Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 17 February 2014

MEMORY OF BALI - PART 1 ( THE JOURNEY)

Assalamualaikum....
Anyeonghaseyo beautiful people........... ^_^
Dah dua minggu balik dari Bali tapi baru sekarang nak terhegeh-hegeh update kan ?
Busy dan gambaq nya tak ada .. kak Nurul belom upload gambaq tu sampai sekarang.
Tapi tak pa la kita guna ja lah gambaq yang ada dulu buat update ...
Nak buat entry travel ni memang kena ada part kan.
Even masa hari tu pergi Hatyai dua hari ja pon part tu bukan main banyak ..
Yang ni pulak tak tau lah nak jadi berapa part. so jom kita mulakan cerita ini
dengan perjalanan dulu lah yeee.. hikhikhik.... ^_^
Pada malam 31 January 2013 , aku bertolak dari rumah ke
Lapangan Terbang Kepala Batas Alor Setar..
Sampai ja kat sana , kawan-kawan lain dah pon menunggu iaitu seramai 5 org termasuk aku,

Selepas menanti beberapa lama kami pon dah nak bertolak ...
Gambar seniri tak da so kita letak muka kak Nurul sahaja lah ye...
Kapal terbang kami bertolak pada pukul 9.55 malam .. 


Kerusi pon ambil la noooo.. ^_^


Ini merupakan pengalaman pertama aku menaiki kapal terbang.
Sumpah kepala otak rasa macam nak mereng.. Jadi pening yang teramat sangat.
Pastu mula lah dok pikiaq macam mana lah nak naik kapal terbang esokan hari nya...
Still tawakal sahaja lah dulu kan.. ^_^

Ini kak nurul... ^_^ Sebelah kak nurul tu lelaki tapi tak tau sapa 


At last sampai jugak kami kat LCCT. Pening kepala kot tapi jalan jugak la,
Kami di jemput oleh Miss Ng dan Miss Lee ..
Masuk ja dalam van Miss Ng tanya kami lapaq ke tak.
Apa lagi geng laki semua nya pakat lapaq tak hengat

So kami pon singgah makan kat kedai mamak di Damansara

Cina kat depan ni memang mcam tu ja memek muka dia sampai ke sudah .

so lepas kami dah siap-siap makan tu kami check in kat hotel ni.
Masa tu dah pon pukul 12 tengah malam...

Ada tv tapi tak sempat nak tengok pon...Sebab pukul 3 dah kena bangun dah.
Pukul 4 pagi Miss Ng dan Miss Lee akan jemput kami ke 5 Acres (subang).
5 Acres ni tempat aku simpan kereta aku time cuti tu... dekat jugak dengan office aku.

Ni bilik ayaq dia,, simple je kan .. hotel bajet


Pukul 4 dah pon bersiap . so pukul gambaq dulu sekeping ^_^
Kena pakai baju yang depa bagi supaya senang nak cam kalao hilang pon

Ni lah hotel tu .. Best View Hotel kat Damansara.

Pukul 5.00 pagi semua gerak ke KLIA dengan bas.  

Dalam kepenatan still boleh tersenyum,,


Tengok lah semua nya penat menganga ja mengantok hikhik.. ^_^

Motif ? 

Arrival dan departure kad ni dah pon siap di isi oleh egen kami

Ni semua geng-geng yang nak pergi melancong bersama yang suaq pendek merah tu lah 
Miss Lee ^_^

Bukti... ^_^ 

Sebelom berlepas pada pukul 9.20 am kami makan dulu..
Luckily Miss Lee yang baik hati ni bagi kat kami semua 30orang duit angpow untuk makan-makan..
Sorang 30 ringgit .. kebetulan atau ada meaning tak pasti lah kan ..

Aku dengan kak Nurul makan ini utk sarapan pagi itu.. sedap gak..

Selesai ja makan terus pergi ke ruangan menunggu ni. 

Snap pic dulu.. tetiba bajet macam budak sekolah plak kan


Yay tiba masa nya nak naik kapal terbang.. ^_^

Snap kapal terbang MAS sekeping ^_^

At last dapat jugak masuk ke perut pesawat ini.. 

On board at last .. ^_^ tak sangka tak pening langsung ^_^

Now a very happy face ^_^



Yay dah macam google map hehehe :)


 Negeri apa ni anybody can guess tak ?

 Serius aku teruja .. disamping merasa kerdil...

Indah nya ciptaan Allah dan betapa luas nya alam milik Allah.. 



Rasa nya ini adalah Bali ... not sure tapi bentuk tu macam ya dah



At last sampai jugak kami di Lapangan Terbang Antarabangsa Ngurah Rai , Denpasar Bali...
Nanti sambung lagi untuk part yang seterus nya..... Tunggu ^_^

P.s : Lipstick yang di pakai oleh stewardess Malindo Air cantik sangat !

19 comments:

  1. amboi sempat lagi tu tgk lipstik pramugari malindo..hihik

    ReplyDelete
    Replies
    1. semesti nya la cik nor. nama pon pramugari tu jadi center of attention kan. hikhik

      Delete
  2. seronoknya perjalanan lieya..nak tunggu part 2 plak :)

    ReplyDelete
  3. Saya pun nnti nak update entry psl Bali gak. Dah 3 minggu terperuk dlm draft. Haha

    ReplyDelete
  4. Pendeknya nama awak! Ahahahaaa...

    Anak menkan akak mai rumah akak beli tiket kapai terbang balik sana sekali dia mabuk dlm kapai terbang mak dan anak akak ada sekali bantai dok gelak kat dia.

    ReplyDelete
  5. fulamak,bestnya naik kapal terbang
    miz atak prnah merasa g,hehee
    best dapat tgok awan kan.. ^_^

    ReplyDelete
  6. wahhh seronoknya ^_^

    part 2 tak sabar nak tunggu

    ReplyDelete
  7. seronoknya.. zizie pun tak pernah naik kapal terbang lagi.. huhuhu...

    ReplyDelete
  8. Kyaaaaaaaaaa
    best nyaaaaaaaaaa <33333

    ReplyDelete
  9. kelakarlah lieya..nasib baik tak mereng..he..he..nway kita belum sampai Bali lagi ni..plan nak pergi this year tapi mungkin clash dengan Ausie kot..

    ReplyDelete
  10. Best sangat! Nak tgk update lagi ttg perjalanan kat sana. Tak pernah pergi Bali lagi.

    ReplyDelete
  11. Nice trip to Bali, wish I could be there one day!

    ReplyDelete
  12. nak tgk gambar pantai di Bali....~~~

    ReplyDelete
  13. Festime naik kapai terobang eh..tak per..lelama ok lah..ada gak yg selalui naik pun akan makan ubat tido sbb masuk kapal terbang:-)

    ReplyDelete
  14. bestnye ke bali.. lieya gune travel agen dr mana yer?

    ReplyDelete
  15. Xpena g bali. Masa g indon dlu just pegi jakarta ngan bandung.. ^^

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart