Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 23 May 2017

HO CHI MINH TRIP - HALAL FOOD

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people and fellows friend ..
Today is my last day at hometown sebab malam ni dah nak kembali
AOR-KL-JB
Harap sangat dapat siapkan update untuk trip Ho Chi Minh ni dan berharap jugak dapat aktif berblog macam zaman-zaman muda dulu...
Hari ni saya nak sambung lagi cerita pasal makanan halal kat HCM.
Seperti yang pernah saya baca kat blog-blog which i could not name them all sebab ramai dan banyak sangat yang menulis pasal HCM ni .. yang saya boleh sebut pun 1 je lah sebab tuan punya belog memang dah lama kenal di alam maya iaitu JM  melalui blog Jari Manis ... Thanks JM secara tidak langsung awak menolong percutian saya kali niii ^_^
Musa Karem ni ada lah restoren pertama yang kami jejakkan kaki semasa sampai ke HCM.
Makanan yang kami makan pada hari tersebut adalah nasi goreng..
Harga adalah dalam lingkungan RM17 ke RM20 sepinggan ^_^
Agak mahal kan kalau nak bandingkan kat Malaysia yang harga nya jauh lebih murah.
But since kita nak mencari yang halal so kena hadap je lah mahal pun asalkan dapat makan dan penyakit gastrik tak menyerang


Ini lah dia nasi goreng yang di maksud kan oleh saya sebentar tadi ...

Masa Anis makan nasi goreng tu pun makan tak habes tapi wajib tapau sebab mahal kan...

Masa kami makan tu terlampau awal sangat ..

Dok bajet masa tu dah tengahari rupanya baru pukul 10 , kihkihkihkih







Gambar kat atas ni pulak dari Restoren Amin..

Saya tak sure nama penuh Restoren tersebut tapi yang ingat nya Amin je..

Makanan dia not bad lah tapi harga dia pergh meletop kebabom mahal..

Total damage that night is RM 76 lebih kurang sebab siang nya makan ala kadar je masa ikut trip ke Mekong River tu ...


Kedai ke 3 yang kami makan adalah Restoren Haji Osman tapi hanya 1 gambar ni je yang berjaya di ambil sebab nya masa tu dah kelaparan sampai tak ingat nak take pic langsung...

Okay di antara ke 3 restoren ini yang menjadi pilihan sis adalah Restoren Haji Osman ye uolls...


Selain makan kat restoren yang di senaraikan di atas , kami jugak makan Kebab Vietnam yang di jual guna motor nii.. Memang sedap ye uolls sebab boleh di katakan kalau malam je mesti makan benda ni.. Harga nya dalam RM6 sahaja ...


Yang paling penting sekali kekakak suka sangat dengan kopi vietnam ...

Starbuck pun kalah dengan kopi vietnam yang menyengat niii

Sehari agak dalam 3 ke 4 kali melantak kopi  niiiii ,,,,

Nampak dak betapa rakus nya kekakak melanggah air kopi tu...

Ok bye!!!!


8 comments:

  1. Nmpk sdp sgt kopi tu ya hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sedap... dengan aroma dia perghhh melekat

      Delete
  2. Boleh tahan mahal jugak ye harga makanan kat sana

    ReplyDelete
  3. aah memang mahal gila ☺️☺️

    ReplyDelete
  4. Itew nampak nama itew d sebut kat sini heeee

    ReplyDelete
  5. Mkanan d hcm mmg mahal nak mkn sesekali boleh la klau hari2 bankrap tu sbb bwk bekal

    ReplyDelete
  6. Koi vietnam mmg terbaiklaah ..JM un minum byk sampai sakit pale 😬

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart