebelom ni aku memang tak pernah pon tau ada nya tempat ni.
Tiba-tiba kawan aku Mek tie bagitau tentang tempat ni...
Try google memang lawa la sebab boleh nampak view KL...
Pastu dengan tak semena-mena adik aku pulak tiba-tiba ajak pi.
So apa lagi, kita ni yang memang tak dak benda nak buat terus setuju...
So kami pon pergi la ke sana pada malam Ahad yang baru ja berlalu ni...
Apa pon jom la tengok gambaq ^_^

Demok yang suka buat muka cute ^_^

With Diana ^_^

Addaa and Anis ^_^ 

ok tak dak gaya lain nak buat ^_^


Cantik kan .... best sangat mai sini. Lagi lewat lagi sejuk ...
Harap next time boleh datang lagi.. ^_^
Bye!


Friday, 16 May 2014

Zalora Muslimah Wear ^_^

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people......
Hari ni dapat bungkusan dari Zalora!
Baru ja kelmarin aku order baju yang comel tu utk Kak Inderawati.
Cepat betol sampai.... kak In pon happy ja sebab baju tu cantik sangat...

Ni lah baju nya ,.. comel kan... sweet gitewwww...
Pastu kan dalam sampul tu tetiba dapat kad yang macam kat bawah ni.


Bcard ni ada benefit nya .. macam aku baca tadi mata boleh redeem .
Tapi tak berapa paham sangat la...
Sebab selalu sangat kot dok beli dengan Zalora jadi dapat la kad ni ^_^


Pastu dapat yang ni ^_^ 
Tali inci yang super comel ...
Boleh la mengukur badan seniri 24 jam sehari...
Zalora ada update banyak gak koleksi muslimah terbaru ..
Nak tengok ?? jom jom scroll ke bawah ^_^

Ni kemeja ada dari saiz 38 - 46...
so tak yah risau kalau badan jenis bambam macam iolls ni pon boleh ja beli..
Harga ? RM29 ja.. nak borong 5 pasang pon boleh....
iolls dah grab 4 pasang hikhik..........

Yang ni pon sama gak saiz dan harga nya ... 
ada macam-macam colour untuk uolls pilih.. dan saiz nya jugak..
Kena grab cepat-cepat sebab ada certain-certain colour dah kehabisan saiz.

Baju kurung pon ado .... boleh la beli buat baju raya kan.. ^_^

Yang ni iolls berkenan sangat sangat dan sangat .. comel kan...
Harga pon boleh tahan tak la mahal gila-gila....
Jom semua pi cuci mata kat Zalora ...
Macam-macam fesyen Muslimah yang pasti memikat anda semua.. ^_^

Jangan lupa , kalau nak beli barang Zalora uolls still boleh guna kupon 
yang sebelom ni iolls pernah bagi. 
Type ja masa nak checkout tu.. ok bye semua ^_^ 

P.s : Kupon utk 1st timer je tau.. kalao dah pernah beli tak boleh guna dah kupon ni.
Atau kalau nak guna jugak boleh try email lain atau akaun fb lain then memang 
boleh la guna ^_^

Kupon Zalora 15 %
ZBAPmFz












Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart