Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 23 September 2014

Oh So Tribal by LieyaVonJay

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people............
At last project "Oh so Tribal" berjaya jugak....
Apakah itu ??? well well..... Sebelum ni kan Liya pernah tanya kat kawan-kawan
dalam satu entry tu......... Jap nak godek ....Zassssss...
Okay dah jumpa ... Tekan kat SINI ye...
Memang Liya minat sangat jenis-jenis hasil kesenian african yang sangat tribal ni..
Especially manik dia yang menyerlah dari jauh lagi....

Begini lah bermula nya journey untuk menjahit manik tribal tersebut...
Masa ni herot petot ja hasil tangan aku ni kan....
Yelah , terlupa nak lukis dulu baru jahit itulah akibat nya...
Walaupon herot, walaupon petot, tetap juga aku gagahi ... ^_^

Dah siap jahit tulang dia, so mula pulak isi kat tengah ..
Kalao tengok sekali nampak cam bukit ja kan... ^_^

At last siap jugak... Gini lah rupa manik tersebut bila di upclose ....
Cantik ke ? Still herot dan petot jugak kan...

Bila pkai jadi cam ni ye kawan-kawan.....
Dia terletak ja kat atas kepala tu ha.. macam cekak....

Pulun bergambar nak bagi nampak bunga sekuntum tu ..
Sampai dalam longkang aku duduk..
Gigih ke tak gigih .. hikhik...

Ok pandangan hadapan pulak ye.... 

Apa macam kawan-kawan semua ??Cantik tak ??
Hihihihi.... Ini lah hasil kerja tangan yang buat aku sangat puas hati...
Maybe next year boleh launch brand sendiri .. ye dok...
Tak salahkan ada impian... k bye ^_^

Monday, 22 September 2014

Nasi ayam penyet

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people ..........
Ya Allah, dah lama sangat aku tak update belog kesayangan ni..
Bukan setakat tak update malahan dah lama jugak tak melawat blog kawan-kawan tersayang.
Apa la nak jadi dengan aku ni yee,.. Busy sangat ka ????
Hehehheheee,, boleh di katakan busy la jugak kan...
InsyaAllah ada masa terluang aku akan datang menjenguk kalian di blog masing-masing...
Cuma lambat dengan cepat je ...

Nak kongsi sikit gambar nasi ayam penyet ni..
Walaupon aku bukan lah peminat tegar tapi yang ni memang best,,,
Kat mana nak makan ni... Of course lah kat Kampung Baru,,
Syurga makanan lah katakan... ^_^
Nama kedai ni tak ingat lah tapi bersebelahan ja dengan kedai masakan siam Thon Pai ..
So sama nak perhi boleh la cari kedai Thon Pai tu dan makan kat kedai nasi penyet ni yer,
Ok tulis entry pon dah rasa meleleh air liur ni. 
Mujur lah bukan bulan puasa,,,
Okey lah setakat ni ja celoteh .. Nak cari bahan lain pulak untuk di sajikan kat hampa semua..
Tata.. titi.. Tutu,,, bye!!

Tuesday, 9 September 2014

Cuti merdeka

Assalamualaikum..............
Sekadar ingin berkongsi beberapa keping gambar sekitar hari merdeka tempoh hari.
Tapi ni bukan 31 Ogos pon... 1hb kan cuti ganti..
So aku , Diana , Dila dan Kak In , kami keluaq shopping.

Masa ni dalam Monorail nak ke Time Square,
Aku dengan Diana memang suka sangat naik pengangkutan awam yg macam ni.
Dapat membangkitkan nostalgia.

Selfie dulu.......... 

Masa ni kat dalam Sogo. 
Tengah tunggu Kak In pergi cari baju untuk suami....
Kami keletihan sebab berjalan jauh.........

Aku dengan Kak In kat jalan Tar ni...
Kak In tak tengok kamera pulak

Walaupon penat happy kuasa dua.....
Shopping sakan hari tu dan 1st time beli skirt yay!
Ok bye!

Friday, 5 September 2014

Cantik nya Encorp Strand Mall di waktu malam

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people....
Salam Jumaat!
Sebenaq nya gambaq ni Liya ambil masa pergi ke Encorp Strand Mall beberapa malam yang lalu..
Cantik sangat lampu kat depan tu ha ... kan....
So saja la nak kongsi kat sini (padahal tak dak modal nak menulis ,ekekeke)

Cantik kan... Lampu tu dah macam kelab malam dah kalo tengok real.
Memang cantik sangat dari jauh pon dah nampak...
Okay lah .. setakat ni ja dulu.. Hihiho.. bye!

Thursday, 4 September 2014

Kegilaan terhadap old town white coffee

Assalamualaikum............
Anyeonghaseyo beautiful people ...
Ya Allah dah berhari sangat aku tak update blog..
Nak dekat seminggu ada dah rasa nya apa la nak jadi ni...
Lately aku memang tak konsisten langsung utk update ...
Rindu nya zaman update bertubi dulu dulu ^_^
Dah dah tak mau merungut lagi jom nak cerita tentang kegilaan baru aku..
Sebenaq nya aku macam terjatuh sayang dengan Old Town...
Pasal pa ?? Tak pasti la tapi maybe sebab sedap dan harga dia pon berpatutan sangat..
Sapa setuju sila angkat tangan ... ^_^

Actually ia baru sangat ja bermula pada petang yang hening masa tu kami kat Kenanga ..
Jam menunjukkan pukul 4 tapi kami belom makan tengah hari..
Jalan punya jalan dalam tu sampai tak torah akhirnya kami pon singgah kat Old Town dan makan..
Sangat berpuas hati sebab sedap,,,

Yang ni kat Area Strand Mall Damansara...
Cantik sangat deco kat dalam ni ...
Tuan belog pon cantik jugak kan.. ok .. sila muntah hijau..

Mee ni apa nama dah lupa la.. 
Masa order ni dia punya harga + drink RM11.90 ..
Kalau upgrade drink kepada larga jadi RM12.90.
Murah kan murah kan ... ^_^

Roti bawang putih ni.. My all time feberet,,
Lepas makan tu mulut bau bawang putih ... ikikikiki...
Sila kunyah chewing gum okays?

Ni makanan Diana ... ^_^
Nasi apa eh ayam ka apa tak pasti la....

Suasana pada petang yang sangat hening itu.... ^_^
Alhamdulillah kenyang makan hari tu dan puas hati...
Tak dak la nak menyumpah seranah sangat kan...
Ok lah kawan-kawan,,, GTG dulu....
Tata Titi Tutu.....
Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart