Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 28 August 2014

Ubi kayu rebus di pagi hari

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people ...
Dah breakfast ka semua ? Nak jemput hampa semua makan...
Ubi rebuih cicah dengan nyok... Sedapppp..
Dengan cuaca kat luaq yang agak mendung dan redup ...
Memang sesuai untuk bersantap dengan ubi rebus ni,,

Pulun pagi-pagi pi beli nyok.
Mujur la kedai runcit dekat ja dengan office,
Dari semalam lagi dah berkira-kira nak sarapan dengan ubi kayu.
Ubi kayu ni beli petang kemarin ... kat pasar malam...
Sekilo RM3 ja ... Sapa suka ubi kayu ?
Mesti terliuq kan... Pi la cepat-cepat cari.... ^_^
Ok bye . Jom sambung buat kerja ...

Wednesday, 27 August 2014

Gediks santai at Star Hill with Besties dan Kaum Kerabat

Assalamualaikum...............
Anyeonghaseyo beautiful people...
Ini sebeno nya kisah yang terjadi beberapa minggu lalu lepas aku balik cuti raya,,,
Aku ponteng kerja hari tu sebab nya adik-adik aku teman aku balik mai sini
Pastu hari tu depa nak jalan-jalan KL.
Adik aku Anis masa tu tengah cuti semester, Zahirah pulak memang ponteng kelas
dan sepupu aku Jabir dia memang cuti.... 
Jadi macam syg pulak kan nak balik ke Subang pastu tinggal depa kat K.L..
Cececece ... Macam kakak yang prihatin ja kan....
Padahal Anis memang dok K.L dah dan depa pon memang tidoq kat K.L ...
Pada hari tersebut jugak, aku jumpa dengan best friend aku yang memang dah lama tak jumpa.
Sebelom ni nak sangat berjumpa tapi keadaan tak mengizin kan.
So bila dah ada masa cam ni aku pon ajak dia mai kat K.L.
Kami jumpa di Sogo. Kebetulan dia keja kerajaan so boleh lah mengulaq sat.,..

Ni lah Hasinah taukey tudung yang sentiasa merindui aku..
Lani aku dok jahit manik untuk dia boleh lah dia jumpa aku sokmo.
So no rindu-rindu.. ^_^

Kat depan Pavilion ni.... Pi saja haram tak beli apa pon hihihihihi

Cantik deco kat luaq ni kan.......... I loike

Luar ada basikal , dalam pon ada gak... ^_^
Lama tak naik gerek ... rindu..

Deretan roti ... Kedai roti kegemaran aku ..
Tous Le Jours

Ini apa kemenda nama nya ntah ... tapi sejenis desert ..
Boleh ka bagi penerangan cam ni.. 
Memang failed! Nak review makanan pon tak reti

Dua roti ni memang sedap gila sapa tak try rugi,

Yay muka aku dan Sinah lagi,
Jangan tertipu ye ini mainan kamera sahaja ...
Muka Flawless la sangat.. Padahal kalao face to face macam permukaan bulan

Nendia ahli keluarga kaum kerabat adik beradik aku...
Kami menikmati roti kat sini dengan jaya nya sambil gelak macam org gila,
No manners... tertinggal manners kat umah..
Macam la kat umah ada manners sangat kan

Ok Jom Groupiaq dulu ..... ^_^

Zahirah dan Jabir,,,,, Jangan tak tau jabir ni baru Form 4
Tapi besaq gedabak macam anak dinasour.. ^_^
Ok setakat ni saja yang dapat di hidang kan kepada semua ...
Sampai kita ketemu lagi... bye!!

Potong lemang dalam hujan???

Trend baru apa ni, potong lemang dalam hujan? Persoalannya... LEMANG ke tu??

Klik sini ^_^

W.w Tribal - african beads design

Nak survey sikit... Kawan2 minat Tak corak tribal African style gini???

Tuesday, 26 August 2014

Beads threading project

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people.....
eh betol ke tak tajuk nya tu hentam saja tu tak tau betoi dak..
Gatai sangat nak tulih omputeh kan....
Sebenaq nya nak cerita pasal Projek Menjahit Manik...........
Sebelom ni Liya ada habaq kan yang Liya menolong kawan menjahit manik...

Ni la antara manik-manik yang di gunakan semasa poses menjahit ye kawan-kawan.
Kalau yang follow ig kiter mesti dah nampak gambaq ni...

Ini pula hasil nya yang dah siap di jahit...
Cantik tak.. Cepat-cepat puji kalau tak kiter merajuk...
Hihihhihihihi... Kalau nak dapatkan tudung ni boleh la berkunjung ke 
Woman Of Jannah Butik kat the Curve dan cari jenama Simply Shawl
Tapi belom siap lagi ni so tak da lagi la kat sana ...
Masih dalam proses menjahit tapi boleh gak usha tudung-tudung lain kat sana ye..
Macam-macam warna dan macam-macam patern yang ada.... 
Ok jom sambung kerja... Curi-curi update blog di celah kesibokan..
(Sibok lah sangat kan... hhihihihi)
Ok bye semua ^_^

Monday, 25 August 2014

Air marjan Coco pandan

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people........ :)
Hari ni saya nak share satu produk made in Indonesia kepada kawan-kawan semua... 
Produk ini adalah sejenis air minuman yang cuma kena tambah air je...
Means gula nya dah ada.... Nama air nya adalah Marjan..
Air Marjan ni ada banyak perisa...
Tapi yang Liya pernah makan tu yang ni lah .. Coco Pandan.

Kawan-kawan nak try ??
Boleh ja pergi beli kat pasaraya HERO berdekatan anda.
Kalau tempat lain kiter tak sure .
Harga RM7.90 sebotol..........
Boleh minum bersama keluarga ,.. Tambah air dan ais batu..
Sedapppp.. Ok bye semua... ^_^

Happy monday!!!

Assalamualaikum kawan-kawan........
Anyeonghaseyo kepada semua ....
Selamat hari Isnin dan selamat bekerja ..
Dua hari tak update blog , maklumlah cuti kan so memang tak update la.. ^_6
Hari ni macam mana mood semua ok ke ??
Saya biasa-biasa ja nak kata Monday Blues sangat pon dak la jugak...

Belanja selfie satu .. kikiki...
Saya masih di tempat yang sama cuma beza nya dah tak peduli sangat
kat cctv atas kepala tu ha...
Ok jom sambung buat kerja balik sambil bw blog kawan-kawan.
Tata titi tutu,.... bye3~~!!!

Friday, 22 August 2014

Original indonesian cuisine

Assalamualaikum.................
Anyeonghaseyo beautiful people......
Salam Jumaat untuk kalian semua.....
Tajuk tu bukan main agi kan ... Sebenar nya nak tunjuk gambar makanan ja..
Makanan ni di masak oleh Kakak Inderawati yang kerja kat office aku.
Dia orang Indonesia... So pagi ni dia ada masak Nasi Himpit dengan Kuah Lodeh...
Dia bawak dari rumah khas untuk aku dengan Diana ...
Alhamdulillah kenyang makan... Semoga Kak In murah rezeki sentiasa,

Haaaaa... Ni la Dia... Sedap kata kau...
Memang terangkat habes... Sebelom ni makan yang sendiri masak je.
Bukan ori made in Indonesia.... 

Ni Pulak Soto... Masa ni aku pergi beraya umah kak In...
Masakan kak in Jugak ni ... Ori habaq hang... Kikikiki...
Memang sedap dan agak berbeza dengan Soto made in Malaysia..
Bahan-bahan dia pon lain sikit... Ini Soto jawa ye ibu-ibu sekelian...
...
Selain Soto, Kami jugak di hidang kan dengan bakso..
Siap tapau balik lagi... Kak In memang tak kedekut bab makan...
Hari-hari makan itik kot ... Kambing .. dan seangkatan dengan nya ...
kita ? Ayam ja....^_^

So pengalaman makan makanan Indonesia yang di masak oleh orang Indonesia seniri,,
Memang best.... Sebab kak In tak letak banyak sangat bahan yang tak sedap tu..
Tak ingat nama apa tapi benda tu macam lengkuas tapi bukan lengkuas....

Ok kawan-kawan jom kita sambung buat kerja ...
Adios Amigos

Thursday, 21 August 2014

Ber dip n dip bersama besties at Dip n Dip The Curve !!

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people............ ^_^
Hari ni nak cerita pasal makan lagi.......
Banyak sangat entry yang pending dan gambar-gambar yang nak di kongsi.
So kita kongsi 1 by 1 ye.... ^_^
Kali ni makan kat Dip n Dip pulak... The curve jugak...
Sebab dekat dengan umah , kentut pon dengaq ......

Ini lah dia kedai Dip n Dip tu sayang-sayang sekelian....
Actually aku bukan tau pon pasai kedai ni kalau bukan kerana 
kawan aku +Ina Azha bagitau... Dia cakap sini best dan sedap...
Aku search kat internet pon nampak wow... sedappp..
Selain kat The Curve , kalau tak salah di Bangsar pon ada gak.
Tempat lain aku tak pasti....
Tisu dia ... Comel kan...
Rasa macam nak buat hobi baru la.. kumpul tisu restoren ^_^

Ha ni lah kawan aku , Hasinah... 
Dia ni tokey tudung... aku pergi jumpa dia sebab nak ambil tudung..
Aku tolong dia jahit manik.... ^_^
Tolong berbayaq la bukan tolong saja hihihihi,,,
Kalau nak dapat kan koleksi tudung dari kawan aku ni,
Boleh la pergi ke The Curve , Women of Jannah....
Dia punya brand , Simply Shawl ....
Boleh la try jengok-jengok kat Fb Page dia kalau nak tau lebih lanjut

Ha nendia........ Sedap x nampak ??? 
Gila tak sedap... Memang coklat dia marvelous noks.. 
Kalau kat rumah memang mak dah jilat pinggan tu.... 
Tak dak arah dok kat public kan....
Harga : RM17

Yang ini..... Pergggghhhh lagi sedapppp sampai menjilat jari....
Kalau nak makan kat sini ambil satu ni pon dah cukup sebab kenyang ....
Harga : RM 10...

Kenyang sudah kami pon balik....
Hasinah belanja untuk hari ni sebab dia tokey tudung ... bila lagi nak pau kawan seniri
hihihihi.... okay setakat ni sahaja dulu....
Bye !!!

Wednesday, 20 August 2014

Dine in At Little Penang Cafe, The Curve

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people.............
Minggu lepas aku mencuba satu restoren...
Masa tu aku dengan Diana pergi ke The Curve lepas balik kerja....
Biasa lah kan orang bujang terl***k macam kami memang macam ni....
Bosan-bosan tak tau nak buat apa pi ja jalan-jalan merayau tak dak tujuan ...
Tapi tak dak lah sampai ke tahap yang extreme tu kan.....
Pi makan-makan , window shopping , cuci mata pastu balik gedebom lena ...
Tak yah pikiaq apa dah , esok bangkit pi keja .................
Eh lupa nak habaq nama kedai ni Little Penang cafe ...
Saja ja kami nak pi try..... Nampak macam tak mahai...
Padahal ... Mahai gak la...... Bagi orang kampung macam aku....kikiki..

Ini Asam Laksa ... Harga dia RM12.20...
Sedap pekat ada banyak isi ikan sampai makan pon macam tak mau nak habes...
Pasal pa kata mahai sebab kalo kat kampung laksa RM3.00 ja kan...
Kikikiki.... Gediks... 


Ini ayaq Cincau dan jugak Sirap...RM3.50 ... ^_^
Ayaq ni ja paling murah so ambil yang ni ja....

Tuan belog... ^_^ Kelam sikit kan tapi takpa ,,,
Hampa semua dah kenai dah muka tuan belog cam na ..
Kalo letak gambaq dalam gelap pon semua boleh cam dah kan... 

Nendia tisu dia ... siap ada nombot tel..
Kot-kot ada yang nak tempah ka....hihihi...

Ni Mee Kari... Diana punya ... Sedappp ... Harga dia sama gak .
RM12.20.. Memang main dish dia harga tu... 
Ada banyak agi lah menu lain... ^_^
So kalau nak bagi rating kedai ni 4/5...
Sedap tapi mahai sikit la...
Sebab selalu kalo jenis asam laksa ni kalau harga dalam RM7 - RM9 tu ok la,,
Boleh dipertimbang kan lagi... Tapi kalau ada yang nak mencuba tu tak salah..
Suasana kedai dia pon cantik...
Tapi sayang lupa nak snap... ^_^ Ok lah ...
Setakat ni ja bebelan.... Jom sambung buat kerja ....sambil bw mana yang sempat...
Tata.. Titi.. Tutu

Tuesday, 19 August 2014

BBQ Raya

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo kawan-kawan semua....
Mlm raya kedua yg lalu, aku Dan family buat BBQ.... So nk kongsi sikit gmbr mknan nya... Walaupon Tak semua to cukup la buatkan hampa semua terliuq...
Hihihi... Ok bye!

P.s :  update di celah kesibokan

Sos BBQ yang sedappp..

Grilled Vege!!

Ayam panggang !!!!

Daging............. Yummmssssss

Monday, 18 August 2014

Sepetang di Tasik Shah Alam

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people.... ^_^
Salam Hari Isnin dan Selamat bekerja untuk semua....
Hari ni Liya nak kongsi gambar yang agak lama dah di ambil,
Tapi tak sempat nak sharing....
Masa ni kami baru balik dari kenduri so pakai pon agak sopan ...
Berbaju kurung .... hikhik......
Tasik Shah Alam... Sapa pernah pergi... Mesti ramai yang dah kan....

Gambar ni nampak redup sebab tuan punya telefon guna kamera 360.

Masa berdiri kat sini ada bau sikit.... sebab dalam tasik ni ada ikan...
Masa pi hari tu Liya ada nampak ikan yang besaq sangat ...
Tapi tak pasti sama ada ikan itu ikan keli atau haruan ... 




Kalau petang-petang memang ramai gak beriadah kat sini......
Memang dapat la tenang kan fikiran....
Ok setakat ni ja... Jom kita sambung kerja hihihi ^_^


Friday, 15 August 2014

Hari Raya Ke dua .... Tetamu jemputan , African Snake

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people............
Masih lagi dalam mood update cerita raya .... 
walaupon agak ketinggalan tapi masih dalam bulan syawal kan so kira on lah,,,
Cantik tak kami punya crown snake....??
Indah nya di hari raya ke dua sebab dapat pakai crown snake ... 


Jangan tak percaya , ini ular betol dan bukan palsu.....
Ular ni sangat-sangat la baik memang semasa sesi pergambaran beliau asyik dok melena ja...
Pemalas rupanya ular ini....


Sesuai sangat dengan background kat belakang tu kan...
Macam tema ala-ala flora dan fauna kikiki,,,

Nah ambil lah,... bulat-bulat comel ja si budak ni kan....
Rasa sejuk ja masa pegang ular yang comel ni..

Antara mereka - mereka yang terlibat bersama pada malam raya kedua itu,,,,
Tuan punya ular yang berbaju kotak tu ye,,,
Kata nya ular ini makan tikus putih,,, Ada sekor lagi ular tu pemalu..
Dia buat keraih badan so tak leh la nak bergambar dengan dia,,,, 

Gambar kabur Tengku Liya Von Jay dan Datin Hasmidar,,
Tah jurukamera berbakat mana tah amek gambaq ni.... Grrrrr

Sebelom pi kat umah yang ada ular tu kami pi umah Midat dulu...
Dia jamu kOtiau Goreng ...

Seperti ibu dengan anak ... Tehehehee... anak la sangatt..
Gurau ja ...Datin , thank you for always being so understanding....




Jemaah-jemaah yang ikut bersama ke umah datin.... ^_^




Kandid la sangat kan.... ^_^ 


Haaaaa,, habes pon cerita raya kedua kami ... Hihihihiihhh..
Mana gambar makanan ... tak ada sebab lupa nak ambil...
Teruja sangat nak makan plus ada ulaq so ulaq tu lagi menarik....
Until then ! Have a nice day everyone !!!!
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart