Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 27 November 2017

IKEA TEBRAU CITY

Assalamualaikum and anyeonghaseyo beautiful people...

2017 adalah tahun ketiga saya bertapak di negeri Harimau Selatan ..

Untuk warga Johor pasti nya teruja dengan pembukaan IKEA yang memang dah lama sangat di nanti.

Ikea Johor sudah mulai beroperasi pada 16hb November yang lalu..

Of course lah 1st day IKEA tu memang saya tidak pergi ...

Saya tak suka bersesak-sesak sebab memang dah tau dah kalau awal-awal memang orang bersusun.

Hari ni lepas agak seminggu lebih baru lah saya menjejakkan kaki ke sana ..

Sebenar nya kalau ikut kan tu dah banyak kali jugak saya lalu lalang kat area Ikea tu sebab sana kan ada AEON Tebrau City yang memang tempat shopping favourite kiter sangat-sangat.

Tapi sebab tak mau bersesak memang kita tak pergi pun.....


Sampai saja kat depan IKEA kereta pun memang penuh , ada yang sampai park kat luar ..

Kiter macam biasa memang tak kuasa nak berjalan jauh, terus je gamble masuk cari parking kat dalam , lagi okay lah kot

Ternyata memang parking kat dalam tu masih banyak lagi dan untuk makluman semua parking kat IKEA sekarang ni masih FREE.

Iolls tak sure free tu sampai  bila kan tapi sekarang ni memang free lah so enjoy ...

Saya ingat kan pergi time kerja tu orang tak ramai tapi malang sekali memang tekaan saya salah..

Nak makan meatball punya pasal sejam jugak lah saya beratur tadi ...


Sebahagian makanan hasil saya beratur selama sejam .. 

Dah lama kot tak makan meatball ikea ni kan tapi sayang nya si dia tak suka.. maybe sebab meatball tu tak pedas dan sos dia pulak rasa macam tu kan..

So next time kalau pergi lagi kita order ayam je lah kan untuk awak....

Yang pasta tu pulak memang tak habes makan sebab nya memang sebelum ni pn iolls memang tak suka la pasta tu tapi sebab dah lama tak makan so iolls lupa .... jadilah habuan tong sampah hadoiii ..

Nak tapau tak leh pasal tak dak bawak bekas makanan langsung 

Tapi hakak memang suker sangat soft drink dia yang memang rare sangat , kalau tak salah ada 4 ke 5 jenis tak ingat dah !

Tak banyak jugak photo yang sempat saya snap sebenar nya sebab nya masa tu bateri phone pun dah teruk sangat dah , lagi pulak tengok muka cik abg kita yang sangat sarcastic tu buat kiter tak jadi nak ambil gambar pun..

Tapi terima kasih gak kat dia sebab sudi gak bawak kita mai sini walaupon dia tak rela sangat pun.

Barang-barang IKEA macam biasalah kan , tak pernah tak cantik dan tak pernah tak murah ...

Memang mata ni rambang gak lah tapi sebab tujuan mai pun nak makan dan cuci mata so memang tak beli apa apa pun.

Takut gak kan ramai orang kat cashier tu nanti kena beratur lagi tak tau pukul berapa nak boleh balik.

Tadi tu pun dari pukul 3.30 sampai ke pukul 6.15 gak lah main kat sana .. tak dak lah lama sangat kan. sebab orang memang kalau pergi IKEA tak lama tu kira tak sah.


Pinggan dan mangkuk ni murah gila kot walaupon nipis sikit kan janji IKEA kan ,......

Tapi tak beli pun sob sob sob sebab tak gaji lagi takut en suami marah +_+

Nanti lah next time kalau pergi lagi baru beliiii ^_^



Encik abang kiter ni memang tak suka ambil gambar so macam ni lah jadi nya kan...

Wajib ambil gambar since ni kan 1st time datang bersama dengan dia .. ^_^



Okay itu lah kisah buat kali ni untuk tatapan kalian semua ...

Sehingga bertemu di lain waktu ......

Cau cin cau

P.s : Paradigm Mall JB pun akan dibuka pada esok hari ............. yahooooo!!

1 comment:

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart