Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 12 February 2014

JAMUAN MAKAN AFTER CHINESE NEW YEAR BREAK

Assalamualaikum................
Anyeonghaseyo beautiful people......... :)
1st day kerja selepas cuti raya cina , ada jamuan makan-makan untuk semua staff office .
Actually memang dah bajet ada jamuan ni thats why la pada hari tersebut aku tak masak untuk
makan tengah hari kami berdua ...
Lagipon , barang basah untuk memasak memang tak ada . so tawakal ja la kan.
Around 10 am tu , kami terima panggilan telefon tentang jamuan ini.
Apa lagi tersenyum lebar la kami berdua.. hikhikhik....

Ini lah lokasi kami makan-makan ....
Restoren ini terletak berhampiran dengan airport subang..
So sambil dok makan boleh lah dengar bunyi kapal terbang mendarat ^_^

Jalan nak masuk ke restoren ni. siap ada tv kat tepi dinding .. :)

 Sebelom makan jom ambil gambaq dulu :)


Pinggan , cawan dan mangkok.. belagak nak guna chopstick . 
Last-last camca jugak jadi pilihan :)


Yang comel ni tisu basah :) Ingatkan ang pow .. hihihi

Yee Sang! Sedap.. masa 1st time makan kat Kedah dulu tak sedap.
Tapi yang ni rasa dia lain sikit.. makan sampai licin.
Yang ni menurut fahaman orang cina sebagai simbol prosperity .
Boleh make a wish untuk new year jugak. well for us muslim.
just telan ja dan wah sedap nye!

Shark fin soup. sedap... ada isi ketam kat dalam ...

Air tembikai dan teh cina... :)

Yang ni pon feberet,, abalone... with mushroom and gamat

Mr Ho , pak lawak di alam semesta ni tolong serve utk kami

Udang ! masak apa ye.. macam kari2 ja rasa dia

Ikan kerapu stim! not my taste!

Kat restoren ni semua nya fresh tau.. tangkap ja dari akuarium tu 

Ini sejenis udang tapi aku tengok pon macam geli sebab bentuk dia pelik.

Dah macam pergi melawat hidupan laut la pulak kan...

Ni ketam gergasi ni.... 

Rate untuk masakan kat kedai ni of course la 5/5...
Sedap dan fresh ... ^_^ Ramai gak orang melayu yang datang makan kat sini.
Nak datang sendiri memang tak mampu so tunggu je lah untuk next jamuan pulak.
Until then , bye for now!
Thanks for reading 

17 comments:

  1. bestnye dpt keje ngan company mcm ni
    big company
    dpt join event2 function2 bagai
    mmg menjaga staff
    tp company k.el huuhuhuhuhu sedihhhhhhhhhhh :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheheeee... kak el ni memang betol tak puas hati kat company nampak nya yeeee..
      sabaq je lah kak el . setiap company ada kebaikan dan keburukan nya .
      macam company saya ni ada gak la kekurangan nya

      Delete
  2. amboi lieya, makan besar ni..
    tiap kali CNY mesti dapat merasa sumer ni kan..hahahaaa
    seafood kalo yang fresh memang la sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kak.. 1st time plak makan abalone yang fresh memang sedap gila la.. ^_^

      Delete
  3. Kita nampak udang...hehe. mesti kenyangkan

    ReplyDelete
  4. fae x pandai langsung pakai chopstick hehe

    tentu mahal tempat tu kan kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal la rasa nya fae . huhu. belajar la fae lama2 mesti pandai hikhik

      Delete
  5. husihhh bestnya makan fresh2 dr akuarium..hehe dlm yee sang tu ada apa ye? tak pernah makan..tgk je selalu depa duk gaul2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalao tak salah la kan ada halia, senkuang , hirisan limau , pastu ada mcm keropok , mcm2 la dalam tu semua nya di gaul sekali nak menunjuk kan tahun yang kita akan tempuh tu ada suka duka masam manis pedas lebih kurang mcm tu :)

      Delete
  6. emm sedap2 la lieya..untungla ada bos yg baik :)

    ReplyDelete
  7. Waa, best tu makan2 after CNY... semua pun fresh fm akuarium... sedapppya ^__^

    ReplyDelete
  8. Agak ngeri jugak tgk ketam udang tu hahhaaa.. tak biasa tengok mungkin :P

    ReplyDelete
  9. eee geli la tgk udang bentuk pelik tu

    ReplyDelete
  10. sedapnye..dapat makan makanan y fresh ni..asik makan je korang ni kan..best tu..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart