Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 29 October 2014

Singge ike ayo

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people....
Semua dah lunch ke.. Kiter dah kenyang gila - gila dah ni.
So boleh lah sambung buat kerja ye.....

Just nak share menu kiter hari ni.. hihihi..
Tiba-tiba semenjak dua menjak ni , suka sangat makan masakan singge ni..
Sedap sangat weh sebab tu nak makan sokmo....
Pastu cara nak masak pon mudah jer...
Rebus gitu jer tapi rasa dia perghhh meletops......
Nak ke resipi ?? hikhikhik..... Macam semua orang dah tahu ja cara nak buat kan...
Tapi tak pa lah . Kiter bagi jugak....

Resipi Singge 

Bahan-bahan(secukup rasa) :
Lengkuas
Bawang putih
Bawang Merah/Besar
Cabai burung
Gula melaka (besar ibu jari)
asam keping
Garam dan aji secukup rasa
Ikan Tongkol ... ^_^

Cara-cara
Masukkan semua bahan kat atas dalam periuk , tambahkan air pastu rebus ja sampai mendidih..
Yay dah masak pastu terus makan hihihi


Tuesday, 28 October 2014

Makan Nasi Kerabu Free di Rumah Sally

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo beautiful people....
Ini sambungan kisah pada hari Sabtu lepas...
Selepas kami dah kenyang memboyot di rumah Farah kami sambung pulak makan nasi kerabu kat rumah Sally yang kiut miut tu.....
Sebelom ni pernah tengok Sally update pasal nasi kerabu dan rasa terliur nak makan..
At last dapat gak makan kat rumah dia .. Kalah orang mengidam kan ^_^

Macam ini lah rupa nasi kerabu yang di santap oleh aku dan kawan-kawan sekelian ..
Warna cantik biru , semua nya cukup lengkap.. Yumyum ^_^
Rasa macam nak makan lagii.. 

Masa kat umah Sally dapat berposing dengan kucing yang sangat comel ni..
Tak pasti yang ni yang mana satu sebab ada dua ekoq,, 

Lieya with Hana.. Kan dalam entry sebelom tu ada cakap pergi ambil Hana kat rumah dia kan.
Dengan Hana ni dah banyak kali dah jumpa dan dah anggap macam adik sendiri..
Sebab adik kandung pon sebaya ni jugak..

Selfie 3 orang jer.. hihhihihi.... ^_^

Dengan tuan rumah aka yang jemput makan wajib kena selfie jugak kan....

Sangat-sangat berbesar hati sebab dapat jumpa dengan Qila yang comel ni.. ^_^
Sebelom ni ada gak dok komen kat belog dia walaupon tak sampai tahap Top Komentar....
Qila sangat cute... ^_^

Nad pon ado. hihihi.... At last dapat gak jumpa kan..... Setelah sekian lama.. 

Dengan Aisya pon wajib ambil gambar...
Dia comel sangat in person.. Kulit pon flawless..
aku flawless sebab kamera telefon lenovo (sigh!)


Door gift pon ada ^_^
Hebat sungguh kan Majlis ni.. 
Cantik shawl ni... TQ Sally... Sori Hana sebab Kak Liya dah ambil yang Hana pilih..
Balik rumah tetiba rasa bersalah... @_@

Selain Blogger yang aku selfie bersama kat atas tu ada gak blogger lain yang aku tak berapa 
kenal dan baru nak terhegeh-hegeh nak follow mereka ....iaitu 

Sekali lagi terima kasih kepada Sally sebab sudi jemput,
juga untuk ibu Sally yang baik sangat melayan kami makan....
Bye!!

Monday, 27 October 2014

Majlis Pertunangan Farah (Housemate)

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people... ^_^
Rasa nya belum terlewat untuk aku ucapkan Salam Maal Hijrah kepada kawan-kawan semua...
Sabtu lepas bersamaan dengan 25 Oct 2014 (1 Muharram 1436)
aku bersama kawan-kawan serumah yang lain menghadiri majlis pertunangan housemate
aku iaitu Farah di Kalumpang, Hulu Selangor.
Perjalanan dari KL ke Kalumpang mengambil masa selama 1 jam ...
Awal-awal pagi lagi kami dah bersiap nak ke rumah Farah...
Dalam pukul 10 cemtu kami terus memulakan perjalanan ..
First sekali kami ke KL untuk menjemput Hana kat KL.
Sebab lepas pergi majlis Farah ni, kami akan ke Rumah Sally untuk bersantap nasi kerabu.
Yang tu nanti cerita kat next entry ye.....

Dah pon sampai rumah Farah, xda lah susah sangat nak mencari tu.. 
Exit kat Tanjung Malim tu ja pastu terus ja sampai umah dia....
Tak da lah tepi exit tu cuma senang cari la sebab dia ada bagi direction...
Hantaran dari pihak lelaki dan perempuan ..
combine sekali ja sebab masa tu ramai sangat orang kat rumah dia.

Kami ni jelah semua housemate aku.. 4 orang ja semua nya ,,, ^_^
Mula-mula memang tak rancang pon nak pergi majlis ni.
Tapi sebab Dila semangat sangat nak pergi so aku dengan Diana on je la...
Lagipon memang suka makan nasi kenduri dan berjalan pon..

Kaboq ja gambaq ni ha,, tengok tu ramai ke tak orang.. Nak sua kaki pon tak mampu..

Menu santapan ... Gulai Daging, Ayam masak hitam, sambal sotong , 
Lettuce sebagai ulam... Heaven sangat,,

Lepas santap nasi , yang ni plak aku hentam..
Kambing golek dengan mashed potato... Sedap..
Lepas tu jadi panas dan dahaga .. hihihi..

Ambil gambaq sekeping dengan Farah. 
Mana tau kot berjangkit... ^_^
Awat muka aku tiba-tiba skema cemtu .,.. hikhikhik....
Ok setakat ni ja coretan ....... Lepas makan ni terus ja gerak ke rumah Sally ^_^
Nak tau kena lah baca entry seterusnya .. Stay Tune ^_^

Tuesday, 21 October 2014

Adikkkk - May U rest in Peace

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people..........
Sedih sangat dapat berita semalam , Adik dah meninggalkan kami semua.
Ya , adik yang di maksudkan adalah seekor kucing... 

Pertama kali dia muncul dari belakang rumah, kami terus berkenan nak ambil bela
Sebab dia sangat lincah dan suka gigit orang.
Mudah adapt dengan keadaan sekeliling.....
Perkenalan aku bersama adik cuma seketika tapi kasih sayang tu tetap terasa...
Masa dia mula datang ke rumah kami , masa tu aku balik cuti hari Malaysia.

Adik yang lincah dan suka makan ni tiba-tiba ja jadi tak sihat..
Maybe sebab dia rindu kat mak dia kot...
Pantang jumpa kain berbulu dan lembut mesti dia serondoi cari susu...

Gambar terakhir bersama adik..........
Adik mungkin sekarang adik sedang berterbangan di angkasa...
Walaupon adik sudah pergi, adik akan sentiasa kami ingati... :(

Monday, 20 October 2014

REVLON SUPER LUSTROUS LIPSTICK IN PLUM VELOUR

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people...
Konon nya hujung minggu nak duduk kat rumah dan menyimpan kan....
Memang itu rancangan awal tapi masalah nya bila tiba-tiba kawan-kawan lain berdating,
dn aku keseorangan kat rumah , mau tak mau aku pon kena keluaq jugak la ^_^.
So aku pergi berdating dengan mek Tie and Nurin jerr la...
So masa kami pi Jusco tu , tiba-tiba ja ada Revlon Sale. Murah-murah..
Dalam tak dak duit tu , terbeli jugak la sebatang lipstick revlon.. ^_^

Ini lah dia .... Kalau ikutkan nak yang Berry couture tapi dah habes (sigh!)
So ambil jer lipstick ahli sihir ni.. ^_6

Plum Velour ... ^_^
Abai kan tangan aku yang agak kerepot tu ^_^

Bila pakai di mulut hah gini lah jadi nya...
Lecu ni warna nya agak gelap sikit.... 
Ada gaya macam ahli sihir dak ? 
Ok bye!! Jom kita bw ^_^

Sunday, 19 October 2014

Jom Kita berselfie

Assalamualaikum................
Anyeonghaseyo kawan-kawan sekelian ...
Pakat pi berjalan mana semua ni .. Jeles ceq sebab ceq dok umah ja(Sob,sobs)

Wee saja nak menayang gambaq selfie masa balik kampung hari tu.....
Presenting adik beradik dan mak tercenta .. 
Tak cukup group lagi sebab dua orang lagi tak dak.. 

Liya and Mommy 

Liya and adik bongsu kiter... :)

Kiter!! yang muka putih tangan hitam..
Macam dayang senandung .. ^_^
Ok bye!!!

(Autopost)

Saturday, 18 October 2014

My Handsome Boyfriend....

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people......
Selamat berhujung minggu untuk semua.. 
Hari ni kiter tak dak pi mana pon just stay kat umah ja....
Poket dah kering sebab balik kampung masa raya haji + tayar kereta tukar baru..
So dok umah ja dan cuci umah.....

Ni la boyfriend kiter yang paling hensem sekali... Totoi...
Sapa tak kenai Totoi ?? Semua yang dah lama kenal Liya mesti kenai Totoi jugak..

Nampak dak kemanjaan Totoi dengan aku neh.. hihihi..

Kusyen moto tu ha habeh rabak sebab dia jugak la....

Tak sabaq nak balik rumah pulak dan jumpa Totoi lagi .. hihi...
Ok bye ^_^

Friday, 17 October 2014

Special Effects

Assalamualaikum..............
Anyeonghaseyo beautiful people .. 
Salam Jumaat kawan-kawan semua.... ^_^
Hari ni nak kongsi sikit gambar special effect yang aku ambil dari Instagram...
Harap-harap gambaq-gambaq di bawah ini tidak mengganggu hari kalian .. hihihi...
Maaf sangat kepada jurumekap special effect kat bawah ni sebab kiter lupa nak take note nama..
To them , You guys ROCKS!!






Kalau ikutkan ada banyak lagi gambaq-gambaq cam ni...
Kiter kongsi next time pulak ye.... Bye semua 
#sonpofmonsterpalazoo

Thursday, 16 October 2014

Al kisah kek ....

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people...
Semua dah lunch ker.. :)
Hari ni kiter makan nasik dengan ikan cencaru goreng dan sayur air (bayam).
Simple kan menu kiter .. In fact almost everyday kita makan macam ni...
Tapi bukan nak cerita pasal menu lunch kiter hari ni.
Cuma nak cerita kisah tentang kek.....

Ofis kami di tingkat 1 , manakala bahagian bawah pulak ofis geng sparepart,
yang merupakan anak syarikat company yang aku kerja jugak..
Sebab depa yang kat bawah tu ramai , depa selalu la sambut birthday.
Di sebab kan ofis atas (ofis aku) ada peti ais so depa selalu nya mai letak kek kat atas dulu.
Tapi setiap kali depa mai letak depa tak pernah walaupon sekali nak jemput kami makan sekali.
So nak di jadikan cerita satu hari birthday salah sorang staff bawah.
Depa pon beli kek dari Baskin Robin yang memang mahal.
Pagi-pagi buta dah mai letak kat atas bikin aku naik angin..
Bukan sebab lapaq sangat kek tu tapi memang lapaq pon...hhahahaaa...
Adab tau dak adab.. adab ajak makan tu penting ... 
So aku pon buka peti ais tu dan tengok rupa kek tu...
Dalam kebengangan itu , aku berdoa biaq kek tu runtuh .. hehehe..
Jahat nya kan .. Tapi depa lagi la jahat.. 
Bayangkan lah Kak In yang dok lalu lalang pon depa tak ajak.
Apatah lagi kami ni..... So petang tu depa mai ambil kek tu...
Pastu bawak naik balik , depa makan sikit ja sebab kek tu lembik...
Konon nak makan esokan hari nya la...
Esok pagi tu aku mai kerja tengok kek tu dah betol2 runtuh...
Yes! doa di makbulkan .. Padan muka depa semua ...
Tapi depa tak tau pon sampai lah ke petang depa nak makan kek tu ..
Memang terkejut berok la apalagi kikih jugak la dah jadi macam taik dah nampak..
Makan jugak maklumlah mahai.. runtuh tak runtuh yang penting kena makan..
Mujur lah peti ais tu jenis tak letak ikan atau barang basah lain...kalo tidak yuckkkk..
So aku check kat baskin Robin punya website harga kek tu RM93..
Jadi nya kemarin tiba-tiba depa bagi kek yang kat atas tu.... 
Mimpi ka apa ?? hahahaa... Insaf dah kot... Tiba-tiba kerat boh lam pinggan untuk kami yang kat atas.
Kalau dah insaf tu bagus la.. hhehheeee.. ok bye .. 

moral of the story : Jangan Kedekut.. ^_^

Iqi dan Icha . With Mak Tok and Tok wan

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people.. 
Dah breakfast ?? Kiter makan biskut 4 segi ja.. (Everyday,sigh)
But at least tetap bersyukur sekurang-kurang nya ada gak benda nak makan kan...
Hari ni nak kongsi moment yang di capture pada raya haji lepas...
Gambaq si kembaq dengan Helmoni dan Harabeoji... hihihi

Tak tau pasepa gambaq ni kabuq ...
Tapi sebab gambaq ni macam comel je so masukkan gak la kabuq pon.

Tengok la gelagat budak dua orang ni. 
memang tak kering gusi ....... sebab depa comel sangat..
hihihi.. okay bye... 
Thanks for reading 

Wednesday, 15 October 2014

Lipstick baru - Maybelline Color Show in Red Siren

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people....
Hari ni ceq nak menayang sikit Lipstick Baru ceq...
Tak tau kenapa , lately suka sangat pakai lipstick merah menyala....

Ini lah dia ........... Lipstick baru saya ^_^
Harga dia RM16++ jer.. Murahhhh.... 
Boleh dapatkan di watson , guardian dan kedai-kedai lain yang jual produk Maybelline...

Bila di pakai begini lah jadi nya.......
Dia merah oren ... Bukan merah darah ye kawan-kawan..
Tekstur dia agak glossy dan bau wangi....
Ok bye... Thanks for reading ... 

Tuesday, 14 October 2014

Instant Syria Rosette Shawl from Simply shawl

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people...
Selamat pagi dan Salam hari Selasa..
Dah breakfast ka semua ??
Hari ni nak kongsi satu produk yang di hasilkan oleh kawan baik saya...
" Instant Syiria Rosette Shawl From Simply Shawl"

Macam gini la rupa nya shawl ni..
Terus sarung kan dan kemas kan ja.. senang kan ?
Colour ni memang feveret sangat sebab kalau pakai mesti muka nampak berseri.
Kihkihkih...
Pakai shawl ni masa nak balik kampung minggu lepas untuk cuti raya haji..

Masa on the way balik kampung tu singgah kat umah kakak dulu,
Jumpa Iqi dan Icha.... Ermmm Rinduuuu sangat..

Comel tak anak menakan saya ... hihihi....
Amek gambar ni sebab nampak muka depa ..
Biar lah muka auntie depa macam hampeh .. ^_^

P.s : Nak dapatkan tudung yang macam Liya pakai ni.?
Boleh kunjungi The Curve , boutique Woman Of Jannah... 

Monday, 13 October 2014

CPUV OCT - 4 ON GOING

Assalamualaikum.....
Anyeonghaseyo beautiful people...
Dah lunch ke semua ni.. mesti semua dah kenyang dan mula ngantuk kan...
Hari ni nak update pasal CPUV sikit ...
Alhamdulillah walaupon jarang update blog tapi Nuffnang still bagi jugak CPUV
Terima kasih Nuffnang , jasamu di kenang....

Sebenar nya Liya dah lost count daripada last cpuv ,,,
So kita kira ini untuk bulan Oct Punya je lah yerrr..
Ada 4 ongoing CPUV .. Lupa plak nak hide dia punya jumlah tu kan..
Biarlah kawan-kawan tengok sikit sebab tak banyak pon hihihi...

Ok bye.... 

Lazy monday

Bosan nya bekerja.
Jom kita selpie... Hikhik

Saturday, 11 October 2014

Hari raya haji - ootd

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo people..
Raya haji dah pon lepas tp baru skrg terkedek-kedek nak update kan....
Skrg ni masih kt kg lagi....
Cuti pjg la katakan......
Tema utk raya haji ni still ala bollywood hihihi... the reason. To impress someone...
Tp xsure org tu rasa impress ke tak (sigh)
Apa2 pon sila jamu mata yeeee... hhhahahaa..

Weeeeehuuuu....-

Cantik x baju itewwww...
Baju ni beli masa karnival india kat perkarangan stadium shah alam..
Harge : RM50..
Sapa-sapa yg suka pakai baju mcm ni kalau nak dapatkan harga murah ,
Eloklah pergi time depa buat karnival macam tu..
Kalao tak mau beratuih gakk harga dia...

Last but not least my fake face ..
thanks to Lenovo S820

ok bye...... ^_^
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart