Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 10 January 2016

KEDAI MAKAN BEST KAT JB -THE ROOST JALAN DHOBY JB

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people ^_^
Selamat berhujung minggu kawan-kawan ...
Hari ni nak kongsi satu cafe yang sangat cantik dan unik di Johor Bahru ni yer kawan-kawan..
Actually ni cerita throwback .. maklumlah tak sempat nak update kan..
Okey kawan-kawan, cafe ni di beri nama THE ROOST yang terletak di Jalan Dhoby.
Kalau kawan-kawan pernah datang JB mesti tau kat tengah-tengah pekan JB ada bangunan lama.
Kat situ ada macam-macam kedai makan yang boleh di katakan di dekorasi dengan cantik yang sangat unik sekali dan salah satunya adalah kedai THE ROOST nilah... 


First of all sila tengok betapa tuan empunya belog ni buat muka ala-ala model plussize ^_^





Kalau korang semua nak tahu cafe ni ada kawasan bermacam jenis buku ..
So kalau uolls nak datang sini dan relax kan minda sambil membaca pun boleh yerrr..
Suasana kat sini pon agak tenang dan amat sesuai lah kalau uolls semua nak dating pun ^_^




Okay ... makanan weolls dah sampai..
That day kami berdua pesan meatball dan chicken ball..
Memang sedap lah uolls sekalian ... Price range kalau tak salah RM14++



Kalau dah ke cafe macam tak lengkap kalau tak menyantap secawan kopi ^_^


Hiasan kat atas siling dia pun agak eksotik...
Dia guna bahan-bahan kitar semula ja so memang unikkk sangat uolls


Ok jom uolls kita makan dulu ... aummm..... 







uolls tengoklah kerusi meja kat sini pon semua nya guna barang terpakai..
Iolls kagum melihat semua barang kitar semula kat sini 


Kita selfie sepukul.... ^_^ Alahai hidung mcm kena lenyek lori ^_^




Bus stop pon adoo ^_^ 
Mesti heran kan kenapa lengang ja kt sini..
Actually time lengang tu kami cepat-cepat posing ...
Kalau ada orang malu la pulak kan nak posing gedikk ^_^


Haaaaa... header blog kiter take place kat sini lah ^_^





tengok lampu dia pun cantik jugak kann ^_^
Guna batang pipe ja dh jadi lampu

Basically , setiap penjuru cafe ni boleh ambil gambar..
Cafe ni dua tingkat so uolls boleh lah pilih nak duduk atas atau bawah.
Menarik ???? Next time jalan-jalan kat JB jangan lupa singgah THE ROOST ye ^_^

7 comments:

  1. menariknya kafe ni! bagus betul guna barang kitar semula :)

    ReplyDelete
  2. weee~ mmg lawaaaaaaaaaaaaa
    n so tempting la meatballs tu ugh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah qila sedap ... Makan smbil bergedik2 selfie hehheeh

      Delete
  3. Ni kalau ajak my parents ni kompem xmau masuk sebab tak nampak macam kedai makan pon.. Haha hipsterr giteww.. Tapi macam sikit ja meatball dia? Ka MD yang super plussize ni ja rasa macam tu.. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nmpak jer kecik meatball tu tp makan xleh nak hbes , last pnya telan xp dh hihihi.. MD mmg gelojoh kan nak makan byk jerr keja ^_^

      Delete
  4. Kite x pernah sampai JB lagi :'(

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart