Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 29 April 2014

THIERRY MUGLER - ANGEL

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people......
Nak bagitau kat hampa semua perfume yang aku baru fall in love,,,,
Nama dia " Angel " by Thierry Mugler....
Sapa pernah bau perfume ni angkat tangan ^_^


Angel by Thierry Mugler is a Oriental Vanilla fragrance for women.
Angel was launched in 1992.
Angel was created by Olivier Cresp and Yves de Chirin.
So perfume ni bukan lah baru di pasaran malahan ada banyak versi lain yang di keluarkan 
seperti Angel Aqua Chic, Angel Black Brilliant Star, Angel Caprice the Star
dan macam-macam lagi lah yang rasa nya kalo nak senarai semua memang letih...
Lani jom kita tengok apakah yang terkandung dalam angel ni.

Top notes : melon, coconut, mandarin orange, cassia, jasmine, bergamot and cotton candy

middle notes : honey, apricot, blackberry, plum, orchid, peach, jasmine, lily-of-the-valley, red berries and rose

base notes: tonka bean, amber, patchouli, musk, vanilla, dark chocolate and caramel.

Ok banyak gila kan bahan-bahan yang di gunakan untuk menghasilkan perfume ni...
Perfume ni pernah menang dalam  FiFi Award Hall Of Fame 2007.


Walaupon ramai gak yang tak suka perfume ni tapi bagi aku la kan..
Perfume ni memang terbaik la.. ehhehehe.. sebab bau dia lain dari yang lain,
even semburan pertama tu bau dia agak tengik sikit 
tapi bila dia dah start dry down tu memang heaven...
Tapi tak tau la kan pendapat orang lain macam mana .. ^_^
Ok bye :)

Source : Fragrantica


18 comments:

  1. meh akak angkat tangan meh... hi hi hi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah agak kak farah kiter sure pernah :)

      Delete
  2. yus tak pernah bau *goyang tangan*
    design dia cantik macam miracle2 gitu.
    nak bauuu... :OO

    ReplyDelete
  3. serius sally tak boleh bau perfume ni..pening..sbb kuat sangat -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik... sama macam adik kak... kalo time malam lagi kuat bau dia. tapi xtau kenapa kak memang suka

      Delete
  4. husna tak pandai nak pilih perfume nih.. stick dgn yg avon je.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Sya suka yg bau lembut ja..klu bau tengik2..mmg pening kpala terus..hehe

    ReplyDelete
  6. belum bau lg. nanti keluar dgn hana kak lieya pakai eh pfume nie. nak bau. hha

    ReplyDelete
  7. amboih banyakknya..
    will find out soon perfume ni nnt ;)

    ReplyDelete
  8. Hmmm.. Tak pernah guna ni. Dengar pun tak pernah. Hahaha.. Tp Vee mmg bukan org perfume la. Kadang2 tu langsung tak sembur perfume. Kikiki..

    ReplyDelete
  9. kita tak tahan dengan perfume. tapi tengok gambar tu best je

    ReplyDelete
  10. tak pernah guna lagi la lieya

    ReplyDelete
  11. errrmm.. mama setia pada victoria secret masa ni.. hihi

    ReplyDelete
  12. Kak farah pun suka perfume nie.. mmg baunya keras sikit tapi lama2 best! =D

    ReplyDelete
  13. k.el pun x reti nak pilih2 perfume ni
    ikut dan je,..asal wangi n bau x tengik sgt

    ReplyDelete
  14. Terbaikkk. Mula2 mmg kuat, lama2 jadi sedap bau dia ni :)

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart