Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Friday, 21 August 2015

Kerap nya aku balik Kampung!

Assalamualaikum..................
Anyeonghaseyo beautiful people.........
Sabtu lepas aku memulakan perjalanan aku dari Johor ke KL.
Tidor semalaman di KL, lepas tu keesokan hari nya ahad bergerak balik ke Perlis.
Sorang-sorang ^_^ for the 1st time.......
Alhamdulillah semua nya ok even aku sorang-sorang ...
Sebab percaya Allah sentiasa melindungi hambaNya.
Tujuan balik kampung pun sebab terpaksa menghadiri satu kursus yang diadakan selama 4 hari..
Yang tu kita story mory di lain waktu la pulak kan...
Sebab perjalanan ke Perlis tu lalu kat area rumah kakak aku di Pendang,
Jadi aku pun singgah la sat kat rumah dia... jengok anak menakan...

Mula-mula tu dok reyau ja anak jantan kak aku sorg ni..
Tak mau kat mak ngah dia sebab tak kenai... maklumlah lama tak jumpa kan..
Pastu pak dia keluaq pi beli cucuq tinggal la dia dengan kak dia kat aku..
Reyau tak sangga la sampai kakak yang tak reyau pon pi reyau sama sebab adik reyau..


Ni kakak wat muka malu2 dengan mak ngah dia.. masa ni tak nyetart enjin reyau lagi.
Kakak ni mujuq la jenis tak berapa nak merap sangat.


Selepas beberapa minit aku berjaya melembut kan hati bebudak dua orang ni.
Depa dua suka tengok video lagu..
Pastu buka video muka depa seniri masa kecik teruih gelak ja.



Bila dah ok mau dok ataih riba kita apa lagi jom la kita selfie...
Iqi masa ni wat muka malu dan juai mahai lagi...
Kakak pulak maintain ja...


Ha... tang ni dah mula renyeh dah..
Sebab mak ngah dia renyeh sampai nampak gigi yang jarang tu ^_^


Sebenaq nya senang ja nak tackle hati budak-budak..
Kalau dah pandai tackle sat ja boleh buat budak-budak happy...

P.s : Hari ni hari last kursus dan aku masih kat kampung lagii...
Tapi esok dah kena balik !!!!
(Sigh!)


12 comments:

  1. bestnya boleh selalu balik kg..akak ni setahun 2 kali jer..huhu
    Pandai Lieya pujuk ya..kejap jer dah okey..bakal ibu Mithali ni..hikhik..
    comeynya anak menakan tu:)

    ReplyDelete
  2. Jauh tu perjalanan lieya...hati hati memandu ye dik..pandai mak ngah umpan video lagu ye...hehe...psikologi tu..yes..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kak.. budak2 suka dgr lagu especially yang nasyid.. :)

      Delete
  3. Dari hujung ke hujung ya lieya dri kb ke Perlis, apa pun moga smuanya slmt

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. huhu... dari utara ke selatan la kiter ^_^

      Delete
  4. Assalmmualaikumlya,.lama x snggah sini.,semakin manis lya,hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wkumsalam.... :) hehehe... kiter pon lma xjengok syaz

      Delete
  5. Hai.. cakk.. Jemput Join dan memeriahkan Giveaway Birthday Mum & Sister Tengkubutang yang sedang berlansung sekarang yea.. ada lagi "2 HARI" je untuk submit entri.. Pemilihan Pemenang adalah secara Random.. Hadiah berni;ai Lebih RM500 untuk dimenangi.. jom join.. mana tau ini rezeki Anda?? meh meh join.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/2015/08/giveaway-birthday-mum-tengkubutang.html

    ReplyDelete
  6. salam kenal dari kaknoor jemput ke blog kaknoor ya
    http://nooriahnaim.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kak noor. tq singgah blog saya :)

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart