Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 25 May 2013

TRIP TO HATYAI - PART 3 - HATYAI CABLE CAR 2.

Assalamualaikum
Anyeong haseyo beautiful people.
well well. nak sambung lagi trip ke Hatyai.
Sebelom ni saya ada cerita pasal kabel car kan 
so ini still kat cable car lagii.^_^
sebab kat sini tersangat banyak tempat
dan pemandangan utk di kongsi kan bersama.. 

Ini lah perkara pertama yang anda akan
nampak bila sampai kat sini..
dari sini lah kabel car tadi akan membawa anda naik
ke tokong yang ada gajah tu.. 
Tapi kami semua turun ke sini dari 
tokong gajah besar tu dengan naik van,
Masa naik ikut jalan lain,
masa turun plak jalan lain.. 
Kiter pon tak arif sangat since kiter just 
ekot ja mana yang uncle tu bawak ^_^


nak naik atas kena mendaki lagi.
Oh pecah peloh sungguh mai melancong kat sini..
kawan-kawan bukan Islam masuk dalam tokong,
so kami melayu bertiga ni dok luar aja..
amek angin dan amek gambaq.. ^_^

sekarang ni kiter tengah berdiri betol2 kat 
depan tokong yang berdiri besaq.
kat sini memang nampak pemandangan bandar Hatyai.


Nampak dak kat belakang tu 
pemandangan Bandar Hatyai.
Ni kiter dgn kak nurul ^_^


Bas comel ni la bawak pelancong naik ke atas.
kiter xtau la brapa tambang utk naik
dengan bas comel ini .
Tapi nasib baik lah dapat snap gambaq
kat sini ^_^


Waktu ni betol-betol tengah hari
memang panas gila-gila.
tapi tetap maintain wlopon baju di basahi peloh


Pokok ini agak aneh. 
di tanam di tepi jalan nak naik pi kat cable car.
ada buah macam tepurung nyok
pastu ada bunga pulak..
memang agak perak sikit bila jumpa pokok ini. ^_^


Comel sangat poster ni
sebab tu bila nampak ja terus nak amek gambaq..
kalao ada semua nak tahu.
kat dalam tokong ni ada patung lilin tok sami tau.
kawan-kawan kiter cakap memang nampak real.
Nak tau real atau tak, 
jom tengok gambaq di bawah ini ^_^






macam real kan kan ... ^_^
tapi kiter xtau la sami ni nama apa
or dari zaman bila punya.. 


selepas penat bergambaq kami lepak-lepak 
kat sini sat sementara menunggu kawan - kawan lain..
sejuk sebab ada pokok yang rendang 
kat sini. Dapat lah kami berteduh.

Ini lah tuktuk... 
tuktuk ni tengah tunggu pelancong...
walaupon kat hatyai ni takda subway,
transport seperti tuktuk ni
ada di mana-mana aja ..
so memang tak perlu risau la bab pengangkutan ni hokey..


Pemandangan bandar Hatyai.. cntik..
well lepas ni nak ceta pasal
Ice Dome pulak utk next entry..

Thanxx for reading!
bye!













9 comments:

  1. Replies
    1. yea, sgt comel. mcm bas budak tadika. nasib baik sempat curik2 amek gmbaq dgn bas ni ^_^

      Delete
  2. wahh.. bestnyaaa. kenapa tak ajak sama? lol. sami tu nmpk real okayy. terkezut makkk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom la pi nanti . kalo p skali mmg nak p lg .. tu lah real kiter pon tergezut jugakk.. ^_^

      Delete
  3. wlalaupun panas, gambar tetap Cunnnnn ma..heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk jugak gambaq yang muka berkerut sbb terlampau panas hehehhehe..

      Delete
  4. wahh...syok! bjalan saje ek? huu

    ReplyDelete
  5. cantiknya pemandangan dari atas.. sama tu memang patung ye lieya? nampak macam real je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak memang patung ... hebat depa buat betol2 mcm org

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart