Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 19 January 2015

Get Together with house mate

Assalamualaikum.......
Anyeonghaseyo beautiful people..... ^_^
Malas nya hari ni kan..... adeh .. Isnin mana ada tak malas....
Tapi memang kena bermalasan sekarang ni sebab nanti ada sesuatu perubahan yang akan berlaku
dan mungkin proses bermalas-malasan tak akan terjadi lagi...
Yang itu akan diceritakan nanti ye kawan-kawan sebab sekarang ni nak cerita pasal benda lain...

Hari Khamis lepas , aku and house mate keluar bersama..
Selalu nya kalau keluaq lepas waktu kerja aku dengan diana ja tapi since salah sorang housemate ni ada pesan kalo nak pergi mall ajak dia sebab dia nak gi beli barang hantaran mekap kat Sephora.
Jadi sebab dah ajak dia kena lah ajak yang sorang lagi sebab takkan nak tinggal di sorang pulak kat umah. 
Jadi nya kami pon pergi la ke Paradigm Mall sebab yang tu jer dekat dengan umah pon...
My face is so boolat dalam gambaq di atas LOL

Selfie atas escalator ..... Yang ni kurang sikit kan kebulatan..... hihihi....
Tapi still lagi bulat.... ^_^
Sebelom pergi bershopping kat Sephora kami isi perut dulu sampai kenyang.

Nasi goreng kambing ^_^ 
Yang ni Dila dengan Farah yang makan... Sedapppp,,,

Ini roti canai.... ^_^ Diana yang punya ..

Yang ni aku punya .... Rasa dia biasa ja.. ^_6 
Tapi harga boleh tahan mahal... eeeee... geram gak aku. dah la mula-mula tu depa tak buat makanan aku..
Makanan kawan-kawan aku semua nya dah sampai. 
Depa makan dekat nak habes baru lah orang kedai tu sedaq depa tak buat order aku..
Geram dak? kawan-kawan aku makan siap dah baru lah makanan aku sampai.. grrrr..
Tapi makanan kat tempat ni boleh di katakan masuk dengan selera.
Selesai makan kami pon terus pergi ke Sephora... 
Kawan aku beli barang untuk hantaran dia dan habes sebanyak RM425... 
Orang baru nak belajar mekap kan. Sadly aku terlupa nak ambil gambaq.
Sephora tolong balut kan comel-comel untuk dia...

Ok bye!!

Wednesday, 14 January 2015

The Twin Growing Up So Fast!

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people.... Macam dah lama kan tak kongsi gambar anak saudara kembar aku kat belog ni kan... Depa berdua dah semakin besaq dan bulan February ni genaplah umur depa berdua setahun.
Cepat nya masa berlalu kan... Cepat nya depa membesaq. Nak jumpa depa pon dalam sebulan sekali atau dua bulan sekali. Sekali mak ngah depa balik depa dah besaq ....

Icha yang sentiasa murah dengan senyuman........ 

Iqi yang kuat bebai, kuat merajuk, kuat menanges,,,

Ha tengok tu... bukti nya Iqi kuat merajuk kuat bebai tu.... Kak Icha dia steady ja... 

The twin dengan mak depa, iaitu kakak aku.... 
Masa ni depa pi bercuti kat Cameroon Highland.. 
Mak Ngah tua-tua dah baru jejak kaki kat sana.... untung la depa kecik-kecik dah boleh pi.

Iqi mata bulat ni suka buat muka cemni.. Dia tumbuh gigi dulu dari kakak dia... 



Muka tak sama langsung kan ... Depa kembaq tak seiras ^_^
Kakak senyum ja memanjang . Iqi pulak suka sangat buat muka serius... 



Gambaq Icha yang ni lah yang paling aku suka.. Baju dia dengan background kat belakang tu masuk sangat.
Tiba-tiba rasa rindu kat anak saudara aku yang dua orang ni... ^_^
InsyaAllah raya ni boleh la jumpa depa lagi...
Bye !!

Tuesday, 13 January 2015

Sephora Cream Lip Satin

Assalamualaikum........
Anyeonghaseyo beautiful people.... ^_^
Semalam still tak dapat tido lena sebab room mate ku merangkap bff ku belum pulang-pulang.
Tapi malam ni insyaAllah boleh lena dengan tenang kot sebab dia dah pulang.
Hari ni nak buat review sikit tentang lipstick terbaru kiter yang di beli kat Sephora .

Rupa dia macam ni yerr kawan-kawan.. Jenis tiub . Lipstick ni matte dan colour nya sangat lah rich.
Merah yang sangat cantik dan memukau... 
Code no 01 . 5ml.... Harga : RM54 .
Only at Sephora. Boleh jugak beli kat Zalora. ^_^

Begini lah warna nya kalo kita pakai...... Rich sangat kan kaler dia..
Sebab matte finish so dia tak lekat kat cawan masa minum ^_^
Abai kan wajah saya yang berkawah itu ^_^ Tak Flawless pon kan.. hihihi...
Kalau berkenan boleh lah pi beli kat Sephora ..
Ada 9 lagi warna lain ^_^
Bye~!!

Monday, 12 January 2015

Pertemuan tak terduga..

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people... Malas nya kan hari ni... Room mate balik kampung semalam memang nak tidur pon tak leh nak lelap. Hari ni nak kerja pon tak bermaya.. Sigh.....
Sabtu lepas, di sebab kawan-kawan serumah semua nya balik kampung, aku membawa diri ke Kampung Baru ke rumah adik aku. Memang tak berani kot nak tidur sorang-sorang... ^_^

Masa pergi ke Mid Valley sabtu lepas, kami terserempak dengan bapak saudara yang sedang berdating dengan isteri nya.. Bapak saudara aku ni adik kepada ayah (adik bongsu)
So apa lagi , wajib kena heret pergi kedai makan la... :) 
Mula-mula nak g Chilis tapi ramai plak orang yang dine in masa tu.
Last-last kami pergi makan kat Tepanyaki jer... ^_^

 1st time makan Teppanyaki ... Sebab memang tak minat makanan Jepun selain sushi... Tapi sebab Bapak
Saudara nak belanja so kena lah makan jugak.. benda free takkan nak tolak.. ^_^


Rasa terpukau tengok orang tu masak.. sangat lah expert.. ni la kot kelebihan teppanyaki. 
Kita makan dan tengok orang masak live depan mata :)


Tisu yang sangat cute untuk koleksi

Air Fresh oren.. :)

Kiter order yang ni,, Beef Teppanyaki,, Taugeh dia masyaAllah banyak gila.. Aku respek orang yang boleh habiskan semua taugeh yang menimbun tu... 
Kepada Pak Su saya, TQ sebab belanja ... Next time sebab teppanyaki ni sedap boleh la makan lagi.. 
Bye... 

Thursday, 8 January 2015

Mark & Spencer Redcurrant Puffs

Assalamualaikum Ladies!
Anyeonghaseyo beautiful people all around the world....... Hari tu lepas balik dari lunch tengok-tengok atas meja ada benda yang kat bawah ni.... Tapi punya la lama dok bertapak kat meja baru semalam kalut nak buka tengok isi kat dalam .... Nak rasa sedap ka tak sedap... ^_^

Redcurrant puff ni rasa nya Miss Lee (anak tokey) yang bagi .... Kotak dia comel kan...

Bila di buka kotak nya kat dalam ada macam niii :)

Ini pulak rupa puff ni secara up close... 


Rasa dia pulak sangat lah sedap,, masin-masin manis....YUmmy sangat...
dalam masa beberapa saat dah lesap...
Ok bye!!!

Happy Birthday to me :)

Assalamualaikum...................
Anyeonghaseyo beautiful people all around the world...
Semalam dah up entry ni tpi cari-cari tak jumpa then jadi macam ada error ka hapa tah..
Tapi kat google+ ada pulak tu tak paham so decided untuk buat baru....
Sebab nak abadikan ini kat dalam belog kesayangan supaya bila dah tua-tua leh baca balik kan....

Birthday aku bukan nya hari ni pon... dah lepas iaitu pada ahad yang lalu...
Sapa-sapa yang belom wish lagi tu masih ada masa yer.. kahkahkah..
Sila tinggalkan wish ada di ruang komen... ^_^
Yang dah wish tq so so much..... you know who u are,,,
Saya sayang kamoooo... 

Untuk cik abg kiter yang sweet sangat sanggup nyusun bunga-bungaan ini pon,
Nak ucap terima kasih sangat-sangat .... Awak sweet macam gula.
Rasa nya kalau orang lain memang tak mungkin nak buat macam ni utk saya... ^_^
Next time kiter cuba buat benda yang ala-ala gini jugak special untuk awak...
Hoping that our dream for the next year will happen ^_^

Ok bye 

Tuesday, 6 January 2015

NY Steak Shack @ Sunway Pyramid

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beuatiful people. Ini kisah waktu gaji bulan December masuk. Jadi apabila gaji dah masuk secara automatik nya kami memang tak balik rumah terus . Maka selepas habes waktu kerja kami berangkat ke Sunway Pyramid untuk makan sedap dan bershopping. Jalan punya jalan dok cari makanan kat tingkat bawah sekali (LG) kami pon terjumpa Restoren NY Steak Shack ni. Kedudukan restoren ni berhampiran dengan Ice Rink tu, jadi kami pon masuk la sebab nak mencuba .

Diana yang sentiasa kepenatan , kami kelaparan sebenaq nya ... :)


Aku yang semakin tua :)


Ini makanan aku. Lamb Shoulder Steak. Ntah kenapa sekarang ni dah mula menjadi pencinta kambing..

Ini pulak makanan Diana .. Tak ingat nama tapi dia adalah sejenis ayam

Ini lah rupa kedai tersebut ye kawan-kawan..... :) 

By the way... Tak terlambat kalau kiter nak ucapkan Selamat Tahun Baru kepada semua kawan-kawan yang mengenali saya ... ^_^ Busy sangat tahun  ni sampai tak sempat nak update azam baru.. 
BYE!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart