Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 6 November 2016

THE ARRIVAL

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo people...
Hari ni hari ke 3 aku berada di kampong halaman ... sekejap ja kan dah hari ke tiga ..
Pagi tersebut , hari jumaat lepas tepat pukul 8.05 am sampai lah aku ke negeri kelahiran,Kedah.
Kelahiran je lah ye menetap kat Perlis officially Perlis citizen lah ^_^
Even Kedah menang piala F.A pon tak effect my personal feeling pon ...


Okey cam biasa kita tempek sekeping gambaq yang besaq gedabak ni.
ehehhehehehheeee...

That day , datin come pick me up ^_^
So we go eat breakfast together and chit chat a bit.
I was very tired that day sebab 4 pm dah wake up , tido ada lah 3 jam kot
Datin want to go to someplace else but I refuse and promise will meet again the other day.




So I decided to take a train which will reach Arau and takes around half an hour.


Memula sampai kat stesen keretapi yang lama ni dulu .
Terus tanpa membuang masa kami pon bergambar kenangan dulu sebab vintage kan








Nampak kurus kat sini tapi hakikat nya tak pun , hihihi.
Nanti sambung entry di stesen keretapi yang baru pulak
Till then , byeee

Friday, 4 November 2016

BALIK KAMPUNG HOHOHOHO

 Assalamualaikum........
Anyeonghaseyo beautiful people ...
Its been a long long long long time since I last wrote...
Been having a very busy time of my life that I have been leaving my blogging world for a long period of time .. okay seriously I is very rindu sangat nak menulis tapi masa tak cukup ..
Sekarang kat kampong, balik 5 hari ja , so boleh lah kita menulis sikit-sikit setakat termampu kan.



okay kita tempek gambaq sekeping kot kot ada yang rindukan kita haha...
Amek dalam tandas ni ha last night after touch down KLIA 2 from JB.
Bermalam di surau KLIA 2 ,satu malam sebelum fly ke Alor Setar .


Suasana KLIA2 at 5.00am in the morning .. semua nak pi melancong ni..
Jeles ... ^_^ OKay nanti lah sambung kisah masa dah sampai kat kampong ,
until then, byeeeeeeeeeeee.....

Tuesday, 1 March 2016

MAKEUP REVIEW : COTY AIR SPUN LOOSE POWDER

Assalamualaikum uolls..
Anyeonghaseyo people all around the world..
Today i would love to review the ever famous and vintage Coty Air Spun Loose Powder ...
Macam dah lama sangat kan tak review product and all my post revolve only around my activity jer.
Actually, aku terjumpa loose powder ni kat instagram and youtube makeup tutorial.
So sangat teruja dengan packaging dan juga sebab dia sangat vintage so aku pun try lah order satu.

Bedak ni agak besar jugak lah dari segi saiz dia ^_^
So rasa nya nak habes sekotak ni boleh makan tahun jugak laaa...
Hampa semua tau dak bedak ni since 1935 so memang agak vintage lah so berapa kali nak habaq pasai vintage ni pon tak tau tapi since aku teruja sangat so aku memang akan ulang perkataan vintage ni hehehheheeheheh :)
Kata nya bedak ni punya kuality setanding Laura Mercier loose powder cuma harga dia agak murah sikit :)


Keratan majalah ke iklan ke apa ni tapi yang dolu-dolu jugakk niii... :)
My shade : translucent extra coverage

What i like about Coty Air Spun Loose Powder

1. Tekstur yang sangat lembut dan mudah meresap..
2. Tahan lama :)

What i dont like about Coty Air Spun Loose Powder

1. The smell ( bedak zaman dulu means bau nya yang agak kuat tu di kekalkan- means smell of nenek tua , LOL !!)

But overall suka sangat -sangatt dengan bedak niii...

Sebab vintage !!! 
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart