Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 23 February 2016

TRIP TO THAILAND ON CNY BREAK

Assalamualaikum................
Anyeong people ^_^ Whats up ?? Selamat berhujung minggu...
Nak bercuti ke luar negara ??? Takyah gi jauh..
Thailand kan adoo ... Sapa pernah pi Thailand ???
Best kan best kan kan kann... 
Tapi nak kata Thailand sangat pun bukan lah masuk kedalam-dalam.
Just main kat betol-betol tepi sempadan ja.. ^_^



That day kami masuk ikut Padang Besaq ...
Masa tu dah pun pukul 5 , kira nya lewat dah la (sigh)
Nak lepas immigration pon kena beratoq panjang ... (sigh,sigh)
At last lepas dh cop pas sempadan dan declare kereta so kami pon berlepas ke dalam..



Masuk bawak kereta seniri so senang lah nak bergerak...
Jalan pun tak sesak dengan orang sangat pun. 
Tengok lah wayar elektrik depa.. exotic dak


Antara kedai-kedai yang ada di sepanjang jalan 










Tempat ni macam pekan biasa ja .
Kami pi shopping kat Yong Shin ja.. 
Gambaq kat Yongsin tu memang tak da langsung sebab masa tu jadi gila rambang mata sampai tak ingat langsung nak ambil gambaq...... ^_^


Ni kedai-kedai kat tepi jalan pulak..
Lebih kurang macam pasar malam jugak la ^_^


Kedai ni juai tako ... ^_^ RM2.50 / 5 biji ... murah gila 



Kuih ni perghhh sedap... 5 biji RM1 ^_^ 


Karipap ni tak tau harga ^_^


Sushi pon ada uolls... harga dia RM50 sen sebiji.... ^_^



Aneka bubur yang selalu boleh di dapati kat kedai-kedai kelantan...
Sebungkus RM1.50 jerrr....








Sambil beli cucuq sambil posing ...



Laksa - RM3.50 (boleh makan dua org)
Pulut ayam - RM3.50
Pulut Mangga - RM3.00
Nasi Air (Moi Sup) - RM1 (beli 6 bungkuih)

Aroyyyy sangat


Total damage that day RM200++ sahaja... semua barang murah even duit Malaysia dah jatuh ...
Kalau masa dolu-dolu lagi lah murah kan uolls....

Next time kalau nak merancang bercuti pergi lah ke Thailand ...
Pasti berbaloi-baloi ^_^

Bye!!


16 comments:

  1. Replies
    1. ye kak.. best sgt.. kalo kita dok dekat xg mmg rugi

      Delete
  2. sushi 50 sen sebijik??!! wow bestnya! makanan dia semua nampak menyelerakan, murah2 pulak tu.. rasanya habis duit kt makanan jelah kot bila datang thailand ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer dikkk.. mmg rmbg mata la.. tu akak xlist down hrga brg runcit dia lagii. semua murah to the max

      Delete
  3. masuk dari Padang Besar...mcm best je..nak pi la nanti..

    ReplyDelete
  4. alahai..bestnya shopping sana..:)

    ReplyDelete
  5. sakan nah shopping..terliur tengok maknanan sedap sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa.. makanan dia murah buat kita rasa nak beli smua :)

      Delete
  6. Thailand :((((( nak gi sana jugaaAak hihhi

    ReplyDelete
  7. Amboii dan lagi tu nooo...akak tak pernah lepas lagi sempadan padang besaq tu dik oiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. la kakkkk ... ruginya kak... saya pon rasa rugi slama dok perlih baru lani nak pii ,, balik ni p teruih kakkk

      Delete
  8. Walaupon ceq orang kedah tak pernah pi berjalan kot Thailand.. Transit ja pernah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi ngat aih kalo org kedah xp thailand ^_^

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart