Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 31 May 2013

TRIP TO HATYAI - PART 4 - ICE DOME

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people.. :)
Jom2 nak sambung ceta trip ke Hatyai. 
This time nak ceta pasal Ice Dome pula...
Ice dome ni jugak terletak di kawasan 
yang sama dengan cable car cuma cable car kat
atas , ice dome pulak kat bawah ^_^

Yang ni ada di jual kat pintu masuk.
So sapa2 yang xbawak stokin atau lain - lain 
boleh la beli kat luar ni. :)

Masa masuk tu bear2 besaq ni lah
yang kiter akan jumpa dulu...


smua dah siap berpakaian ..
baju dgn sarung tangan depa bagi ok?
Kasut je kot yang kena sewa ..
kalo ada orang yang pakai kasut yang tak bersesuaian la..


Aku pakai baju sejuk kaler biru ..
sbb yang kaler pink tak muat..
almaklum lah overweight...
awat hidung nampak mcm jambu ayaq ni ? 
hhehehehehe



KLCC .... ^_^


Angkor wat ? maybe ^_^


kereta apa neh ?


pagoda ^_^


masa masuk dalam ni memang sejuk gila. 
rasa mcm nak lucut hidung dgn mulut aku..


papan gelungsur ais.


kat sini mesti wajib amek gambaq. 





yang mcm kat singapore punya ni.


dragon ^_^

 meja dgn kerusi ais.. sejuk!

 posing at kapal lanun..
dok sengeh tapi pipi rasa cm nak lucut


sotong kurita..



 hidupan laut ^_^

last sekali dinasour...
sejuk dalam ni beyond expectation..
bibir rasa mcm nak pecah,
hidung ni pulak berayaq . 
memang sejuk gila!
Rasa mcm nak keluaq cepat-cepat.
tapi terpaksa la duduk lama jugak sbb nak amek gambaq ..
kalo x rugi lah kan...
bayaran masuk 300 bath yeee...

so kalo singgah kat Hatyai,
jangan lupa pi kat Ice Dome okey!
bye!! 

thanxx for reading.,.

9 comments:

  1. yer betul..Ice Dome salah satu tempat perlu pergi kalau ke Hatyai

    Tak naik ke papan gelongsor ais tu..JM naik gak..seronok..laju je turun ke bawah..heee

    ReplyDelete
  2. tak naik pon la JM.. takut + malu sbb masa tu ada ramai orang, huhu.. sejuk gila kan dalam nii .. ^_^

    ReplyDelete
  3. heee.. x pernah pergi lagi.. mesti bestkan.. dan sejukk,. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahhh,, sejuk sesangat.. tak sanggup kalo nak dok kat negara yang ada salji. huhu.. ^_^

      Delete
  4. wahh, bestnya, serius, jeles sangat. jgn lupa ole2. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. weheeeee.... nanti bila2 ajak la mak n ayah pegi atau pon kawan2.. xmakan bajet bnyak sgt pii sini..

      Delete
  5. menarik nampak tempat ni.. tak sangka ada juga tempat yang sejuk kat sana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kak.. wajib kalo pegi sini bila dtg hatyai ye kak ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart