Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 28 June 2014

Salam Ramadhan untuk semua


Tak sangka kan, esok dah start puasa .... ^_^
Untuk semua ....... Salam Ramadhan......


Melalui akaun Facebook Lukas Podolski, beliau telah memuat naik gambar di atas dengan caption,

To my muslim friends and fans: Wish u happy Ramadan! Poldi

Tq Poldi for the wish..... ^_^

Tiket bas mahal tapi ...........

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people.....
Cuba teka kat mana saya sekarang..... ^_^
Actually sekarang ni Liya kat kampung halaman iaitu Perlis ...
Suka sangat-sangat sebab nya dah dua bulan tak balik.... lama kot . kan..
Tapi semalam naik bas ya rabbi kerusi dia kecik gila..
Tapi harga tiket mahal nak mampus.
Setaraf harga tiket bas yang kerusi boleh dok bersila panggung tu...
Dah la kerusi kecik , nipis pulak tu.... Allahuakbar.. 
Pelik sangat dengan syarikat bas yang satu ni kan....
yang bas nak g Melaka boleh pulak kerusi tebal padahal berapa jam ja pon..
Ni dari Shah Alam nak ke Perlis jauh kot... pikir lah seniri...
Mujur lah batang leher aku ni tak tergeliat.
Sakit jugak hati aku ni kan... setiap kali naik bas ja memang tak puas hati...
So next time jangan harap aku nak naik bas dari syarikat bas ni...
 Ok bye!

P.s : Harap pihak berwajib mengambil tindakan 


Friday, 27 June 2014

Kemenangan berpihak kepada German!

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people ....... ^_^
Yes! German menang ! Tak sia-sia tengok game antara German menentang USA semalam.
Dengan keadaan TV yang rumah yang agak daif ...
TV guna ariel macam zaman dahulu kala memang la kan....
Tapi mujur la dalam dok merenik tu nampak gak walaupon kecik dan agak kabur....
Thanks again kepada Thomas Muller kerana telah menjaringkan gol!


Hoorey.... Tengok dia pon melompat happy .... ^_^
Bola banyak berpihak kepada pasukan German semalam tak macam lawan dengan Ghana .
Kira nya abg Manuel Neuer banyak rehat ja kat tiang gol masa match ni...

Rasa nya time ni lah depa berpelokan masa Muller menjaringkan gol di waktu tak terduga ^_^
Caya lah Muller , memang terbaik lah.... 
Berharap sangat mereka terus berjaya di peringkat seterus nya ^_^


Ni aku ambil dari Manuel Neuer Facebook Page   
"We get knockout...;) "

Das war ein erfolgreicher Abschluss der Gruppenphase. GlückwunschThomas Müller. Weiter geht's!
            (This was a successful completion of the group stage. Congratulations Thomas Müller. Continue!)
 


Facebook page Mesut Ozil

we made it through the water battle even without water wings  win and first of the group! yeah!  #DFBTeam #Last16 #USAvsGER


Yang pasti nya , harap-harap German dapat buat yang terbaik untuk match dengan Algeria nanti... ^_^




Thursday, 26 June 2014

Yang selalu setia di muka pintu...

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people...
Sejak bekerja di sini , pagi-pagi time nak pergi kerja mesti ada seekor anjing kat pintu masuk.
Masa mula-mula dulu memang rasa macam takut gak la..
Mana tau tiba-tiba ja dia tokok kaki kan tak pasai-pasai kena penyakit anjing gila.. hikhik..
Ingatkan anjing berlainan rupa nya anjing yang selalu lepak depan pintu setiap hari adalah anjing yang sama...
Setelah sekian lama baru dapat cam... anjing ni anjing betina ..

Ni la dia ,,. Selalu panggil dia sayang dan kalau pergi kerja mesti tegur dia....
Dia pon kodek-kodek ekoq dia sebab dia pon kenal kami .. hehee..
Kalao sua tangan kat dia dia sua balik.... geram macam nak pegang...
Ada satu hari tu orang gila nak kacau kami, kami pon lari.
Dia menyalak kuat la ... hehehe.. tanda nak protect la tu...
Kalao panggil dia pon dari jauh lagi dia dah datang tauu...
Geram nak pelok... hihihihihh.....

Tengok tu orang nak amek gambaq dia pon dia wat gedik-gedik ...
Tadi masa amek gambaq ni dia macam dah nak jilat aku dah.. mujur tak. huhu...
Eh! dua hari dah cerita pasal anjing ja kan..
Pada yang sensitip sorri yerrr.. just nak kongsi...
Sebab dah sayang sangat kat anjing nii...
Tengok anjing teringat totoi kat umah.... hihihihh.. okay bye ... 




Germany vs USA , Who will win ??

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people........
Game ketiga untuk pasukan Germany akan berlangsung pada detik 12.00 malam ini..
Bersamaan dengan jam 00:00 , Jumaat........ ^_^


Sekali lagi perasaan tak sabar tu merajai seluruh hati dan pasti nya sengit...
Saya sebagai penyokong Germany rasa agak tergugat juga kerana USA pon bukan nya calang-calang
pasukan kerana mereka berjaya menewas kan Ghana yang ganas tu tempoh hari..
Harap gewe-gewe Germany kita ni dapat memberikan yang terbaik utk semua....
Nak kongsikan status mereka di fb menjelang perlawanan antara Germany dan USA.


Gambar ini di ambil dari Jerome Boateng Official Facebook
dengan caption " Lets Do it !"


Ini pula dari Manuel Neuer , Penjaga Gol Germany....
In Recife läuft der Countdown für das Spiel gegen die USA ''
(In Recife, the countdown for the game against the United States)


Ini pulak dari Mesut Ozil Facebook Page dengan caption 

on the way to the rugby world cup 2015. just kidding,  I still prefer my favourite toy: the football #Brasil2014 #WorldCup "

Ehem Ozil , dok message kat sapa tu ... ^_^


Yang ni pulak dari Facebook Lukas Podolski dengan caption 

Abschlusstraining. Weniger als 24 Stunden bis zum letzten Gruppenspiel. Come on!!"
(Last practice before #GERUSA! Come on!!)



Goodluck kepada semua gewe-gewe saya yang hensem yang comel yang gagah perkasa...
Walaupon dalam hati rasa kembang kecut jugak lah in case depa kalah..
Tapi percaya kepada depa 100% depa boleh , yay!!


Bye!!!!

Wednesday, 25 June 2014

Lil puppy

Found this cute lil fella at our workshop the other day!
Bukan seekor tapi banyak ekor ....
Kat workshop tu ada banyak sangat anjing yang rasa nya mencecah 50 ekor ke atas ..
Sebab kat sana kan ada banyak mesin-mesin yang berharga jadi memang wajib ada anjing utk jaga..
Comel gila anak anjing ni rasa macam nak pegang ... ^_^

Sekian .... Bye !_!

Meatball Ikea

Sedap nya meat ball ni .. sapa pernah makan ?
Kalau yang pernah berkunjung ke IKEA mesti pernah makan meat ball ni..
Rasa nya sungguh enak tapi tak leh makan banyak-banyak sebab cepat kenyang.
Yang ni kiter beli sharing-sharing dengan Diana ^_^
Bye!

Teo Chew Cendol



Sapa pernah makan ???? 
Sedap kan , Lemak berkrim di sukai ramai....
Kat Paradigm Mall ni, dari kedai kecil sekarang dah ambil lot yang lebih besar.
Tapi still penuh dengan manusia so nak makan kat sini agak payah..
Wajib menunggu baru dapat ... Sedap punya pasal kan ........

Bye !

Tuesday, 24 June 2014

Thomas Muller Smile Again

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people...........
Selepas match dengan Ghana tempoh hari tertanya -tanya jugak keadaan Muller yang
wajah nya di basahi dengan darah pada minit terakhir perlawanan...
So pagi ni bila buka Facebook nampak dia update gambar kat bawah ni.


Siap boleh tersenyum gembira lagi..... Its good to see him smile again.
Dia upload gambar di atas ni dengan caption,

Hello, thanks for the many well wishes. Don't worry, I'm again all good. My cut was from the doc after the game professionally with 5 stitches sewn, so I again have a clear view, even if the eye is still a little green and blue... :-)
On Thursday, we expected a tough match against the United States. But clear: we want to become group!And with your support we will create it!
Many greetings, your Thomas Müller ...
(Auto translate dari Facebook page dia sebab dia tulis dalam bahasa German)

Berharap sangat dapat melihat aksi beliau untuk match against USA awal pagi Jumaat ini...
Go Germany Go. !!





Monday, 23 June 2014

STAR COMPARISON WORLD CUP 2014



Amalan pemakanan Nia Sanchez, Miss USA 2014

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people all around the world...........
Hari ni Liya nak kongsikan amalan pemakanan Miss USA 2014 , Nia Sanchez.......
Mana tau kan kot-kot kalau kita ikut boleh lah turun badan sekilo dua...
Lately rasa nya berat ni macam dah naik la.......... Aduh stress sangat-sangat ^_^
Haaaa.. makan banyak lagi pastu mula la nak bising kan.......


Ini lah dia Nia Sanchez, Miss USA 2014 dari Nevada.
Tanpa membuang masa jom terjah...........

Fresh Juice 



“I really like to make juices. It’s so easy and healthy at same time. I do kale, spinach, apple, pineapple, and celery and mix it all together,” she says. “I love sugar so this quenches my sweet tooth while still being good for you.”


Green Tea.



“I do green tea almost every morning, and chamomile tea at night,” she says. “And of course, lots and lots of water.”

Breakfast


“I’m definitely a breakfast girl. I have to eat right when I wake up. I love a hearty breakfast like eggs, oatmeal, and fresh fruit,” she says. “I’ll do scrambled egg whites with peppers and seasoning salt, and sprinkle some cheese on top. Sometimes I’ll sprinkle a little bacon in as well.”

Chicken , Veggies and Rice


“For lunch or dinner, I’ll usually have green beans or broccoli with some kind of lean meat like chicken, tuna, or turkey. For carbs, I’ll make sweet potatoes or brown rice,” she says. “I always just make sure to have all my main food groups in there: protein, veggies, and carbs.”


Almond


“I always carry almonds with me, and they have to be salted. I have to have a little extra flavor,” she says. “They’re so good to have on the go. I like to make my food ahead of time, so they’re perfect. If I can’t get almonds, I’ll substitute little tuna packets because they’re also so easy to take with you as a healthy snack.”

Protein Shake



“Protein shakes make another great snack. I love vanilla so I can throw in strawberries or I’ll make it with bananas and nutmeg,” she says. “It’s so yummy and fulfilling.”

Enchiladas

“I really enjoy making enchiladas, especially when I have friends, family, or my boyfriend over,” she says. “I try to keep it healthy with chicken and I use whole wheat tortillas instead of the regular. I also lighten up on the cheese. I just love making healthy dishes.”



Cookie Dough 



“When I was training for Miss USA, I had five meals a day and would work out once a day, but I would have to have my sweets,” she says. “I know it’s so terribly bad for you, but I love raw cookie dough chunks. I have a strong sweet tooth. If I’m at a restaurant, I won’t hesitate ordering the warm cookie with the vanilla ice cream on top.”


Senang ja kan cara pemakanan dia ... So boleh lah kita pakat-pakat try nanti kan..
Even miss world pon makan nasik kan.
so xdak masalah la kalau kita nak makan nasik pon .. ^_^
Ok bye

source : Shape !


















Sunday, 22 June 2014

Fortaleza, Brazil


Cantik kan Fortaleza..... :) 
Gambar ni di ambil dari Mario GoetzeOfficial Facebook ...

Germany vs Ghana , Perlawanan yang sangat sengit.

Assalamualaikum...............
Anyeonghaseyo beautiful people...........
Berdebar semalam time tengok match antara Germany dan Ghana...
Mau tak berdebaq , pemain Ghana ganaz gila kot.......
Aku dah mula risau takut Germany pon bungkuih jugak mcm Spain dan England.........


Alhamdulillah goal depa seri 2-2...........
Tak sangka pemain Ghana sehebat itu ........
Bukan hebat sangat la tapi lebih kepada kasaq dan pertahan dia kuat sangat...
Tak senang duduk aku masa tengok ni........
Separuh masa pertama sepi tanpa sebarang gol.


Gol pertama telah di jaringkan oleh Mario Gotze pada minit yang ke 51.
Gol yang tak terduga tu telah membuat kan hati penyokong Germany tenang seketika....


Namun tanpa di duga di minit yang ke 54,
pemain Ghana Andrew telah menjaringkan gol mereka yang pertama ..
Membuatkan aku mula tak senang duduk sekali lagi.


Tak cukup dengan satu gol, di minit yang ke 63 Ghana menjaringkan gol yang kedua.
Gol ini telah di jaringkan oleh Asamoah Gyan..
Jurulatih Germany dah mula risau... 
Miroslav Klose dan Bastian Schweinsteiger telah di masukkan untuk menyelamatkan keadaan.


Percaturan Joachim Loew sangat tepat apabila Klose menjaringkan gol pada minit yang ke 71,
iaitu beberapa minit selepas beliau masuk bermain.........
Lega hati bila dah seri sampai ke minit terakhir......


Paling tak puas hati semalam bila Muller cedera semasa free kick Germany di minit yang terakhir.
Muka dia penuh dengan darah memang terkejut gila kot..

 Nasib baik sikit ja kan ... dia boleh bangun nak angkat tangan kepada semua fan....


Malang sekali bagi Ghana kerana salah seorang dari pemain nya telah di kenakan kad kuning.


Apa pon masa match semalam Manuel Neuer berjaya menjaga gawang dengan sempurna walaupon 2 kali telah di loloskan oleh Ghana...


Apa - apa pon tahniah kepada Germany kerana bermain dengan baik walaupon seri... ^_^
Good Luck untuk Germany dan all the best utk game dengan USA nanti...

Sekian ............. 











Good Luck to Germany for Games Against Ghana

Assalamualaikum..............
Anyeonghaseyo beautiful people ..........
Nervous nya nak menunggu pukol 3 ni kan .......
But still rasa sangat-sangat tak sabar nak menonton perlawanan antara Germany menentang Ghana.


Eh broken English telah di detect diatas .. 21th is actually 21st, LOL...
Ini di ambil dari Fb Lukas Podolski .. Dia yang share.

Depa tengah berlatih... auw seksi 


Coach tengah bagi amanat terakhir kat anak buah dia........

Stadium ni lah depa nak main rasa nya ...........


Bastian Schweinsteiger pula share gambar ni kat Fb page dia jugak dengan  caption

Game day! Greetings from Fortaleza "
Sempat relax2 tepi laut sambil dengar lagu....terbaik...


Yang ni pulak di upload oleh Per Mertesacker ..
Pandai pulak dia ambil gambar dan edit ye... :)


Fortaleza ni tepi pantai so memang depa dok relax tepi pantai sokmo la.
Comel kasut ni siap ada nama lagi kan ^_^


Harap-harap abg-abg semua dapat buat yang terbaik.... ^_^
Good Luck ..................!!!!!





Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart