Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 22 August 2014

Original indonesian cuisine

Assalamualaikum.................
Anyeonghaseyo beautiful people......
Salam Jumaat untuk kalian semua.....
Tajuk tu bukan main agi kan ... Sebenar nya nak tunjuk gambar makanan ja..
Makanan ni di masak oleh Kakak Inderawati yang kerja kat office aku.
Dia orang Indonesia... So pagi ni dia ada masak Nasi Himpit dengan Kuah Lodeh...
Dia bawak dari rumah khas untuk aku dengan Diana ...
Alhamdulillah kenyang makan... Semoga Kak In murah rezeki sentiasa,

Haaaaa... Ni la Dia... Sedap kata kau...
Memang terangkat habes... Sebelom ni makan yang sendiri masak je.
Bukan ori made in Indonesia.... 

Ni Pulak Soto... Masa ni aku pergi beraya umah kak In...
Masakan kak in Jugak ni ... Ori habaq hang... Kikikiki...
Memang sedap dan agak berbeza dengan Soto made in Malaysia..
Bahan-bahan dia pon lain sikit... Ini Soto jawa ye ibu-ibu sekelian...
...
Selain Soto, Kami jugak di hidang kan dengan bakso..
Siap tapau balik lagi... Kak In memang tak kedekut bab makan...
Hari-hari makan itik kot ... Kambing .. dan seangkatan dengan nya ...
kita ? Ayam ja....^_^

So pengalaman makan makanan Indonesia yang di masak oleh orang Indonesia seniri,,
Memang best.... Sebab kak In tak letak banyak sangat bahan yang tak sedap tu..
Tak ingat nama apa tapi benda tu macam lengkuas tapi bukan lengkuas....

Ok kawan-kawan jom kita sambung buat kerja ...
Adios Amigos

7 comments:

  1. wuuu buat sy terliur tau! T_T

    ReplyDelete
  2. sedapnya..terliur..lama tak mkn bakso ngan soto..

    ReplyDelete
  3. murahnya rezeki lieya
    seronok dapat merasa masakan lain2 negara kan..

    ReplyDelete
  4. Sedapnya lieya... terliur tgk time hujan2 nie..huhuhu

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart