Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Thursday, 1 June 2017

BEKERJA TENGAH PANAS DI BULAN PUASA

Assalamualaikum.................

Anyeonghaseyo beautiful people and fellow friend ...

Dah Ramadhan ke 6 alhamdulillah masih lagi bertahan ....

Start ja bulan puasa , tiba-tiba tempat kerja yang suam-suam kuku tiba-tiba aktif kembali...


That day pagi pagi tu muka still ceria lah siap pakai inner neck kau.

Terlupa plak aku nak pi berjemur tengah panas ..

Lepas tu baru lah reti best ke tak best tu dok melilit tudung sakan 


Bila mai masa tengah hari tengok lah habes keremot tudung aku nehhh..

Hangat tu tak tau nak cerita lah kalau boleh minum air tu memang heaven lah...

Tapi kami still bertahan lagi demi sayang kat puasa ...

Memang kalao ada kolah air aku dh terjun ke dalam berenang kat sana.


Masa ni pukul 12 tengah hari memang matahari pun terpacak atas kepala dah ...

Bayang kan lah kami berjalan nak dekat separuh km gak la .... 



Las-las hakak tak mampu lagi terus terduduk dan berteduh di bawah pokok  dan tengok saja.

Hakak tak mampu bertahan lagi macam nak pengsan rasa nya.


Las-las tu give up dah terus je berjalan balik ke kereta then balik ofis ...

Pastu mandi dan solat untuk mendapatkan kesegaran kembali...



Ceria sikit wajah ku selepas mandi hahaha......

Tapi hari tersebut memang penat sesangat walau pun hakak tersenyum....


Las-las malam tu balik berbuka minum air je tak makan ...

Dalam pukul 10 malam tu baru lah makan sebab terlalu dahaga seharian berbumbung kan langit ,,

Esok kena hadap lagi benda nii , semoga sentiasa tabah ...

Bye!

6 comments:

  1. lama tak singgah sini :D
    semoga tabah dgn keje camni, tengah2 panas tu yg tak tahan T__T

    ReplyDelete
  2. Saya pulak terasa kepanasannya kak lieya! Ya Allah.. Sabar banyak2 ja lah noh kak.. Hihi.. Saya dulu time sekolah kalau bulan puasa mak ayah mai ambik lambat, memang balik tu terus rendam muka dalam ayaq kolah! Haha.. Sebab panas sangat! Tak tahan! >.<

    ReplyDelete
  3. semoga Allah permudahkan ye bekerja di hari panas

    ReplyDelete
  4. Lamaaaa tak jenguk blog akak! Haha.

    Selamat Hari Raya kakk :)

    ReplyDelete
  5. bertabahlah..faham macammana rasanya tu

    ReplyDelete
  6. lamanya tak singgah sini baca cerita akak :)

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart