Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 21 May 2013

TRIP TO HATYAI - PART TWO - HATYAI CABLE CAR -

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyoo beautiful people..
Saya kembali utk nak sambung ceta 
pasal trip saya kat hatyai..
kali ni nak ceta psl 1st destination
yang kami singgah ..
iaitu Hatyai Cable car.. 
But sadly we all tak naik pon kabel car tu..
we just enjoy the view dan snap2 gmbaq ..
tempat ni dekat dgn Ice Dome dan Hatyai Municipal Park,
cuma kena naik bukit .
Cth nya kalo hampa mai naik keta sendiri,
ada kereta kat bawah yang akan bawak hampa naik..
Dekat dgn kabel car ni ada satu tokong.
Nama tokong ni aku pon xtau sgt
tapi dr atas ni leh nampak pemandangan 
yang sangat cantik.


kami biar kan kawan-kawan cina kami pi sembahyang
kami bertiga plak menikmati keindahan kat sini.
tapi bau colok memang kuat gila la kat kawasan ni.


tokong ni rasa nya tokong gajah kot.
sebab semua nya gajah ja kat sini..
bukan setakat orang cina ja yang sembahyang 
kat sini, orang india pon ada jugak.


kalo nak naek kereta kabel ni
kenalah bayar 200bath.
masa tu bajet tak dak utk ni.
so tak naek la. :(


pecah peloh jugak tau masa nak naik kat atas tu.
so kalo mai Hatyai kena spare ayaq banyak2 tau.
Sebab hampa akan rasa dahaga 
sangat-sangat ...


lepas dah turun amek gmbaq kat sini.
then berjalan masuk van pulak untuk
pi ke cable car yang satu lagi,
yang bersambung dengan yang atas nii.. :)
apa la yang aku cakap ni ye..
hope u guys understand yer...


Gambaq sorg2 memang wajib ada kan,
tembam nya aku ni sabaq je lahh..

nanti sambung lagii yer untuk kabel car 
yang satu lagi pula ^_^

thanxx for reading ~






4 comments:

  1. Tak naik cable car..tapi camna leh sampai tempat semayang tu eh?..Hari tu JM pergi perlu naik cable utk ke tempat semanyang tu..ada 2 buah je,,penat gak nunggu

    Ehh.ada 2 tempat cable car rupanya eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik van la JM, uncle pemandu pelancong tu yang bawak. 2 tempat tu makna nya satu kat atas satu kat bawah yang menyambung kan antara satu sama lain ja. liya rasa JM ada pegi jugak yang ada tok sami berdiri besaq tu... maybe cara liya tulis tu yang tak dapat nak di pahami . hehehhe ^_^

      Delete
  2. menarik pemandangan di sana.. boleh tahan juga harga cable car dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm RM20 kita lah kak.. ^_^ memang cntik kat sini kak. tmpat wajib mai jugak ni

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart