Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 24 December 2015

BIG BAD WOLF AT THE MINES

Assalamualaikum............
Sebenarnya ini first time ever aku menjejakkan kaki di Pesta Buku Big Bad Wolf.
Ini pun secara kebetulan ja sebab memang tak tau pun ada ...
Kebetulan sebelom bertolak balik ke Johor aku dengan Zahirah pergi the Mines sebab nak makan-makan ja tapi masa nak masuk tu lah nampak banner..
So apa lagi terus terjah masuk ke dalam..

Depa buat kalau tak salah kat The Mines Convention Centre..
Siap tutup jalan so mau tak mau memang kena lalu la tapi memang mau pon sebab memang nak pi pesta buku ni tanpa di paksa... 
Luas gila tempat ni semua nya di penuhi dengan buku ..


Memang teruja sangat-sangat sebab banyak sangat buku-buku ..
Sampai rasa nak pengsan ja sebab tak tau nak pilih buku apa...
Patut lah ramai yang suka mai pesta buku niii... ^_^
Rugi nya selama ni tak pernah tauuu :(

Price range dari RM5 ke atas  sebuah..
Ada jugak buku yang combo 3in1, 4in1, 5in1 dan macam-macam lagi...
BEs gila uolls nak pitam iolls rasa :)


Kalau tak kerana kena balik Johor, memang aku berkampung kat sini lah..
Boleh lah pilih buku yang best-best sambil baca sinopsis dia kan....



Mcm best ja buku kat atas ni haaaa... 
Masa ni serius aku main snap jer pic nii tak perasan pon buku tajuk apa..
Sebab nya dh kalut sangat pastu masa pulak suntuk ... sigh...




Hurmmmm... best nyaaa! harap next time aku bawak kontena utk beli buku kat sini ...
Tak sabar tunggu next Big Bad Wolf.. :)

Ni jer muka yang dapat snap... :)
Suntuk sangat masa nak selfie pon rasa tak sempat...





Yang ni depa juai poster kat luaq..
Ikutkan kat luaq dewan tu ada juai mcm-macam lagii.. 



Ini buku yang sempat aku grab ... ^_^
3 buah buku dari penulis gothic kegemaran ittew , VC Andrews dan 3 buah buku chicken soup ^_^
Buku V.c Andrews - RM8 x 3
Chicken Soup - RM10 x 3
Total knowledge RM54 hengget ^_^

Bye !!

Wednesday, 23 December 2015

ONYEE .. NEW FAMILY MEMBER

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people ^_^
Presenting new family member , Onyeeee...
Budak kelabu yang sangat comel tapi mulut busukkkk ^_^
Yerlah kucing kan tak gosok gigi mesti lah mulut busuk ^_^


Walaupun kelabu , tapi raut wajah dia macam kucing kesayangan aku Totoi :(
Sebab tu lah suka dia sebab macam Totoi junior...
Comel kan dia... alahai dah rindu ..
Harap dapat lah jumpa dia tak lama lagiii :)

Bye !!

Tuesday, 22 December 2015

GINGER BREAD MAN


When u see the Ginger Bread Man then its time for Christmas!
Tahun ini rasanya tak da company Christmas Celebration sebab iolls kat Johor,
boss kat KL so tak da lah makan sedap ^_^
Tapi tak pe lah enjoy jer since now memang tak dak kerja nak buat..
Kita main je lah kan.. 

Bye!!

Header Baru hooyeeahhh !!!


As uolls can see , thats my new header yay!!

Monday, 21 December 2015

MOMMY'S 57TH BIRTHDAY!!

Assalamualaikum..............
Anyeonghaseyo beautiful people !
Last few weeks , aku balik kampung untuk sambut birthday mak aku yang ke 57..
Cuti seminggu setelah 2 bulan tak balik ^_^


Ni lah kek untuk hari jadi mak sayerrr.. White Chocolate Macadamia.
Mak tak suka coklat kok so kita beli coklat putih jerrr

Ada masak nasi beriani jugakk..
Buat makan kecil-kecil utk anak beranak jerrr ^_^

Ini lah mak sayerrrr ^_^

Selfie kit dengan mak kiterrrr.. Muka tak mekap maklumlah kak umah jerrrr


Inilah semua adik beradik yang tak da Anis jer lah sebab dia tak balik..
Yang jantan sorang tu mcm biasalah sepupu yang selalu lepak di umah aku, Jabir ..




Mak dengan cucu kesayangan ^_^

Weee puas hati dapat balik kampung seminggu , tupun rasa masa ya Allah cepat nya berjalan...
InsyaAllah kalau tak da aral melintang New year ni balik lagiii ^_^

Bye!

BOOT NOODLE AT SUNWAY PUTRA MALL

Assalamualaikum.........
Anyeonghaseyo beautiful people....
Last week aku pulang ke kampung halaman aka Perlis...
Seperti biasa pada hari Sabtu nan indah aku bertolak dari Johor ke KL dan bermalam di rumah adik aku di Sungai Besi ^_^
Aku bertolak dalam pukul 12 gitu dan sampai dalam pukul 4.50 gitu.
Jalan jem sebab ada accident kat Simpang Renggam kalau tak salah ...
Lepas dah sampai kat umah Zahirah tu kami terus menuju ke Butik Vendville sebab ada sale.
Lepas bershopping sakan tu kami menjamu selera di boat noodle.
Anih la yang ajak pi ^_^ 

Boot Noodle.... cantik dia punya banner kan... ^_^
Berkilauan .. eh banner ke org panggil.. ?


Aku - Milk Tea
Anih - Green Tea
Zerah - Lemon Tea..
Ketiga-tiga air best ^_^


Nak jugok selfie ada Boot Noodle kat belakang kan.. bukti ^_^

Dah pun sampai mangkuk-mangkuk boat noodle neh,,,
Banyak jugak lahhh kami order



Anak Pak Jalil bertiga ^_^

Ni bayam goreng ^_^ sedap gakkk 


Nampak dak muka aku jadi apa dah ?? 
Tension makan benda nii...
Rumusan nya kalau nak makan boat noodle cukup lah stkt 4 mgkuk.
Lebih dari tu memang tak masukk ^_^

ok bye






Sunday, 20 December 2015

HOMEMADE TEPPANYAKI

 Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people..... 
Hari ni tak dak pergi ke mana-mana pun so pagi buta dah ke Pasar Tani cari barang nak masak..
Dari malam lagi memang aku dah plan nak buat Teppanyaki ni... Nak gi makan luar tak dak kawan.. Diana dah berhenti kerja, Abg M.H dah kena transfer ke Rawang , Mimie Plak gi jawab ujian untuk lesen kereta so kita cuba masak je lah kan ^_^


Resipi nya mudah jer sebab kat Teppanyaki tu depa masak terbuka kan so leh tau la nak masak macam mana ^_^
Nak resipi Teppanyaki ni ker ???
Serba salah pulak tak bagi kan ok lah....

Daging/ayam/apa ja yang uolls nak guna 

Daging tersebut iolls perapkan dengan 
1. kicap cair
2. Lada Putih
3. Lada Hitam
4.bawang putih dicincang
5.bawang merah di cincang
6. ajinomoto
Garam iolls tak letak sebab nya kicap cair dah masin..

Masak ja dalam kuali atau pan dengan guna mentega atau minyak biasa

Sayur 

1.taugeh
2. Carrot
3. Kubis 

Iolls tumis bawang putih, masuk semua sayur kat atas , letak kicap cair, lada putih ajinomoto.
Kacau jangan sampai sayur lembik sangat then terus angkat..

Bawang Putih Goreng

Hiris bawang putih nipis-nipis then goreng sampai garing yerrr...

****Done****

For soup , iolls memang tak buat sebab sup dia macam nak muntah ja makan ...
Cabai pulak iolls potong cili merah + kicap cair jer ^_^
Ok siap dah boleh makan.. So tak yah gi makan kat kedai lagiiii 

Bye!!!



Wednesday, 9 December 2015

LISSE GLAM - RABBIT DESIGN

Assamualaikum everyone!!!
Anyeong !! Now iolls kat kampung setelah dua bulan bertapa di negeri 
Southern tiger nun jauh di selatan ... ^_^
Happy nya dapat balik setelah sekian lama tak balik kan....
On of aku update blog nowadays tapi tak pa la kan at least tak hilang terus ^_^
Weeee .. sebenarnya nak tunjuk kat korang eleh korang lah sangat kan .. hampa semua la..
Koleks tudung yang hanya tinggal berapa kerat jer niii.. yang lain semua dah di kebas orang..
Nak habaq macam pisang goreng panas la kehkeh.....tanpa membuang masa lagi , silalah scroll ke bawah ye uolls... kalau tulis panjang pun tak da nya hampa nak baca kan...
Since hampa memang suka tengok gambaq ja , aku letak yang besaq gedabak bagi hampa tengok...





Ok thats that ... 4 kaler ni ja yang tinggai... ^_^
Jahitan dan design itu adalah dari hasil titik peluhku seniri yer..
Sakit tak sangga nak boleh sip satu lai walaupon nampak cam simple gila.. ^_^



I am wearing in baby blue kaler yer uolls.
Korang perasan tak bentuk nya adalah seekor rabbit... ^_^
Actually lepas dh design n jahit baru perasan ..^_^


Ini plak pandangan hadapan ^_^ 
Tetiba buat muka emosi pulak kan ... ada ker yang berkenan ??

Boleh terus Whatsapp me at 0174714207

Material :Italian Chiffon (not heavy but strechable)
Measurement : 2m x 0.8m

Untuk kawan-kawan kat blog ni aku nak bagi harga kasih sayang jer ok ^_^
Berapa ??? RM 35 sahaja sebab AKU SAYANG HAMPA SEMUA ..


oK BYE^_^

Wednesday, 2 December 2015

MEE UDANG JB

Assalamualaikum........
Anyeong people ^_^
Actually dah lama sangat dah dok perati ja kedai mee udang ni...
Tak pernah pulak terasa nak pergi makan ke apa...
Biasa lah dekat dengan umah, jengok kot tingkap pon dah leh nampak 
One day , Kedai Mee Udang ni tetiba ja masuk dalam oh Bulan ...
starting from that day la orang mula membanjiri kawasan itu ..
Sampai kan nak makan pun kena tunggu turn uolls...
Iolls selalu jengok kot tingkap each night nak tengok keramaian orang itu..
Tapi after one week dah reda lah uolls... biasalah kan..
Tapi bukan kata tak dak pelanggan langsung ka apa kan..
Still ada cuma tak dak sampai tahap dok tunggu turn macam sebelom ni....
Memang ada la perasaan nak merasa mee udang ni but since office mate cakap tak sedap.
So tak jadi lah kan nak pi makan...
Pastu last week la nii tetiba rasa macam nak try , apa nak jadi jadi lah ...


Tada!! as you can see .. mee udang in the house ..
Last time masa my parent datang on vacation ke Johor , ayah iolls nak try mee udang ni 
tapi tak kesampaian sebab ada agenda lain masa tu ...
Ni iolls try semangkuk ni yang biasa punya yerrr.. 
Harga : RM11.90 .. standard harga atas mall ^_^
Okay rasa ja yessss sedappp ... tak faham why our office mate cakap tak sedap..
Maybe deria rasa kita tak sama kot kan... ^_^
Well.... Ada ke sesapa yang pernah try ,,,??
Raise your hand please....
Okay bye ^_^

Sesapa nak datang leh la yeee...kat Jalan Perdana 4, Taman sri Pulai perdana 2 , Skudai %_%

Sekian ,,, bye!!!

ASHHANNAS KOTA TINGGI

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people....
Last week iolls pergi ke BUTIK ASHHANNAS kat KOTA TINGGI..
Tinggal di Johor almost a year tapi that was the 1st time iolls pijakkan kaki di bumi Kota Tinggi.
Sebab apa, masa dok google map nampak cam jauh giler ja dalam peta.
Tapi bila dah pergi mak ai ... dekat la pulokkss ...
Kalau ku tahu dah lama aku pergi ke sana .... cewahhhh
Kesilapan teknikal nya adalah apabila terlupa yang abang kawasan balik kawasan pada hari Sabtu jadi nya BUTIK ASHHANNAS ada sale pada hari tersebut...
Iolls pergi hari ahad (sobs,sobs).....
Keterlupaan sangat sebab sabtu iolls pergi ke JPO membeli belah disana ..
Sila lihat baju di bawah ^_^



Lawa kan lawa kan ??? Actually iolls berkenan sangat dengan yang bawah sekali niii.. :)
Tapi size dah xda... :( sebab baju ni kain nya lycra dan tebal so stretching kan jadi iolls nak size M.
Tapi size M tu yang ada kat penyangkut tu ja then ada macam tarik benang sikit...
Stok lain depa dah bungkuih masuk lam lori dah so berbaloi ka nak tarik keluaq satu ja utk iolls ?
Mesti dak kan ? So depa  suruh beli online jer sebab stok tu depa nak juai online nanti..
Tapi serius nak habaq kat uolls semua kan memang lawa lawa dan lawa sangat..
Iolls kalau tidak memang anti sangat baju kain lycra ni tapi yang niii iolls terpikat ^_^

Yang ni model pakai punya ekkkk... Model pakai apa pun lawa ...
Maklumlah dah kurus kan...
So warga Johor yang belum singgah butik boleh lah berbuat demikian yerr..
Alamat :

ASHHANNAS KOTA TINGGI
No.32 , Jalan Niaga 14,
Kota Tinggi , Johor

Kalau hampa pernah pergi Kota Tinggi,
Korang ada nampak menara jam tu , masuk kat situ lah 
then turn right ke arah medan niaga,
Belakang-belakang sana ada banyk bangunan rumah kedai ,
Butik Ashhannas kat area rumah kedai baru,
Dari jalan pun uolls boleh nampak signboard dia yer..

Ok Bye ^_^

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart