Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 24 November 2014

Engagement Day

Assalamualaikum...............
Anyeonghaseyo beautiful people....
Sorry sangat sebab ambil masa yang sangat lama untuk update cerita pertunangan ini...
Dan sorry jugak tak sempat nak membalas kunjungan ke blog kawan-kawan yang datang menyinggah kat belog saya ini... ^_^
Rata-rata banyak yang dah tak sabar nak tahu siapa yang bertunang dan 
juga ada pulak yang memang boleh agak siapa yang bertunang tu kan... hihihi...

Ini makanan yang di sediakan pada hari tersebut, Mee Kari..
Atas request dari kakak sulung dan ayah aku yang memang hantu mee kari.
Aku ? Memang makan tapi tak berapa minat sangat sebab makan ja mesti mula nak senak-senak..

Rombongan pihak lelaki... Yang pakai baju warna maroon tu lah ibu kepada si lelaki.
Yang baju koko tu pulak adik perempuan dia..
Yang lain-lain kat belakang sana tu semua kaum kerabat ... ^_^

Tepak sirih yang di bawa oleh pihak lelaki....
Rasa nya depa tak sempat nak kunyah pon hhuhuhu :)

Sekitar perbincangan di antara pihak lelaki dan perempuan...
Ayah saya memang jenis berat mulut so bagi ja tok wa cakap.
Sama gak dengan ayah si lelaki pon sama .. jenis xbercakap jugak..

Haaaaa... Yang sebenarnya dia lah yang bertunang...
anak ke 5 adik aku yang no 3... Zahirah...
Bukan aku ye.... Jangan tanya kenapa bukan aku...
Nanti ada yang lebam mata kena belasah ,,, hahahhaa...

Cium cikit bakal mak mentua ... ^_^
Mak mentua kulit cerah dari adik aku.. tssk..

Posing dengan mak mentua dan mak sendiri...
Sengeh tak tahan happy sangat la tuu.. ^_^

Mak mentua dan mak sendiri muka pon lebih kurang ja kan...
Itulah yang di katakan jodoh,,
 

Ingat dak last time aku ada Post Teaser tentang  The Ring  kan...
Tau tak mak si lelaki pergi tukar cincin lain ...
Sebab cincin yang Zahirah pilih tu kecik sangat,,, hihihi,,,
so dia dapat la cincin yang macam kat atas tu ^_6
Ok semua dah hilang tanda tanya kan..
Kepada yang rasa nak tanya bila Liya nak bertunang dan berkahwin,
Insya Allah bila Allah izinkan ... Sekian...
Bye ^_^ 

Friday, 14 November 2014

Teaser - The Gift For Him

Assalamualaikum..............
Anyeonghaseyo beautiful people...
Eh gedik nya nak buat teaser lagi sedangkan majlis dah pon berakhir ...
Remember last week aku pulang ke kampung halaman untuk majlis pertunangan ..
Pertunangan sapa ? Itu rahsia... Konon nak teaser sangat la kan sampai tak mau habaq ...
Apa pon aku nak hampa semua tengok hantaran yang telah di buat kepada pihak lelaki...
Actually persetujuan mula tu adalah 5 hantaran dari perempuan 3 dari lelaki..
Oleh kerana perempuan agak excited terlebih bab hantaran ni, 
Jadi hantaran yang sebenaq nya 5 tu dah jadi 8!
Hah.. Nampak sangat excited nya di situ kan ... ^_^
Tema untuk hantaran ini dalah dark purple ala-ala vampire ...
Nak jugak part vampire tu kan ... well..

Yang ni kakak Sulung aku yang buat.... 
Gula dan Garam yang di bentuk jadi macam buah manggis...

Ini pulak gula-gula yang di bentuk menjadi nenas.. Kakak sulong jugak yang buat...

Yang ni sarang burung with teloq burung...
Sarang burung tu buat dari cakaq ayam..
Teloq pulak gula-gula teloq puyuh yang ni abang ipaq sponsor kot... ^_^

Buah-buahan , Mak Teh sponsor... dan deco.
Kami pi habaq kat mak teh tema pink purple....
Tapi last minit tukaq purple putih plak.... ^_^

Sirih Junjung ni kakak Sulong aku yang buat .. amboi banyak sungguh dia buat..

Ni biskut yang sedap sangat aku yang sponsor,... ^_^

Ini sumi jelly , Anih yang sponsor..

Ini plak coklat , adik aku yang beli,,,, sebab si lelaki suka m&m. 
Kotak tu aku lah yang deco.. hentam pi ja nak simple2 je kan.....
Okay habes semua nya.... ^_^
Tunggu next teaser plak yerrr... InsyaAllah dalam masa terdekat... 
Bye!

Friday, 7 November 2014

Teaser - The Ring

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people......
Sekarang ni aku berada di kampung halaman aku yang indah dan permai.
Apa kes dengan teaser ni ye. Saja gatai nak buat teaser nak bagi semua orang macam tertanya-tanya..
Buang tabiat sungguh kan hujung tahun gini.....

Ini lah cincin nya... Sori kabur sikit.....
Saja letak nama tajuk the Ring tu nak bagi bunyi misteri ..
Kan ada cerita seram yang tajuk tu kan....

Bila kat tangan cam ni pulak.... still kabur lagi...
Ok lah untuk kawan-kawan semua , nanti kan kesudahan teaser ini pada hari Sabtu ini..
Will update later ya,.,,, Tata Titi Tutu....

Thursday, 6 November 2014

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4)

Assalamualaikum
Anyeonghaseyo beautiful people...
Best nya ada orang tu pergi Korea! Kita kat sini jeless sangat tau...
Orang gi Korea tu buat GA so kita di sini wajib support..
Menang atau kalah itu bukan lah menjadi ukuran yang penting support each other.
Jom pakat-pakat join.... ^_^
Haaa!

Holiday GiveAway by Sally Samsaiman dah masuk edisi yang keempat..Macam biasa la GA ni dibuat sempena untuk memberi penghargaan utk korang yang still datang blog Sally walaupun tuan blog dia tgh sibuk bercuti...So, siapa nak souvenirs daripada Korea..? Hehehe...Kalau nak, sila la ikuti syarat-syarat dibawah ye...

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2014/11/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html



Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 4).
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Uncle Random.org untuk pilih 5 orang blogger ye...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 6th November 2014 - 16th November 2014 (11.59 pm waktu Malaysia)

Hari ini Kami Jatuh Bankrap!

Assalamualaikum..............
Anyeonghaseyo beautiful people......
Sesi menayang muka bermula lagi. Harap tak dak yang meluat dok tengok muka kami berdua.. kihkihkihkih... Ini kejadian pada Sabtu lepas yang telah membuatkan kami berdua pokai.
Instantly! Yes ! Like Seriously ??? Ha serius la neh tu yang cakap. kan kan...
Hari tersebut aku ada berjanji untuk berjumpa seorang kawan.
Sapa lagi kalau bukan Mek Tie .. Dia nak minat dia untuk jahit manik tak dapat di sangkal lagi.
Jadi tujuan aku berjumpa dengan dia tu adalah untuk membeli manik.

Sebab Mek Tie lambat sampai , aku dengan Diana bersiar-siar di Sogo dahulu.
Tujuan utama nya aku nak pi pakai perfume kat Sogo sebab perfume aku dah habis.
Tapi tak sangka rupa-rupanya lain pulak yang jadi nya .... T_T
Masa berjalan masuk tu kami terpandang minyak wangi ni yang memang dah lama menjadi idaman Diana iaitu Moschino Cheap & Chic I love love.... 
Gift set RM139 consist of Edt perfume 50ml, Lotion and Shower Gel.
Masa dok terpesona seketika tu tiba-tiba ja promoter dia mai..
Apa lagi terus terbeli .. Sekali dengan aku la bukan Diana sorang..
Promoter pon pandai promote , kami pulak jenis cepat cayaq... 
Lagi pulak memang perfume tak dak langsung pon ...

Yang ni Diana terbeli..... sob sob sob....
Yang ni aku terbeli..... Moschino Pink Bouquet 

Ok aku terbeli dua ... Selena Gomez edp 30ml.....
Bukan satu okay ? dua Oh my Allah... Lepas dah beli baru rasa oppss.
Biaq betoi.. tapi sebab murah gila bangang so macam ni lah jadi nya..
Pergi lah serbu Sogo ramai-ramai.. 
Hampa mesti terkejut dengan harga minyak wangi tu semua.
Tapi depa punya Sale tu tak tetap sampai bila.
Kata nya selagi ada stock la ....



Pokok Krismas pon dah ada dah kat sana.. 
Tapi seketoi ni ja dapat ambil 

Lepas dah mempokaikan diri , kami menyantap satay ni pulak...
Sedap ni satay kajang ..... 

Tak complete kalau tak dak nasi himpit kan ??? 
So itulah dia kisah kami jatuh bankrap...
Nampak macam tak menarik kan tapiii itu lah hakikat nya .....
Sekarang mari kita sama-sama makan nasi dengan ikan bilis ..
Ok bye ^_^ 

Wednesday, 5 November 2014

Mari Makan Salad

Assalamualaikum .............
Anyeonghaseyo beautiful people........
Dua tiga hari ni menu aku adalah salad.
Sebab ? Hari tu pergi Tesco, ada stok akhir Tesco ...
Lettuce, Kubis Ungu so apa tunggu lagi terus ja ambil dan bayar.
Lagipon bukan nya buruk pon sayur tu... Still comel lote lagi ^_^
Pastu sebab nak kena habes kan secepat mungkin so kena lah makan setiap hari.
Even ambil sebiji kubis ungu, sebiji lettuce pon still banyak gila-gila....
Dah makan 3x pon tak habes-habes lagi.... Tapi sedap

Macam ni rupa dia ... Mula-mula makan tu dengan sayur je .
Pastu ternampak plak kat Thousand Island punya mayonis tu ada telor.
So aku pon letak telor rebus.. Sedap sangat..
Gambar kat atas ni breakfast aku pagi tadi la. Healthy sangat kan ...
Hihihi... Jom la kawan-kawan kita pakat makan salad,, 
Sedap. mengenyangkan dan mudah di sediakan...
Kerat sayur , tuang ja mayonis thousand island tu kacau.. ngap dalam mulut...
Ok bye ^_^

Tuesday, 4 November 2014

Dress Hunting

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people................
Semua dah lunch ker... Kiter dah.. Hari ni makan nasi dengan sup ayam. Homemade okay?
Sebenar nya hari ni nak cerita kisah ahad lepas ..
Misi mencari dress , tapi dress ni bukanlah untuk aku pakai sendiri..
Actually sejak tua bangka ni memang tak pernah pakai dress.
Rasa nya last aku pakai dress , masa tu darjah dua kot.... haha..
Dulu just panggil baju kembang ja. yang singkat sampai ke paha tu...
Tapi aku ada jugak la impian nak pakai dress cecececeeee....

Pagi-pagi dah bersiap nak keluaq dah...
Aku dengan Diana bertolak menuju ke KL lebih kurang pukul 9 pagi.
Kami sarapan kat kedai Pak Hassan di Kampung Baru dulu barulah meneruskan misi.
Adik aku si Zahirah tu pulun ja dok Whatsap suruh bangun tidoq.
Dia ingat aku dok membuta lagi la tu padahal aku pukul 6.30pagi lagi dah terpacak bangun..
Nak habaq kata rajin sangat la kan.. hihihihi....
Gambaq makan kat kedai Pak Hassan tak ambil pon sebab dok gelojoh nak makan ja masa tu..

Dengan bantuan Waze kami berjaya mencari Butik Mazlianul Maznan..
Sebenarnya pada hari tersebut ada SALE besar-besaran la jugak...
Aku jugak yang suggest kat adik aku sebab masa aku dok usha-usha baju kat instagram aku terjumpa 
baju yang lawa gila dan harga agak berpatutan....
Area ni bangunan rumah kedai baru buat so memang banyak la kedai yang kosong lagi.
Nak cari tu macam terpinga gak la. Lalu kali kedua baru perasan banner kedai yang kaler agak suci tu.

Hah ni lah dia pemandangan dalam butik yang terletak di tingkat 2 ..
Penuh dengan manusia yang nak membeli pada hari tersebut.
Aku pon tumpang meramai kan majlis.
Butik ni nak clearing depa punya stock sebab nak masukkan stock baru...
Thats why la depa buat Sale besar -besaran camni...

Ini lah baju yang di cari-cari oleh aku.. comel kan..
Hari Sabtu kami dah pi kat Modvier .
Sebab MMbasic ni salah satu vendor kat Modvier Bangsar .
Tapi di sebab kan harga yang memang cun gila dah tentu lah kena rembat dengan orang lain dah..
Ada tu yang kaler Dusty Purple ala-ala lilac tu mula-mula ada ja di penyangkut..
Baru ja berjalan sat nak tengok baju lain , patah balik tengok dah hilang baju tu.
Mengamok ja si cenonot tu suruh aku pergi jugak butik MMbasic ni.
Dan memang tak rugi lah sebab stock kat sana banyak gila-gila lagi..

Ha yang ni lah.. yang kata nya Dusty Purple Lilac tu :) comel dop...
Pastu kan hari yang kami pi tu depa ada juai bju yang Defect dengan harga RM100 sahaja..
Semua collection yang ada defect boleh di beli dengan harga RM100..
Defect pon tak dak la terok sangat, Ada yang tak letak label,tertarik benang, kesan kapur jahitan,
permata tercabut sebiji , cemtu ja ... memang kalau pakai pon tak perasan baju tu defect.
Hanya si pemakai je lah yang tahu...
As a result aku beli baju yang kaler peach pink lembut tu untuk Zahirah dan
baju yang Dusty Purple Lilac tu Diana beli,,
Aku ? Tak beli.. Orang overweight memang tak dak size, XL pon tak padan tau.. :(
(Menanges sambil hentak kaki)


Yay dah siap beli... Cantik kan beg dia. 
Kat luar kedai ni dia letak siap-siap banner mcm ni eh banner ke ni, hihihi.....
So lepas shopping boleh la pukul gambaq kat sini.
Tapi gambar ni macam kabur sikit dan banner dia tak nampak sangat,
Diana yang ambil gambar ni ( Tangga plak yang menonjol lebih kan )

Ha ni nampak sikit kan .... Banner dia tu walaupon tak nampak penuh..
Enter as Guest Leave as Friend.. Ok jugak kan motto dia..

At last but not least, Selfie berdua... Wajib..
Sebab gambar selfie dah tentu cantik kan. tak yah komen banyak... betoi dak.
Kalau ada sesapa yang nak pergi ke Butik ni boleh lah ikut alamat kat bawah ni 

11-2, Jalan Rampai Maju 1,
Rampai Business Park South, Sri Rampai,
Kuala Lumpur.

Ok kawan-kawan.... Thats all for now..
Bubye!_!

Good Luck For SPM utk Adik Sue

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautriful people....
Eh hari ni hari ke 2 SPM dah kan ... Aku ada sorang adik yang ambil SPM tahun ni iaitu Adik Sue
Adik Sue ni adik aku yang ke 4 ( yang ke 5 Totoi) . Sila rujuk gambarajah di bawah.

Kaki selfie jugak ni.... ^_^
Dia baca buku ke dak tak tau la budak ni.. 
Hari-hari dok layan k-pop ja kerja dia... 
Untuk adik Sue ...... 
Good Luck untuk hang ...  
Kalau dapat A nanti aku bagi hadiah hahhaa..]
Ok bye... ^_^

P,s : adik Sue ni adik yang paling rajin dalam rumah sebab suruh dia buat apa pon dia buat..
Adik pi ambil tu , adik pi ambil ni... Semua dia buat..
( Tapi lani kuat membantah dan menjawab, sila jangan menjawab dengan jawapan yang tak dak kaitan dengan soalan ye.. hihihi )
Ok bye....

Monday, 3 November 2014

Hari Perabeh Duit Gaji...

Assalamualaikum..............
Anyeonghaseyo beautiful people.Macm dah lama sangat kiter menyepi kan.
Tapi nak kata lama sangat pon dak jugak kan ....
Hari Khamis lepas payday so apa lagi, aku dan Diana terus serbu ke mall
yang dekat dengan umah kami....
Tujuan utama nak perabeh duit dan dinner kat luaq.
Sebab kami dua kan memang stiap hari makan kat umah( masak, jimat gitew).
Tiba-tiba tekak hari tu nak makan Nandos kan... So apa lagi... Serbuuuuu... 

Bottomless ice lemon tea ni Feberet sangat-sangat. Sebab rasa dia sedap dan yang paling penting sekali boleh refill ^_^ Nama pon bottomless kan.. dah tentu la nak minum banyak banyak dan banyak..

Tisu.. yay.. ini utk koleksi tisu ku , Konon nya lah nak buat hobi tu kan.. Tapi tak tau menjadi ke tak..

Ini makanan Diana... Dia ambil 1/4 chicken with two side dish iaitu chips and Coleslow(betol ka eja ni?eh)
Dah tak sabar nak makan tu .. :)

aku plak 1/4 chicken dengan side dish iaitu Garlic Bread and Grilled Vege.. Dap dap..
Hari ni cuba ayam dia yang paling pedas dan pedas dia sampai menusuk ke lubang idung.
Eh! ada kaitan ka?

Suasana kat dalam Nandos yang agak huru hara dengan hilai tawa pelanggan..

Dan kami berdua tak lupa berselfie... Suasana lampu yang malap buatkan muka kami jadi macam ni.
Dulu masa mula-mula makan Nandos rasa macam eh pelik nya sos dia ni.
Tanaman apakah yang di gunakan ini. Tapi bila dah adapt, rasa macam nak makan hari-hari.
Gelojoh dak aku... Ok bye!_!
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart