Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 31 July 2014

Aidil fitri Day 1 - OOTD

Tuesday, 22 July 2014

Iqi dan Icha.... rindunya!!!!!

assalamualaikumm......
anyeonghaseyooo people....
eeeeee.. rindu Sgt kt dua beradik niii....
tak sabo nk blik kgg!!!!

Berbuka dengan Asam Laksa dan Cendol

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people.....
Ini cerita Sabtu lepas masa aku dengan Diana bershopping sakan kat Sunway Pyramid.
Banyak sangat-sangat SALE sekarang ni so kalau ikut hati nak beli semua nya..
Tapi sebab duit tak berapa nak ada memadai lah beli yang perlu sahaja..
Cewah ayat bukan main tapi rasa nya macam banyak beli benda tak perlu ja.. kikiki....
So lepas shopping nak berbuka kat Kenny Rogers tapi dah fully booked..
Apa lagi hentam ja lah mana yang ada dan tiba-tiba terlihat 
Teow Cheow Cendul apa lagi terus serbu ^_^

Masa ni tengah dok menanti dengan penuh kesabaran...
Masuk kedai dalam pukul 7 lebih camtu.... Mujur kedai ni ada ..
Kalau tak makan tepi-tepi jalan je lah..


Bergambar memang tak cukup satu. betol tak.. 
ni saja nak bagi nampak persekitaran kedai... ^_^

Deco kedai ni agak klasik sikit la... sebab cendoi ni memang turun temurun..
Sejak 1930an kalo xsalah ... ^_^

Diana .... gambo candid .. hikhik

No 8... Sebab depa nak serve makanan time nak dekat buka puasa.
So depa bagi nombot ni la..........

Jeng.. jeng,, jeng.. agak-agak hampa terliuq dak .. ?
Asam Laksa (RM7.90)
Sedap ni nak habaq bagi ... rasa dia manis, pedas... tapi sedapp....

Cendoi (RM4.90).... watak utama kat kedai ni... Manis-manis lemak ..
Memang best sangat-sangat.... 
Kalau sapa-sapa dok craving cendoi mai la try kat kedai ni.. ^_^

Monday, 21 July 2014

Ber'Nandos' bersama besties!

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people............
Ini cerita Jumaat yang lepas ... ^_^
Kawan baik saya , Mek Tie dapat bonus untuk hari raya..
So apa lagi aku dengan muka tak malu suruh dia belanja ... bila lagi kan ?
Kebetulan pada hari yang sama , suami dia ada majlis buka puasa dengan kawan-kawan.
Jadi aku terus ambil dia kat tempat kerja dan balik ke rumah dia dulu...
Jalan tak yah habaq la memang Jem gila especially jalan nak pi umah dia.
From KL - Cheras amek masa sejam lebih kurang... ^_^
So lepas minum ayaq dan berbuka kat umah dulu, solat, kami pi ke Nandos dalam pukul 8 lebey,,,


Mek Tie, ibu beranak 2 .. hhehehehee.. ^_^

Amek gambar sikit dengan orang yang nak belanja kiter ^_^

Ice Lemon Tea,,, boleh refill tu yang best ^_^

Actually sebelom ni aku memang tak pernah pon makan kat Nandos ni..
Ini first time so agak teruja ... hikhik

Diana ^_^

Diana with Nurin....

Tuan belog... tetiba muka macam takut ja kan...
Suka sangat cara depa deco kat sini.,. Guna kayu buruk tapi still cantik..

Yay makanan dah sampai.... ini Diana punya ^_^
Roti bawang putih dia sedapp ^_^

Ini pulak aku punya .... Grill vege tu superb gila...
Pedas sangat-sangat dan jugak teringat ^_^

Yang ni Mek Ti punya ... ^_^

Kenyang perut senang hati... ^_6
Nanti boleh la pergi lagii. heheheheee..... 
Saja nak bagi kawan-kawan terliuq sama .. jahat nya kan ... ^_^
Ok bye


Thursday, 17 July 2014

Mood Berblog hilang entah kemana

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people...
Selamat hari Rabu untuk semua.... Adoi sekarang ni malas gila nak update blog...
Lepas aku demam seminggu , beberapa hari selepas start puasa tu,
memang malas sangat nak update blog ni....
Blogwalking apatah lagi.... dah banyak cerita-cerita yang tertunggak.
Eh ada ke cerita tertunggak ? tak pasti tapi insyaAllah akan start balik...
Amek semangat untuk update blog ni yang agak kesepian tanpa tuan nya..
buat yang datang berkunjung ke blog yang usang ni time tuan dia tak da.
Thank you very much ^_6
Sarang hae!!!


Wednesday, 16 July 2014

Our Lovely Germany boys safely arrived in Berlin

Assalamualaikum...............
Anyeonghaseyo beautiful people...............
Nak kongsikan sikit gambar kegembiraan my Germany boys yang telah selamat tiba di Berlin.
Walaupon World Cup 2014 sudah berakhir tetapi gambar-gambar ini dapat di jadikan bukti 
kemenangan mereka dan kenangan untuk fan macam aku !
Check it out ^_^


Manuel Neuer ... Penjaga gol kita ^_^

Poldi dan Boateng

Mats Hummel yang hensem ^_^

Phewww.. Ramai gila fans

Muller !!!

Pemain simpanan .... ^_^

Mario Gotze ^_^





































Yay!!! Setakat ini sahaja...... banyak kan gambar ..
Gambar-gambar ini semua nya di ambil dari FB depa seniri dan FB team DFB .. ^_^
Sampai kita bertemu lagi untuk 4 tahun akan datang .. ^_^

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart