Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 1 March 2016

MAKEUP REVIEW : COTY AIR SPUN LOOSE POWDER

Assalamualaikum uolls..
Anyeonghaseyo people all around the world..
Today i would love to review the ever famous and vintage Coty Air Spun Loose Powder ...
Macam dah lama sangat kan tak review product and all my post revolve only around my activity jer.
Actually, aku terjumpa loose powder ni kat instagram and youtube makeup tutorial.
So sangat teruja dengan packaging dan juga sebab dia sangat vintage so aku pun try lah order satu.

Bedak ni agak besar jugak lah dari segi saiz dia ^_^
So rasa nya nak habes sekotak ni boleh makan tahun jugak laaa...
Hampa semua tau dak bedak ni since 1935 so memang agak vintage lah so berapa kali nak habaq pasai vintage ni pon tak tau tapi since aku teruja sangat so aku memang akan ulang perkataan vintage ni hehehheheeheheh :)
Kata nya bedak ni punya kuality setanding Laura Mercier loose powder cuma harga dia agak murah sikit :)


Keratan majalah ke iklan ke apa ni tapi yang dolu-dolu jugakk niii... :)
My shade : translucent extra coverage

What i like about Coty Air Spun Loose Powder

1. Tekstur yang sangat lembut dan mudah meresap..
2. Tahan lama :)

What i dont like about Coty Air Spun Loose Powder

1. The smell ( bedak zaman dulu means bau nya yang agak kuat tu di kekalkan- means smell of nenek tua , LOL !!)

But overall suka sangat -sangatt dengan bedak niii...

Sebab vintage !!! 

Friday, 26 February 2016

MAJLIS AQIQAH NOUREEN ELVINA

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people ^_^
Noureen Elvina ni anak dara sulung my bff Nur Wardah Hanim ...
Mama Noureen berkali-kali pesan suruh datang .. even hari sebelom majlis dia still dok message pesan so kalau tak pi tu memang nak kena luku la kan..
Kebetulan majlis di buat pada cuti raya cina so memang aku bertapa di kampung selama seminggu ..


Pagi , 10 February awal-awal dah bersiap nak pi..
Sebab jarak rumah kami memang agak jauh jugak lah.. Kangar - Kuala Nerang..
Dalam pukul 11.30 pagi macam tu kot aku bertolak.
Drive alone sampai ke Kuala Kedah jer....
Pergi ke Kuala Kedah sebab nak ambil Datin ^_^



Kami sampai kat rumah Wardah masa tu hampir pukul 2 dah ...
Tapi makanan of course lah still ada..
Semua nya berasaskan kambing ... eh ayam pon ada...




Haaaaa... ni lah mama kepada Noureen yang comel tu..
Wardah , my bff masa sekolah teknik... kawan since umur 16 tahun.
Friends for 15 years wow lama nya tak sangka kannn ^_^

Ni ler si kecik Noureen yang di rai pada hari nii..
Comel macam mama dan ayah dia :)


Masa kami nak bergambar dengan dia, dia tidor pulak si kecik nii,,, :)








Ada bakat tak nak jadi mommy ^_^
Noureen mengantuk tu ...  bangun sat pastu reyau laaa sebab tak cukup tidoq kannn :)





Lepas sesi berposing sakan kami pun balik....
Tak sempat la nak sembang-sembang dan duduk lama-lama macam time pi raya hehe...
TQ Wardah sebab sudi jemput dan sentiasa ingat aku kalau ada kenuri ka apa ... 
Friends forever ^_^



Balik dari umah Wardah tu kami singgah kat Aman Sentral..
Kedah dah ada mall besaq dah so kalau tak pi rugi lahhh kannn ^_^



Posing dalam toilet is a must ^_^
sebab ada cermin yang besaq gedabak full body kannn so apa lagi



Cny decoration kat Aman sentral .... ^_^
Cantik jugakkk lahhh....


Dalam pukul 5 tu kami bergegas balik..
Ye lah dah aku sorang kan so kena lah balik awal..
Tak puas jumpa dengan Datin sebab masa very singkat..
Till next time ye Datin ... 

Bye!!!

Tuesday, 23 February 2016

TRIP TO THAILAND ON CNY BREAK

Assalamualaikum................
Anyeong people ^_^ Whats up ?? Selamat berhujung minggu...
Nak bercuti ke luar negara ??? Takyah gi jauh..
Thailand kan adoo ... Sapa pernah pi Thailand ???
Best kan best kan kan kann... 
Tapi nak kata Thailand sangat pun bukan lah masuk kedalam-dalam.
Just main kat betol-betol tepi sempadan ja.. ^_^



That day kami masuk ikut Padang Besaq ...
Masa tu dah pun pukul 5 , kira nya lewat dah la (sigh)
Nak lepas immigration pon kena beratoq panjang ... (sigh,sigh)
At last lepas dh cop pas sempadan dan declare kereta so kami pon berlepas ke dalam..



Masuk bawak kereta seniri so senang lah nak bergerak...
Jalan pun tak sesak dengan orang sangat pun. 
Tengok lah wayar elektrik depa.. exotic dak


Antara kedai-kedai yang ada di sepanjang jalan 










Tempat ni macam pekan biasa ja .
Kami pi shopping kat Yong Shin ja.. 
Gambaq kat Yongsin tu memang tak da langsung sebab masa tu jadi gila rambang mata sampai tak ingat langsung nak ambil gambaq...... ^_^


Ni kedai-kedai kat tepi jalan pulak..
Lebih kurang macam pasar malam jugak la ^_^


Kedai ni juai tako ... ^_^ RM2.50 / 5 biji ... murah gila 



Kuih ni perghhh sedap... 5 biji RM1 ^_^ 


Karipap ni tak tau harga ^_^


Sushi pon ada uolls... harga dia RM50 sen sebiji.... ^_^



Aneka bubur yang selalu boleh di dapati kat kedai-kedai kelantan...
Sebungkus RM1.50 jerrr....








Sambil beli cucuq sambil posing ...



Laksa - RM3.50 (boleh makan dua org)
Pulut ayam - RM3.50
Pulut Mangga - RM3.00
Nasi Air (Moi Sup) - RM1 (beli 6 bungkuih)

Aroyyyy sangat


Total damage that day RM200++ sahaja... semua barang murah even duit Malaysia dah jatuh ...
Kalau masa dolu-dolu lagi lah murah kan uolls....

Next time kalau nak merancang bercuti pergi lah ke Thailand ...
Pasti berbaloi-baloi ^_^

Bye!!


Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart