Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 3 May 2013

DARIPADA NYA KITA DTG, KEPADA NYA KITA PULANG.

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people..
Dah lama tak update my belog.
Kelmarin pada pukul 4 lebih2 mcm tu,
Office kiter menerima satu panggilan telefon ,
yang memberitahu salah sorang
driver lori pasir accident..
Langgar pokok...
Masa tu depa cakap dia 
patah tangan dan kaki..
so pagi ni bila datang kerja,
Kawan-kawan ofis cakap dia dah meninggal.
إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ




nampak tak pokok yang di langgaq tu,
smpai tumbang



pasiaq yang di bawak pon berteraboq abeh


tengok la betapa remok nya 
bahagian hadapan lori.


menurut rakan lain yang berada
di tempat kejadian,
arwah telah terpelanting keluar 
dari lori ni...
arwah menghembus kan nafas terakhir
kira-kira pukul 6 ptg , 2 May 2013.
Tadi saya dan kawan-kawan ada pi
menziarah ke rumah arwah,
tapi masa tu jenazah dah pon
di bawa ke tanah perkuburan
untuk di kebumikan..
Apa yang saya igt hanya lah
senyuman arwah semasa arwah dtg
ke pejabat untuk berjumpa dengan 
kawan seofis yang jaga driver lori.
Walaupon saya tak kenal rapat dengan 
arwah , tapi menurut kawan-kawan
arwah baik orang nya,
Semoga roh arwah dicucuri rahmat 
dan di tempat kan bersama
orang-orang yang beriman.
Semoga keluarga arwah tabah 
menghadapi dugaan ini.. Amin..

10 comments:

  1. uih..teruk juga ya..sampai gitu.
    harapnya arwah diampunkan semua dosa2nya ketika di dunia dan ditempatkan di kalangan org2 beriman..al fatihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang terok sgt2.. hrp2 mcm tu lah nana.

      Delete
  2. Teruk tu, sampai kemek habis bahagian depan, semoga roh beliau ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman , al fatihah .

    ReplyDelete
  3. Innalillahiwainnaillahirajiuun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 lah kita berdoa utk arwah , alfatihah

      Delete
  4. Al fatihah,

    Moga roh arwah ditempatkan dikalangan mereka yang beriman.

    Memang berbahaya sebenarnya tugas membawa lori ini, memandangkan En Suami pun bawak lori so sokmo2 lah risau bila dia keluar bekerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu.. mesti hati selalu risau especially kalo org tersayang pon keja mcm ni kan..

      Delete
  5. Al-Fatihah untuk arwah.Ya Allah teruk keadaan lori tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Al fatihah, tu lah sha memang terok sgt2..

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart