Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 30 July 2015

OOTD RAYA 2015


Ya Allah lambat nyerrrr nak post OOTD raya kan...
Maklumlah bizi memanjang .. Kalau di zaman dulu cepat ja nak update kan...
Tengok la esok lusa nak update pic raya pulak...
Kalau tak abadikan kat blog ni takut hilang pulak gambaq nya kan....

bye !

P.s : Gambaq masa adik kiter kawen pon belom sempat update +_+

Tuesday, 14 July 2015

At hometown , Alhamdulillah.. :)

Assalamualaikum dearies!
Happy nya sekarang ni saya dah ada kat kampung...
Sebab tinggal nun jauh di Selatan tanah air jadi kena lah awal-awal berangkat balik ke utara...
Ahad lepas aku dengan Diana memulakan perjalanan kami dari Skudai ke KL...


Perjalanan dari Skudai ke KL ambil masa selama 3 jam setengah ja ..
Tapi sebab kami singgah kat Negeri Sembilan kat rumah tunang Diana untuk ambil barang hantaran...
Lebih kurang pukul 1 cemtu baru lah sampai kat Bangi singgah kat butik ..
Tapi baju yang nak di beli tu memang dah tak dak. So so sad..
Pastu petang pergi Vendville pulak dah tutup kena pulak pergi malam hari..
Lepas pergi Vendville singgah pulak Mood Republik kat PWTC.
Tapi tak da satu pun gambaq yang sempat snap sebab telefon aku tak da bateri... 

Esok hari nya , Isnin 12 July 2015 kami bertolak dari KL pukul 9.45 dan sampai kat Perlis pada pukul 3.00 petang .... Lega bila dah sampai ke kampung halaman....
Malam ni misi buat kuih raya pulak....

Bye!!


Friday, 10 July 2015

Kakak Icha dah becaq


Sedaq tak sedaq kakak dah setahun lebih,,,
Abaikan tangan mak ngah dia yang belegam tu .. kihkih..
Rindu kakak... tunggu mak ngah balik Isnin ni ^_^ 

yahoo!! balik kampung

Thursday, 9 July 2015

Berbuka puasa kat Big Food

Assalamualaikum...............
Anyeonghaseyo people............Sihat ke semua.
Nak kongsi menu berbuka puasa dengan kawan-kawan semua boleh ke....
Dalam bulan puasa ni saja rasa nya dah dua kali aku berbuka kat Restoren Big Food yang mengajikan makanan yang berportion besaq......
Tak yah cakap banyak jom la kita terjah menu yang telah menjadi santapan hamba baru-baru ini...









Teruja tak?????
Big food ni boleh di katakan tempat makan yang sedap di Johor dan sesiapa yang datang ke JB harus try makan kat sini..... Sure hampa akan berpuas hati ....

No.1 Jalan Kolam Air 1,
Nong Chik Heights,
80200 Johor Bahru.

No Tel : 0177313386
Operation hour : 3.00 pm to 12.00 am






Wednesday, 8 July 2015

Bella Ammara akan di buka di Johor! Hooreyyyy

Assalamualaikum.....................
Since aku pindah bekerja kat Johor ni, tetiba ja jadi sindrom gila butik..
Dulu masa duk bertapak di Subang , dekat dengan butik-butik aku langsung tak tunjuk minat...
Bila dah minat dan duduk kat Johor pulak , butik-butik tu ada tapi tak banyak macam kat KL.
So nak di jadikan cerita pada suatu hari aku berjalan-jalan kat Area butik di Bandar Baru Uda ..
Ada la satu kedai ni tengah dok renovate tapi depa tak buka la pintu ..
Just bukak sikit ja ... Aku pulun dok hendap sampai tak hengat dan nampak la tiles dia..
Aiiii macam kenai... macam Bella Ammara ja...
So kaji punya kaji rasa macam betoi dah tapi memang tak conform lagi...
Seminggu lepas tu aka kemarin kot aku pi pulak, kali ni aku mengendap lagiii...
Sekali lagi lalu pulak depa buka luas sikit pintu ,, masa tu maybe depa nak balik..
Aku tanpa segan silu tanya kat kontraktor tu...

" Bella Ammara ka ni ? "

" Ya!"

Apa lagi tersenyum simpul la aku..... Yay!


So Johorean nanti boleh lah kita pakat-pakat shopping baju kat sini....
Dok nampak tu macam gaya lepas raya bukak la kot .. kihkihkih...
Buat kepala pi la kan.... Happy!!!

Bye!

Thursday, 2 July 2015

SEKSANYA MIGRAIN DI BULAN PUASA!!!!

Assalamualaikum................
Anyeonghaseyo beautiful people...........
Pagi tadi bangun ja tidoq kepala dah start sakit,,,,
sahur pastu lena balik, telan sebiji panadol , bila bangun sekali lagi still sakit......
buat kerja sikit pastu dah tak leh go on dah,,,
terus ja naik ke atas rumah dan tidoq sat.....
bangun alik still pening lagi tapi kurang dari tadi....
Since kerja memang banyak gila tak leh nak tidoq lama, terus turun kat opis dan kerja semula....
Perit nya migrain di waktu bulan posa camni tapi redha ja..
sebab sakit tu kan penghapus dosa...
tapi dlm dok pening tu pun sempat lagi pergi berbuka kat JB...
sekarang time tengah dok type ni pon masih pening lagi...
dear head, harap esok tak pening lagiii...

bye !!


Wednesday, 1 July 2015

Menu berbuka Puasa Semalam

Assalamualaikum.................
Anyeonghaseyo beautiful people....
Lagi berapa jam nak berbuka puasa dah kan....
Saja teringat makanan semalam dan nak share sikit kat sini.....
Semalam berbuka kat Kedai Asam Pedas dan BBQ.. 
Eh betol ke nama kedai nii... ??? Kedai ni terletak kat Taman Universiti Skudai..

Semalam order air Apple Asam Boi, Diana order air Oren dan Abg MH pulak air limau madu..
Sedap air dia.....

Cem gini lah lebih kurang suasana kedai dia ... Cantik dia punya deco ala taman..

Kangkung goreng belacan yang sangat ohsem

Ayam goreng berempah... sedap .. tapi depa goreng tak garing


Dan the last one, main menu untuk berbuka , Asam Pedas,
Sedap asam pedas ni ... :) suka sangat .. Dia guna ikan merah rasa nya...
Malam ni nak berbuka dengan apa ye.. hari2 pening dok pikiaq nak buka dengan apa...

Bye!!!



Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart