Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 11 June 2015

Tempat Menarik di Johor : Country garden

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo people..... Pergh .. Lama nya tak bersiaran kat sini kan... ^_^
Harap kawan-kawan semua sihat sejahtera hendak nya...
Sejak bermastautin di Johor ni , berat badan saya dah meningkat....
Yelah, bila duduk dekat dengan cinta hati macam ni la jadi nya... almaklumlah makan minum di tanggung beres..... Apa-apa pun moh ler kita senaman untuk kembali sihat...
Sebenar nya nak kongsi gambar masa pergi bergediks kat Country Garden...
Country Garden tu apa yerrr... Nak tau jom nengok gambar....




Selfie sepukul dua pukul dan tiga pukul ... hobi selfie memang tak leh tinggal...
Masa ni pergi kat sini dengan mak saudara yang tinggal kat Johor jugak...


Ni lah tempat nya Country Garden ..... Lambang ni mesti hampa pernah nampak kat baju JDT kan...
Nak terang banyak sangat pon tak reti, Kalau tulis banyak pun takut hampa boring..
Kesimpulannya yang aku boleh buat , Country Garden ni tempat orang kaya.. sekian...



Ni adik aku , Siti Aisyah... dia belajaq kat Poli Johor.. 
Kalau dulu masa kat KL , aku dengan Anis, Sekarang kat Johor ada Siti pulak.. ^_^


Cantik kan tempat ni... Dia macam tepi pantai... pemandangan depan Singapore..
Aku seriously memang tak pernah sangka akan nampak Singapore kat depan mata macam ni ..
Buat perak pulak kan. kikikiki...







Ni Iman... Sepupu aku... Sepupu pon kecik kemetot lagi...
Yelah sebab ayah aku kan anak sulung... Jadi anak-anak adik dia memang kecik-kecik lagi ... 


Selfie.... Suka sangat kalau ambil gambar nampak construction site macam kat belakang ni

Masa ni waktu dah mula nak senja dah pun..... Cantik kan pemandangan kat belakang ..












Suasana matahari terbenam kat sini pun cantik sangat.





Sini boleh kalau nak berenang jugak... Tapi kena bayar la... Berapa tak sure sangat .
Rasa nya dalam 10rggt gtu..

Bertenggek sebentar kat pokok nyoq... :)














Kat sini tak leh berenang ye.................


Penyu dan anak nya.... :)








Pokok Misai kucing pon ada kat sini :)







Lanskap dan hiasan kat sini pon comel-comel jugak....





Kereta macam ni lah yang angkut orang-orang yang datang bertandang ke Country Garden ni,,
Sebab parking jauh gila nak jalan letih kan.. sayang lemak lagi. so naik ja kereta ni,,,
Tak yah pecah peloh ^_^







Selfie punya selfie , ambil gambar berjuta keping last2 terlupa yang aku tak bergambar pun dengan ibu saudara... aduhai..... Macam mana boleh lupa... Hari yang sama, dia bawak kami pi makan kat Restoren Big Food yang terletak  di Nong Chik ... ^_6 Nanti kita story lagi ye,,,,
Sebenar nya kan , aku ada banyak sangat story nak share kat sini....
Story yang pending berbulan... Nanti la aku akan cuba catch up sikit demi sikit ye....
Until then, Have A Nice day Everyone!!!




9 comments:

  1. malunyaaaa...kita dok jb pon xpernah sampai lagi!!!hihihi

    singgah blogwalking.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...saya pun ibu saudara yg bawa :)

      Delete
  2. Hye...nice pic la...suka akk tengok..hihi..

    ReplyDelete
  3. Landskap n mini garden nya..fuyooo!!mmg cantik.

    ReplyDelete
  4. dekat dengan 'org trsyg' mkn terjaga katanya heee...baru nk tgk gambar 'org tersyg' tu nape x share

    kiranya bestlah stay di JB skrg..makin berseri2 Lieya tau

    ReplyDelete
  5. landskap kt country garden mmg cantik2 lah..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. Selamat berpuasa.

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart