Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 30 April 2014

Pengalaman Ngeri di Kuala Selangor

Assalamualaikum..........
Anyeonghaseyo beautiful people.... :)
Patut kah aku buat tajuk yang sebegitu tapi tiba-tiba ada gambaq di tepi pantai
dan gambaq makanan ... ^_^
Sebenarnya kejadian ngeri itu berlaku selepas aku dan Diana selamat 
bergambaq dan makan - makan kat sini 

Kami pergi sini pada hari Ahad tak ingat dah berapa haribulan.
Kedai makan ini adik Diana yang suggest kan sebab dia memang regular kat sini.
Saja kami bertukaq angin pi berjalan ke Kuala Selangor pulak kan... 
Selalu asyik pergi mall ja bosan jugak kadang-kadang ^_^

Masa ni orang memang dah ramai dah ..
Ada yang dah makan ada yang dok tengah tunggu makanan ..
Restoren Aroma Ikan Bakar ni memang besar jugak lah...
Kira nya boleh masuk ramai orang dalam satu masa...
But Still bila malam menjelma memang ada jugak yang kena tunggu masa nak book meja tu.

Suasana di tepi Kuala yang memang menenang kan mata memandang ..

Sebelom makan amek gambo dulu ye...


Gelap sikit gambo ni sebab masa ni memang nak senja dah..
Lani kan gelap awai.

Posing ala statue ni mak aku punya feberet ,,
Asal posing ja berdiri tegak macam nak nyanyi lagu negara ku


Selepas siap amek gambaq kami pon terus pergi kat meja...
Aku pergi pilih makanan.. saja nak menerai ...
Amek sekoq ikan Jenahak bersaiz kecik untuk bakaq .
Sotong pulak untuk goreng tepung.. just that...
Destinasi bajet la katakan ... tapi tak bajet tara mana pon

Aku order air tembikai , Diana pulak air Mangga.

Nendia ikan bakaq .. setelah sejam menunggu .. Lama gila kan...
Tapi ok .. sedap.. kami meratah ja .. aku tulis ni pon sambil dok menelan air liuq,

Ni sos pencicah dia... :)
Sedap gak.. Sotong pulak tak dan amek gambaq ..
Sebab tak berapa nak sedap sangat . masin plak tu...
So kat mana yang ngeri tu ???


Macam ni ceta dia ... 
Masa kami pi ke Kuala Selangor tu kami ikut jalan Puncak Alam ...
Ada satu tempat tu masyaAllah jalan dia macam ulaq kena palu..
Aku kata kat Diana memang time balik nanti tak mau lalu dah kot ni.
Lagi pulak kami pi sana guna Waze...
So malam tu masa nak balik dok elok-elok nak ikut jalan bawah dari Kuala Selangoq ke Shah Alam .,
Ntah cam na bulih pi kona kot lain ikut Waze,
Hampa bayang kan masa tu Waze bawak kami ikut jalan kampung yang memang tak dak kereta langsung,
Sekeliling pulak ada pokok kelapa sawit..


Aku ketaq lutut habaq hang masa tu tak leh bayang kalo tiba-tiba muncul orang jahat kot celah-celah tu...
Tapi aku beristighfar dan baca ayat kursi banyak-banyak mudah-mudahan di lindungi..
Pastu lagi terok bila kami dah lepas kawasan yang gelap gelita dan tak dak orang tu,
kami pon masuk balik ke jalan ulaq kena palu tu...
MasyaAllah dah la masa tu gelap gelita.. mujuq ada kereta lain jugak lalu kat situ.
Kalau tidak aku tak tau la nak kata macam mana ... Menyesai gila tak ikut laluan yang
kami merancang nak lalu pada mula nya tu...
Yang Waze ni pon satu haru jugak.. Time kita nak jalan kampung dia bagi jalan highway.
Bila kita tak mau jalan kampung bagi yang teruk sekali pulak..
Alhamdulillah selamat ... Next time tobat tak pi dah kalau just berdua ^_^
Serik lah konon.... hikhikhik.... Ok tu je lah ngeri nya...

Bye semua ... TQ for reading ^_^

26 comments:

  1. lieya, itulah jalan yang akak lalu lalang pagi subuh dan malam2 pergi dan balik office untuk balik rumah... scary kann??? kira tough tak mummy Ash ni??? boleh survive sendiri??? jalan sunyi baq hang... ha ha ha... tapi sekarang tak sangat lagi, cuma dangerous jugak untuk perempuan... hari2 ulang alik jalan yang sama ke PJ lieya... *_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak farah biaq betoiiiii... memang scary gila kot kak

      Delete
  2. alahaiii....lain kali jgn ikut sangat tu waze kak...dia bukan betul sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi sebelom2 ni ok ja sally g mana2 pon pakai waze ja huhuhu

      Delete
  3. sekali sekala baru ada vanger2 gitu..

    ramai2 tak pe, kalau sesat..makan buah langsat ke jem ke..okey tak takut sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha itu lah memang pengalaman yang x dapat dilupakan lah

      Delete
  4. Replies
    1. memang sangat2 ... :) mujur terselamat

      Delete
  5. Kita pun pernah kena Lieya..lagilah suspen masa tu coz kita sorang aje..Alahmdulillah selamat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya Allah sorg2 tak leh bayang la awak seriously.. berdua pon rasa macam nak lucut dah jantung

      Delete
  6. mmg bahaya.. pernah alami perkara mcm nie.. plus minyak pulak duk lip lap2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudia mnyak dok lip lap lagi teruk .. kami siang2 buta pon rasa takut gila dh bila myk lip lap

      Delete
  7. adehh memang mengerikan..tak berani kot kalau lya.

    ReplyDelete
  8. Amboiii sakan aih depa...akak berbelas tahun dok Kl tak pernah pi sana depa baru dok sat rata jalan.

    Waze? Akak tak pernah guna kalau nak pergi mana2 akak google map & agak2 je jalannya atau ikut signboard ja. Orang lama khennnnn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. besa lah kak ... orang bujang cm ni lah kak.. ujung minggu tu dok pikiaq ja nak pi buang masa kat mana huhuhuhu....

      Delete
  9. Huhuuu sesat rupa nyer.. tak apa la semua tu pengalaman kan :D
    Tapi part mkana dengan lepak tepi pantai tu memang best ... berdiri macam statue? hahaha kesian kat mak hang oiiii :P

    ReplyDelete
  10. k.el pernah lalui mcm uols tu
    jln tempat yg gelap satu kete pun xdak
    tp nasib ada en. laki tp masih dlm ketakutan jugak
    risau jugak lau jd apa2 kan...
    nasib uols selamat sampai rumah bagai
    lenkali bwlah en. bf sama hehe

    ReplyDelete
  11. salam. waaa..bestnya ada pantai!!

    ReplyDelete
  12. bahay tu lieya..
    akak sesat waktu siang pon dah nangis2 kol laki..
    ni kan pulak sesat waktu malam..bahaya la area situ..

    ReplyDelete
  13. weheee ikan bakar~ saya suka gila makan benda2 bakar ni! :D

    ReplyDelete
  14. seronoknya makan kak liya... huish... bahaya tu.. dah lah jalan kat Puncak Alam tu keras.. lagi2 kat Puncak Perdana.. Alhamdulillah xjadi apa2 kat kak liya.. :)

    ReplyDelete
  15. egeri jgk bila Jm baca tajuk sesat rupanya
    Pengalaman tu tp alhamdulullah selamat, siapa yg drive lieya ke eeee seram kang tiba2 ada benda melintas kan atau ada benda hitanm tgh2 jln pastu kita x boleh nk lalu tambah ngeri dan seram lah hairN

    ReplyDelete
  16. fuhh bahaya tu, nasib baik selamat

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart