Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 30 June 2015

Contouring !!

You love make up so much that you wore it almost everyday yet one day u go out without makeup
and best of all with your love one and he said,
Awak lebih cantik kalau tak mekap... kihkihkih...


Ni la agak nya rupa Monalisa lepas buat contouring kan... Segak!!

Yang bawah ni plak... hahhahahaaaa.... well leh caya ka ..
Dari katak huduh kepada katak sado...
Saja ja share gambaq ni yang jumpa kat instagram masa dok tengah belek2 tutorial contouring ...

Bye!!!

Tempat Menarik di Johor : Puteri Harbour

Assalamualaikum  ...............
Anyeonghaseyo beautiful people!!
Hari tu, ada lah seminggu sebelum puasa kot, tiba-tiba tersesat ke Puteri Harbour yang terletak di Nusajaya.
Eh yaka kat Nusajaya eh.. Hentam je lah ...
Kat sini kata nya kita boleh pergi ke Singapore naik boat dan jugak ke Batam..
So bila-bila nanti boleh la pi... :)

So apa lagi jom selfie... ^_^

Nampak dak kapal kat belakang kami tu..
Kapal ni semua nya milik persendirian ...
eh betol ka.. hentam pi la.. hihihi

much and much more closer view,,
Cantik kan.. Sejuk mata memandang..

Jumpa pokok ni nampak cantik sangat so apa lagi...
Kena posing la kan.. Mujur nampak kurus ^_^

Haaaaa.. Kat sini ada kedai superman taw.. APa ada kat dalam ??



Macam-macam barang superhero yang ada tapi nak beli memang tak mampu...
Mahal gilosssss.. hihihi....
Kat sini jugak ada Hello Kitty Town tu ...
Tapi memang tak masuk la sebab mahal.. 
Amboi kedekut bebebo dia ni kan...
Nanti la bila dah ada laki ada anak baru pi.. Aci tak ??
Okey bye!!!

Monday, 29 June 2015

Berangan nak jadi Mermaid

Assalamualaikum ................
Lately, kiter minat sangat dengan satu butik Leeyana Rahman yang terletak kat Bangi...
Sapa tau dan minat dengan design baju butik ni ?
Kalau minat tu makna nya kita geng la..........
Last time masa balik dari Perlis time kenduri Zahirah tu la kiter singgah kat Vendville Kota Damansara.
Duduk kat Johor susah la kan kalau dulu senang ja sebab dekat...
Masa tu butik Leeyana Rahman tengah dok renovate .
Jadi nya kiter try ke tiga-tiga kaler baju yang comel ala mermaid  kat bawah ni...




Among all these three yang mana hampa rasa cantik ???
Salah satu baju kat atas ni aku punya baju raya :)
Cantik kan ??? Next time sebelum balik ke kampung memang nak singgah sekali lagi kat butik ni,
nak beli lagi 2 pasang baju ... even sekarang ni depa cakap stock dah makin susut..
Uwaaaaa... tapi tawakal je la kan.....

Bye!!

Sunday, 28 June 2015

RESIPI LONTONG JAWA YANG SANGAT SIMPLE....

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people.....
Wah pagi lagi dah up entry , macam tak caya jer kan...
Sebenar nya ni entry schedule yang telah di karang semalam.... :)
Nak kongsi resipi di hari baik bulan baik untuk hampa semua try masak time berbuka nanti..


Bahan - bahan A (bumbu untuk di kisar):
Bawang merah 5 biji/bawang besar sebiji.
Bawang putih 3 labu
Setengah inci halia.
cili hijau 5 tangkai 

Bahan B : 
Kacang panjang
Carrot
Tempe.
Santan (saya guna santan kotak kecil)

Bahan C (Rebus) :
Nasi himpit
Telor

Cara-cara :
1. Rebus air dalam periuk agak-agak separuh periuk.

2. Apabila air mendidih masukkan bahan yang dikisar.

3. Masukkan bahan B kecuali santan.

4. Setelah agak-agak mendidih , masukkan santan , perlahan kan api.

5. Masukkan garam dan aji secukup rasa dan Kacau sampai masak. 

6. Hidangkan dengan nasi himpit dan telor ...

Done ... Cuba tau sebab sedap sangat tu tak leh nak habaq ..
Resipi simple gila ni aku dapat dari KakInderawati, 
Kawan masa kat Subang dulu :)
Kak Inderawati ni anak jati Indonesia yang berasal dari Probolinggo, Jawa Timur..

SELAMAT MENCUBA YE KAWAN-KAWAN

Bye!!













Saturday, 27 June 2015

MAJLIS RESEPSI AMIRUL DAN ZAHIRAH


Assalamualaikum dan Anyeonghaseyo untuk semua....
Hari ni Sabtu dan hari bekerja untuk aku :(
Apa-apa pun kena ikhlas kan hati untuk buat semua kerja yang tak pernah berakhir ..
Hari ni nak share gambar masa kahwin adik awal Jun yang lalu...
Banyak sangat gambaq yang di snap dan semua cantik-cantik belaka.. 
Kenduri tersebut berlangsung di Denai Larian , Pengkalan Asam .
Sebab adik aku dan laki dia sama-sama orang Perlis dan rumah pon dekat ja so depa buat kenduri tu
sekali ja la... kat tempat yang sama.
Nanti time aku kawen pon ingat nak buat kat sini jugak la... hihihi....


Family Potrait.... Gambar ni ambil dah petang dah masa ni....

Mak dan ayah yang sentiasa di rindui,,,,, 
Ngetest pelamin setelah sekian lama..


Pengantin bersama kakak dan abang ipar... 


Keluarga besar kami... ni still tak cukup lagi ni sebab ayah aku adik beradik dia semua nya ada 11 orang...

Icha!!!!!! Omel nya pakai gown ...

Ada nampak macam gaya mak budak dak ittew...
Tak sabaq nak dukung anak seniri .. kihkih



Hah... gambaq yang sama jugakkk... tapi tak pa la kan janji ada kenangan ..
Tengok budak-budak kecik-kecik kat depan tu semua sepupu tu.. kihkihkih..
Sepupu kecik sebab ayah ittew anak sulong kan..

Ni ambil dari phone buruk ittew jer so gambaq nya tak berkualiti


With datin... TQ Datin for coming today dan pakai sedondon with us family


Me with pengantin... Sama dak muka kami... kihkih

Icha kena paksa bergambaq ... hihi... belakang tu dj yang sporting


Buat muka innocence sambil pegang bunga ......

Diana pon ikut sekali jugakkk.... hihihi..

Selfie dalam kereta masa nak pergi ke Denai larian....



OOTD... 
Jubah : Zawara
Shawl : DIY 

Ok.... Next time nak update gambaq time photoshot pulak ...
Bila tu ? 
Tengok la kalau rajin malam nii.. bye!!!
And thank you for reading !!

Thursday, 25 June 2015

Rezeki Jun, Alhamdulillah


Walaupun nowadays , jarang sangat update dan blogwalking macam zaman-zaman dulu,
tapi alhamdulillah CPUV masih lagi melekat kat blog ni...
Terima kasih Nuffnang...
Sebenar nya kalau di lihat kembali dalam tahun ni banyak sangat CPUV yang melekat tapi sayang 1000 kali sayang nya di sebab kan jarang update blog dan jarang bw maka jumlah yang 
di kutip tu tak seberapa ...
Harap lepas ni boleh la naikkan semangat skit untuk update blog secara besar besaran seperti dulu...
Sekian

Sunday, 21 June 2015

Food Poisoning

Assalamualaikum...............
Anyeonghaseyo beautiful people..........
Selamat berpuasa kepada semua umat Islam .....
Hari ni dah masuk hari yang ke 4 kita berpuasa ...
Semalam aku dengan Diana ke Bazar Ramadhan yang terletak dekat ja dengan rumah kami...
Saja lah nak try makanan kat sana sedap ka tak sedap...
Orang yang beratoq punya lah ramai sampai nak beli makanan pn kena jalan slow2...
Sampai tak tau nak beli apa , last2 beli la nasi kerabu, laksa dan cucoq..
Tiba masa nak berbuka, makan cucuq dulu pastu baru makan nasi...
Buka ja bungkusan nasi tengok-tengok nasi tu lembik... pastu solok lada pulak basi.. rrrrrr..
Aku makan jugak la solok tu tauk ke tepi...
Pastu makan plak laksa tu lewat sikit , dekat nak lena tu pastu ......
Tak sedap jugakkkkk!!!!!! arrrghhh...
Depa ni menega pesen mana tak tau la..... %_%
Tau nak untung ja kan... 
Pagi tu masa nak sahur mula la cirit birit dah... memang pasal makanan bazar Ramadhan tu la...
Last2 hari ni masak ja , tak yah beli lagi.... ^_^


Langit kat rumah aku semalam .....Indah nya langit cintaanMu ya Allah 

Saturday, 13 June 2015

7 June 2015,Penyatuan dua Hati

 Assalamualaikum..................
Anyeonghaseyo beautiful people.........
Alhamdulillah pada 7 June yang lalu aku telah selamat menjadi isteri orang... eh!!!
Sebenar nya bukan nya aku pun.... Saja ja buat gempak....
Ingat dop tahun lepas adik aku Zahirah bertunang??
Tak ingat ?? Kalau tak ingat boleh refresh balik memori dan tengok kat  SINI ye...


Depa bertunang hampir setahun jugak la dan akhirnya di satukan dalam majlis yang serba sederhana
setelah mengharungi pelbagai rintangan dan cabaran... Cewah!




Saat cincin di sarungkan di jari. 
Depa kata aku dok buat photo bomb nampak muka aku ja kat semua gambaq ...


Sebab kami bdua pakai baju nak sama dengan pengantin so kami lah bridesmaid dia...


Dua family kini bersatu...... Mak mentua adik aku muda dan still hot lagi....
Ramai jugak yang bertanya bilakah Liya nak berkawen ...
Yelah umoq pon dah meniti senja kan............ Jawapan saya mudah ja..
Saya ramai sangat peminat , lani masih dalam proses dok pilih sebab semua yang minat saya baik-baik belaka.. Ceq rambang mata... ^_^
Kuang Kuang Kuang.. Saja ja buat ayat pemati.... 
Ok bye... Esok esok esok ada agi gambaq nak update ye... Nanti tengok la sampai muntah ..
Bye!!!!!!!!!!


Thursday, 11 June 2015

Tempat Menarik di Johor : Country garden

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo people..... Pergh .. Lama nya tak bersiaran kat sini kan... ^_^
Harap kawan-kawan semua sihat sejahtera hendak nya...
Sejak bermastautin di Johor ni , berat badan saya dah meningkat....
Yelah, bila duduk dekat dengan cinta hati macam ni la jadi nya... almaklumlah makan minum di tanggung beres..... Apa-apa pun moh ler kita senaman untuk kembali sihat...
Sebenar nya nak kongsi gambar masa pergi bergediks kat Country Garden...
Country Garden tu apa yerrr... Nak tau jom nengok gambar....




Selfie sepukul dua pukul dan tiga pukul ... hobi selfie memang tak leh tinggal...
Masa ni pergi kat sini dengan mak saudara yang tinggal kat Johor jugak...


Ni lah tempat nya Country Garden ..... Lambang ni mesti hampa pernah nampak kat baju JDT kan...
Nak terang banyak sangat pon tak reti, Kalau tulis banyak pun takut hampa boring..
Kesimpulannya yang aku boleh buat , Country Garden ni tempat orang kaya.. sekian...



Ni adik aku , Siti Aisyah... dia belajaq kat Poli Johor.. 
Kalau dulu masa kat KL , aku dengan Anis, Sekarang kat Johor ada Siti pulak.. ^_^


Cantik kan tempat ni... Dia macam tepi pantai... pemandangan depan Singapore..
Aku seriously memang tak pernah sangka akan nampak Singapore kat depan mata macam ni ..
Buat perak pulak kan. kikikiki...







Ni Iman... Sepupu aku... Sepupu pon kecik kemetot lagi...
Yelah sebab ayah aku kan anak sulung... Jadi anak-anak adik dia memang kecik-kecik lagi ... 


Selfie.... Suka sangat kalau ambil gambar nampak construction site macam kat belakang ni

Masa ni waktu dah mula nak senja dah pun..... Cantik kan pemandangan kat belakang ..












Suasana matahari terbenam kat sini pun cantik sangat.





Sini boleh kalau nak berenang jugak... Tapi kena bayar la... Berapa tak sure sangat .
Rasa nya dalam 10rggt gtu..

Bertenggek sebentar kat pokok nyoq... :)














Kat sini tak leh berenang ye.................


Penyu dan anak nya.... :)








Pokok Misai kucing pon ada kat sini :)







Lanskap dan hiasan kat sini pon comel-comel jugak....





Kereta macam ni lah yang angkut orang-orang yang datang bertandang ke Country Garden ni,,
Sebab parking jauh gila nak jalan letih kan.. sayang lemak lagi. so naik ja kereta ni,,,
Tak yah pecah peloh ^_^







Selfie punya selfie , ambil gambar berjuta keping last2 terlupa yang aku tak bergambar pun dengan ibu saudara... aduhai..... Macam mana boleh lupa... Hari yang sama, dia bawak kami pi makan kat Restoren Big Food yang terletak  di Nong Chik ... ^_6 Nanti kita story lagi ye,,,,
Sebenar nya kan , aku ada banyak sangat story nak share kat sini....
Story yang pending berbulan... Nanti la aku akan cuba catch up sikit demi sikit ye....
Until then, Have A Nice day Everyone!!!




Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart