Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 4 November 2014

Dress Hunting

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people................
Semua dah lunch ker... Kiter dah.. Hari ni makan nasi dengan sup ayam. Homemade okay?
Sebenar nya hari ni nak cerita kisah ahad lepas ..
Misi mencari dress , tapi dress ni bukanlah untuk aku pakai sendiri..
Actually sejak tua bangka ni memang tak pernah pakai dress.
Rasa nya last aku pakai dress , masa tu darjah dua kot.... haha..
Dulu just panggil baju kembang ja. yang singkat sampai ke paha tu...
Tapi aku ada jugak la impian nak pakai dress cecececeeee....

Pagi-pagi dah bersiap nak keluaq dah...
Aku dengan Diana bertolak menuju ke KL lebih kurang pukul 9 pagi.
Kami sarapan kat kedai Pak Hassan di Kampung Baru dulu barulah meneruskan misi.
Adik aku si Zahirah tu pulun ja dok Whatsap suruh bangun tidoq.
Dia ingat aku dok membuta lagi la tu padahal aku pukul 6.30pagi lagi dah terpacak bangun..
Nak habaq kata rajin sangat la kan.. hihihihi....
Gambaq makan kat kedai Pak Hassan tak ambil pon sebab dok gelojoh nak makan ja masa tu..

Dengan bantuan Waze kami berjaya mencari Butik Mazlianul Maznan..
Sebenarnya pada hari tersebut ada SALE besar-besaran la jugak...
Aku jugak yang suggest kat adik aku sebab masa aku dok usha-usha baju kat instagram aku terjumpa 
baju yang lawa gila dan harga agak berpatutan....
Area ni bangunan rumah kedai baru buat so memang banyak la kedai yang kosong lagi.
Nak cari tu macam terpinga gak la. Lalu kali kedua baru perasan banner kedai yang kaler agak suci tu.

Hah ni lah dia pemandangan dalam butik yang terletak di tingkat 2 ..
Penuh dengan manusia yang nak membeli pada hari tersebut.
Aku pon tumpang meramai kan majlis.
Butik ni nak clearing depa punya stock sebab nak masukkan stock baru...
Thats why la depa buat Sale besar -besaran camni...

Ini lah baju yang di cari-cari oleh aku.. comel kan..
Hari Sabtu kami dah pi kat Modvier .
Sebab MMbasic ni salah satu vendor kat Modvier Bangsar .
Tapi di sebab kan harga yang memang cun gila dah tentu lah kena rembat dengan orang lain dah..
Ada tu yang kaler Dusty Purple ala-ala lilac tu mula-mula ada ja di penyangkut..
Baru ja berjalan sat nak tengok baju lain , patah balik tengok dah hilang baju tu.
Mengamok ja si cenonot tu suruh aku pergi jugak butik MMbasic ni.
Dan memang tak rugi lah sebab stock kat sana banyak gila-gila lagi..

Ha yang ni lah.. yang kata nya Dusty Purple Lilac tu :) comel dop...
Pastu kan hari yang kami pi tu depa ada juai bju yang Defect dengan harga RM100 sahaja..
Semua collection yang ada defect boleh di beli dengan harga RM100..
Defect pon tak dak la terok sangat, Ada yang tak letak label,tertarik benang, kesan kapur jahitan,
permata tercabut sebiji , cemtu ja ... memang kalau pakai pon tak perasan baju tu defect.
Hanya si pemakai je lah yang tahu...
As a result aku beli baju yang kaler peach pink lembut tu untuk Zahirah dan
baju yang Dusty Purple Lilac tu Diana beli,,
Aku ? Tak beli.. Orang overweight memang tak dak size, XL pon tak padan tau.. :(
(Menanges sambil hentak kaki)


Yay dah siap beli... Cantik kan beg dia. 
Kat luar kedai ni dia letak siap-siap banner mcm ni eh banner ke ni, hihihi.....
So lepas shopping boleh la pukul gambaq kat sini.
Tapi gambar ni macam kabur sikit dan banner dia tak nampak sangat,
Diana yang ambil gambar ni ( Tangga plak yang menonjol lebih kan )

Ha ni nampak sikit kan .... Banner dia tu walaupon tak nampak penuh..
Enter as Guest Leave as Friend.. Ok jugak kan motto dia..

At last but not least, Selfie berdua... Wajib..
Sebab gambar selfie dah tentu cantik kan. tak yah komen banyak... betoi dak.
Kalau ada sesapa yang nak pergi ke Butik ni boleh lah ikut alamat kat bawah ni 

11-2, Jalan Rampai Maju 1,
Rampai Business Park South, Sri Rampai,
Kuala Lumpur.

Ok kawan-kawan.... Thats all for now..
Bubye!_!

24 comments:

  1. cantiknya dress dia!saya jarang pakai dress, malas nak alter sebab selalunya labuh, so tak beli..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pon tak pkai... huhuhu.. tapi mcm teringin nak pakai :)

      Delete
  2. Replies
    1. kan,.,.,, cantik sangat.. tergoda... ^_^

      Delete
  3. sampai bila sale nih.. kene tangkap satu ni.. 130 tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti la awak.,rasa nya macam dah takde tapi cuba lah try tengok kat ig mmbasic :)

      Delete
  4. nasib uols x beli..lau x k.el jeles 8juta kali
    smlah akk pun ssh nak cari saiz..
    almaklum bontot oversize haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak el jom senaman sebelom ujung tahun. leh serbu YES .. (sobs sobs)

      Delete
  5. Replies
    1. nanti tunggu adik kiter pakai dulu yerrr :)

      Delete
  6. wah bestnya shopping, suka tengok design Mazlianul Mazlan..simple yet elegan. bestnya kalau dpt grab 1 hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... memang cantik sangat... dila grab la satu kalo ada peluang :)

      Delete
  7. Shopping tak hengat ek..hehe...mesti Lya kenal ramai Pelakon Korea ek..ehehe..akak ni kenal sowang dua jeh....ada yang tau muka jeh, langsung x tau nama..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. xda lah shopping sangat pon kak. tolong beli utk adik jerr..
      yela kak oi kalo yang hensem2 semua saya kenal kan.
      tapi kaki ni tak tau bila nak pijak bumi korea

      Delete
  8. alaaaa.. cecantik lah pulak.. ni yg mcm nak carik jugak ni. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ajak la en tunang pergi kedai tu aisya :)

      Delete
  9. Berkenan akak dengan dress purple tu...murah kot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak.. murah... tapi xsure skrg ni still available lagi ke x

      Delete
  10. cntiknya dress. anyway, dah tua bangka ke? muka muda je huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah,,, tua dah kita ni.. hakhakhak :)

      Delete
  11. lor kat sri rampai ko. dkt umah mil aku ni ..

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart