Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 22 June 2014

Germany vs Ghana , Perlawanan yang sangat sengit.

Assalamualaikum...............
Anyeonghaseyo beautiful people...........
Berdebar semalam time tengok match antara Germany dan Ghana...
Mau tak berdebaq , pemain Ghana ganaz gila kot.......
Aku dah mula risau takut Germany pon bungkuih jugak mcm Spain dan England.........


Alhamdulillah goal depa seri 2-2...........
Tak sangka pemain Ghana sehebat itu ........
Bukan hebat sangat la tapi lebih kepada kasaq dan pertahan dia kuat sangat...
Tak senang duduk aku masa tengok ni........
Separuh masa pertama sepi tanpa sebarang gol.


Gol pertama telah di jaringkan oleh Mario Gotze pada minit yang ke 51.
Gol yang tak terduga tu telah membuat kan hati penyokong Germany tenang seketika....


Namun tanpa di duga di minit yang ke 54,
pemain Ghana Andrew telah menjaringkan gol mereka yang pertama ..
Membuatkan aku mula tak senang duduk sekali lagi.


Tak cukup dengan satu gol, di minit yang ke 63 Ghana menjaringkan gol yang kedua.
Gol ini telah di jaringkan oleh Asamoah Gyan..
Jurulatih Germany dah mula risau... 
Miroslav Klose dan Bastian Schweinsteiger telah di masukkan untuk menyelamatkan keadaan.


Percaturan Joachim Loew sangat tepat apabila Klose menjaringkan gol pada minit yang ke 71,
iaitu beberapa minit selepas beliau masuk bermain.........
Lega hati bila dah seri sampai ke minit terakhir......


Paling tak puas hati semalam bila Muller cedera semasa free kick Germany di minit yang terakhir.
Muka dia penuh dengan darah memang terkejut gila kot..

 Nasib baik sikit ja kan ... dia boleh bangun nak angkat tangan kepada semua fan....


Malang sekali bagi Ghana kerana salah seorang dari pemain nya telah di kenakan kad kuning.


Apa pon masa match semalam Manuel Neuer berjaya menjaga gawang dengan sempurna walaupon 2 kali telah di loloskan oleh Ghana...


Apa - apa pon tahniah kepada Germany kerana bermain dengan baik walaupon seri... ^_^
Good Luck untuk Germany dan all the best utk game dengan USA nanti...

Sekian ............. 











7 comments:

  1. tdi baru tengok berita sal ni..hehee
    germany memang hebat kan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeyyyyy,, betol tu .. tapi tetap xleh pandang ringan pada team lawan

      Delete
  2. terbaik la lieya minat bola...huhu...tp rasanya germany sakit sbb xde muller pasni..klose dah xfit cm dl dah...jom sokong belanda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la klose kan dah tua. sebab tu la depa simpan dulu tang hujung2 baru wak keluaq.... selagi germany tak tersingkir, tetap setia pada germany !_!

      Delete
  3. amboi.. blog header pun dah tukar tu... menabung huawei buat Lieya...

    ReplyDelete
  4. ooo gambar ni lah yang berdarah tu yer..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart