Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Wednesday, 24 December 2014

Our Company Christmas Celebration

Assalamualaikum...........
Anyeonghaseyo beautiful people.... Mengantuk nya hari ni kan . Kalau cuti kan best.Yay esok cuti hahaha... Boleh bangun lewat . Eeeee.. Tak malu nya kan gitau kat semua bangun lewat. Bangun lewat pon time subuh wajib la bangun pastu tido balik.. Tapi tak leh di amal selalu la kan.Sebab nya boleh nyanyuk nanti tua.
So sebab esok dah nak cuti Christmas , Kelmarin company kami buat jamuan Christmas .
Bos kami memang cina Christian so setiap tahun memang wajib buat jamuan christmas.
Jamuan ni depa buat kat HQ Kelana Jaya. Aku kan dok pejabat Project Office kat Subang so kami kena pi HQ la untuk makan-makan ni.. :)

My plate. Penuh . Ada ayam, ikan, udang, daging kambing, bihun , nasi goreng, buah tembikai.
Kenyang sampai ke petang. Sedap sangat makanan ni. Depa panggil catering mai untuk jamuan ini.
Dulu kalau kat Perlis , kami pi makan kat restoren yang special sikit. Tapi kat sini depa tak buat camtu even banyak restoren special kat sini , sebab nya pekerja kat sini terlampau ramai. 


Pokok Christmas yang penuh dengan hadiah.Lepas makan ada sesi tukar hadiah .
Syarat hadiah 20rggt ke atas dan jangan beli benda-benda macam baju, bekas makanan, 
toys dan lain-lain la, so pikir punya pikir las2 beli selimut jer,,,


Sepatut nya nak ambil gambar nak berdiri tepi ni.
Tapi sebab orang ramai sangat kan so segan la pulak.....

Keramaian orang. sini memang ramai sangat orang cina . Pekerja melayu perempuan memang tak da sorang pon. so pada hari tersebut aku dengn Diana ja melayu. Kalau melayu pon mat despatch dengan Drafmen, Abg Izad yang satu opis dengan aku jugak.,


Tengok Diana dapat hadiah besaq gila... Untung la ...Dalam bungkusan yang agak cantik ni ada tumbler air.
Aku dapat apa ? Baju tshirt gambaq mickey mouse yang di beli dari kedai ekonomi yang harga nya aku rasa cuma RM9 ja.... Sigh... Memang tak berbaloi la beli hadiah comel gitu tapi dapat balik hadiah yang biasa sangat ja. Geram jugak la dengan sikap orang yang tak bertanggungjawab macam ni.. Dah tau dah baju tak leh beli pi beli jugak pastu dapat kat aku plak tu. Adoi sakit jugak hati aku ni.Tak pa la mungkin memang tak dak rezeki so redha je la.... ^_^

Semua orang happy dengan hadiah masing-masing.


Lepas siap-siap sesi buka hadiah tu kami pon balik ke office kami balik di Subang. 
Sekian ... :)

5 comments:

  1. Tahun ni company kita nampaknya macam takde Xmas celebration je. Kalau tak merasa juga makan turkey chicken. :D

    ReplyDelete
  2. bestnya dpt tukar2 hadiah
    dapat makan2
    hehehe
    santa xde pulak join ekeke

    ReplyDelete
  3. Bestnyaaaa .. kt opis umi tk de plk yg bt idea mcm ni tau ..

    Makanan tu bt umi lapaq plk hihi..dap nyer

    ReplyDelete
  4. kami pon tiap tahun wt cmni gak...biasala...keja dgn rmai cina...depa smbut kismes

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart