Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 19 February 2014

MEMORY OF BALI - PART 2 (THE ARRIVAL)

 Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people... ^_^
Jom sambung cerita Bali ... kali ni the Arrival plak..
Leceh nya kan satu persatu dia ni nak cerita kan.
Sebab nak bagi jadi banyak entry thats why la kena pecah-pecah macam ni.
Lagipon senang sikit nak bercerita ... betol tak... ?


Masuk ja kat dalam airport Ngurah Rai , Denpasar Bali ni kan,
orang dah penuh berator nak cop kat immegresen...
Panjang ja kami beratoq sampai naik lenguh dah kaki kami..
Masa ni jam dah pon menunjukkan pukul 12.00 pm lebih....
Kebanyakan pelancong ni dari Malaysia , China dan Australia ,,
Gambaq kat atas ni semua nya tourist guide yang tengah tunggu tourist masing-masing
and one of them were ours.

Ha tedia muka berminyak tak hengat,,,, sampai ja dah di kalungkan bunga.
Mula-mula takut gak sebab ingat kan kena bayar,, 
Rupanya free of charge ^_^

Semua pon dapat .. Lani dok tengah tunggu bas nak pergi jalan-jalan terus,
Tak balik hotel dulu...



At last bas yang di tunggu dah pon sampai.
Yang pegang bendera tu tour guide kami dari Malaysia..

Semua pakat naik bas dah, saja pilih seat depan sebab senang nak keluar masuk
Destinasi pertama .. makan lah semua pon kelaparan ..
Masa tu jam dah pon menunjukkan pukul 1.00 pm lebih.
Makanan pertama kami di Bali ialah masakan Sunda ,
Di Restoren Pawon Pasunda.

Sampai ja depa dah pon sediakan meja untuk kami..
Makanan nya belom sampai lagi... 

At last makanan dah pon sampai tapi kena ambil gambaq dulu kan..
Ni aku curik dari fb Ms Ng.... ^_^


Ni lah makanan nya.. Nasik dalam daun pisang.
Ulam - ulaman, pecal , ayam goreng , sambal..Lebih kurang macam ayam penyet..
Rasa dia .. so so ja .. dah memang tak kena dengan selera sangat pon
tapi dah lapaq aku telan jugak la.

Desert .. buah tembikai kuning dan merah,.

Hiasan kat restoren ni. comel gak depa buat macam ni.

Restoren ni terletak di tepi jalan ja. dekat jugak dengan area hotel kami...
so lepas makan terus ja kami menuju ke destinasi pertama kami..
Kemana ?? Tunggu lah part yang seterus nya ....
Until then ... have a nice day everyone ^_^

13 comments:

  1. bab makan2 nie yang seronok ya lieya :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. memang best kak, nanti ajak abg kak ye pegi

      Delete
  3. bestnya lieya..bila la company akak nak bawak ni..huhu

    ReplyDelete
  4. woho..xsabar tunggu cerita seterusnya..:)

    ReplyDelete
  5. kalau pergi Indon dapat mkn nasi padang / makanan sunda mmg heaven.. rasa tak puas je kannn..

    ReplyDelete
  6. untung dapat bunga free..makanan dorang kompom sedap2 jugak kan..

    ReplyDelete
  7. makanan dia ok x? sana cuaca panas ke sejuk? hehehe.. jakun plak.. x pnah pergi al maklum..

    ReplyDelete
  8. seronoknya sampai Bali company bawak

    ReplyDelete
  9. seronoknyaaaa bakal menjejakkan kaki nanty ^^

    ReplyDelete
  10. Best nya ! Hope kalo ada rezeki lg bole laa jejak bali.. ^^

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart