Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 23 September 2014

Oh So Tribal by LieyaVonJay

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people............
At last project "Oh so Tribal" berjaya jugak....
Apakah itu ??? well well..... Sebelum ni kan Liya pernah tanya kat kawan-kawan
dalam satu entry tu......... Jap nak godek ....Zassssss...
Okay dah jumpa ... Tekan kat SINI ye...
Memang Liya minat sangat jenis-jenis hasil kesenian african yang sangat tribal ni..
Especially manik dia yang menyerlah dari jauh lagi....

Begini lah bermula nya journey untuk menjahit manik tribal tersebut...
Masa ni herot petot ja hasil tangan aku ni kan....
Yelah , terlupa nak lukis dulu baru jahit itulah akibat nya...
Walaupon herot, walaupon petot, tetap juga aku gagahi ... ^_^

Dah siap jahit tulang dia, so mula pulak isi kat tengah ..
Kalao tengok sekali nampak cam bukit ja kan... ^_^

At last siap jugak... Gini lah rupa manik tersebut bila di upclose ....
Cantik ke ? Still herot dan petot jugak kan...

Bila pkai jadi cam ni ye kawan-kawan.....
Dia terletak ja kat atas kepala tu ha.. macam cekak....

Pulun bergambar nak bagi nampak bunga sekuntum tu ..
Sampai dalam longkang aku duduk..
Gigih ke tak gigih .. hikhik...

Ok pandangan hadapan pulak ye.... 

Apa macam kawan-kawan semua ??Cantik tak ??
Hihihihi.... Ini lah hasil kerja tangan yang buat aku sangat puas hati...
Maybe next year boleh launch brand sendiri .. ye dok...
Tak salahkan ada impian... k bye ^_^

17 comments:

  1. X ketara sgt pun herot petotnya lieya..blh kotaknya produk sendiri suda ni hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kihkihkih.... ^_^ kan kan.... hrp2 leh la .. nak tmbah pendapatan .. maklumlah sengkek ja sokmo

      Delete
  2. kalau buat sendiri kak...senget pun ku pakai...kak...bila nak date...rindu~ :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha betoi tu.. lantak la senget pon hihi,,,, nnti lepas raya haji la sally .. nak>?

      Delete
  3. Tahniah Lieya..cantik waluapun ..he..he

    ReplyDelete
  4. kreatifnya kak lieya! mesti sakit hati dan memerlukan kesabaran kan nk buat benda ni? hehe

    ReplyDelete
  5. Wahhh...kombinasi kaler yg kontra nampak sangat meriah.

    Herot pun herot lah Lieya...bukan orang nak telek manik2 tu sebijik2 pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sengaja letak color yg contra kak.. sebab nak bagi nmpk afrika dia tu .. hihijhi

      Delete
  6. Lamanyeee akak tak dtg siniiii.......windu kat Liya

    ReplyDelete
  7. benda2 mcm nie kena kreatif. hehe cantik :)

    ReplyDelete
  8. cantik dan kreatif.. tangan seni ni.. :)

    ReplyDelete
  9. rajinnya lieya...cantik.hobi ni kalau kembangkan boleh jadi pendapatan

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart