Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 7 May 2014

Alien - Thierry Mugler

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beutiful people all around the globe..
Hari ni nak cerita pasal perfume and once again its Thierry Mugler!
Eh kenapa asyik-asyik Thierry Mugler ja neh ??
Well, well, perfume dia sangat exotic thats why la jadi fall in love...
Jom kita berkenalan dengan ALIEN...

Ini lah dia rupa Alien yang di lahirkan oleh Thierry Mugler.
Kalau yang belum kenal dengan Thierry Mugler, 
senang cerita dia ni designer yang banyak design baju dia di pakai oleh Lady Gaga
yang memang terkenal dengan fesyen pelik-pelik tu.
So Thierry Mugler ni jugak memang suka mereka fesyen yang pelik-pelik yang
bila kita tengok ada ka orang nak pakai ?? 
Ok berbalik kepada Alien , jom kita tengok ingredient dia ..

TOP NOTES : JASMINE


MIDDLE NOTE : WOODSY NOTES


BASED NOTES : AMBER 


Sikit ja kan bahan-bahan dia tapi bau dia sangat amazing ....
Mula-mula pakai memang dapat detect bau bunga jasmine atau kat Malaysia kita
panggil bunga Melur ......
Tapi bila dah dry down bau dia agak musky walaupon tak da musk pon
dalam kandungan bahan-bahan dia...


Aku suka bau musky ni tapi masalah nya ada someone yang buat aku benci bau ni.
Orang tu adalah manusia paling berlagak pandai di dunia...
Koya , meto semua bulih kat dia.. 
Sebab tu lah dari bau yang memang feberet jadi bau yang menyampah.
Kalau pakai minyak wangi memang sekilo so bila bau musk sure ingat dia ..
Dia yang di maksud kan adalah salah sorang staff kat sini.
Dengan boss pon dia lawan jangan main-main... eee menyampah nya..
Kenapa aku ceta pasal dia dalam ni. ok stop


Hari tu masa pergi uptown ada lah nampak perfume Alien ni.
Masa tu brother tu offer RM110 ja ..
Murah la sebab kalau kat kaunter memang mahal gila gila gila..
Tapi masa tu jugak aku pokai.... so memang tak beli la.
Semalam pergi pulak nak tengok kot-kot ada..
Memang tak ada la sebab dah ada orang yang beli... 
Frust menonggeng dan tertonggeng aku......
Sebab tu aku beli yang vial ja nak try bau dia cam na ....
Memang terus fall in love..........^_^
Ada sesiapa kat sini yang suka ALIEN jugak ???
Tell me what do u guys think .... Bye!__!

P.s : Kalau kawan-kawan nak beli perfume ori better cari kat Uptown ja..
Sebab murah dari counter .. Uptown yang di sah kan jual perfume ori adalah
Danau Kota dan Damansara... Nak tau ori tak just kocak botoi tu..
Kalau buih dia hilang instantly tu makna nya tak ori.
Kalau buih dia hilang slow-slow tu conform ori ^_^






15 comments:

  1. Ada plak mnyak wangi nama alien?huhuhu

    ReplyDelete
  2. Ingat betul ada alien.minyak wangi rupanya..

    ReplyDelete
  3. ha yang ni belum test lagi... nanti nak cuba lah...

    ReplyDelete
  4. perfume nie mmg wangi.. tapi murah gila kot harga yg brother to jual.. berbaloi beli tue lieya..=D

    ReplyDelete
  5. salam. hahahha ingatkan wayang baru tadi..perfume rupanya :D

    ReplyDelete
  6. xpakai perfume... suka cium bau je...

    ReplyDelete
  7. Fiza pun ingat cite wayang td.. time kasih atas tips tu.. baru tahu...

    ReplyDelete
  8. tak pernah try yg ni.. nnt nk try la :D

    ReplyDelete
  9. nanti nak pergi kaunter perfume lah. nak try. hihi

    ReplyDelete
  10. jangan jadi alien pakai minyak wangi nie dah...hikhikhik..(^_^)

    ReplyDelete
  11. Macam best...nanti kita try...

    ReplyDelete
  12. akak memang suka perfume kan ^_^
    hehe..lawa la botol dia..perpell plak tu..
    cntik2!sh wangi!
    haha..biarkan orang yag suka melawan tuu..ngee

    ReplyDelete
  13. cantik bekas dia.. bau dia soft tak? sbb sy x bleh bau yg kuat sgt ni.. cepat pening pale

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart