Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 23 May 2017

HO CHI MINH TRIP - MEKONG DELTA RIVER CRUISE TRIP PART 1

Assalamualaikum.............
Anyeonghaseyo beautiful people and fellows friend ^_^
Warning : This entry content a whole lots of photo !!
Bismillahirahmanirahim ... Mari kita mulakan laporan ringkas pada hari kedua aku dan Anis di bandar Ho Chi Minh..
Masa hari pertama lagi kami dah survey harga trip untuk ke Mekong dan boleh di katakan banyak jugak lah tempat yang kami tanya untuk dapatkan harga yang tiptop dan terbaik termasuk lah hotel tempat kami menginap.
Most blog yang saya baca sebelum ni suggest untuk ambil pakej dari hotel je tapi di sebab kan hotel kami menawarkan harga yang agak mahal jadi kami survey kat luar je dan dapat pakej untuk ke mekong river tu dengan harga 240k dong which is equal tu lebih kurang RM 46++ ..


Pada hari yang telah di tetapkan , iaitu 2nd day kitorang di HCM at about 7.45 pagi , kami dah tercangak dah menanti bas yang di jadual kan untuk mengambil kami berdua ke Mekong Delta.

Lebih kurang pukul hampir pukul 8 pagi bas yang di nanti telah pun tiba ..
Apa lagi kami bergegas naik ke atas bas. Betul lah dari blog yang saya baca sebelum ni yang kerusi atas bas dia memang kecik ...

Perjalanan ke Mekong Delta mengambil masa lebih kurang 2 jam ... So sepanjang 2 jam tersebut dapat lah kami menikmati pemandangan sekeliling . But some of the time tu terlelap jugak lah ...


Sebelum kami betul-betul sampai ke jeti nak pergi ke Mekong Delta tu bas stop kat satu tempat ibadat yang ada berhampiran dan of course lah tempat ibadat tersebut adalah tempat ibadat Buddha since the biggest religion kat Vietnam adalah Buddha.




Pemandangan kat dalam ni okay jugak sebab banyak tanaman dan bunga-bunga yang cantik...

I was so mesmerized by the mosaic they used to build this place ..(boleh tengok contoh kat atas yee )




Tengok lah patung buddha kat belakang tu besaq gedabak ....





 Some of the flowers yang buat iolls teruja sangat

 Pandangan hadapan si buntal yang boncit ...


 Sis teruja sangat dengan kayu api ni, tapi yang sis nak marah sangat tu sebab adik sis ambil gambar sis tak berapa cantik so sis frust sangat








Oh my banyak lak gambar .. ni belom sampai ke tempat yang di tuju lagi..

Can i give it a wrap dan sambung ke part 2 untuk gambar yang lain ???

Okay great ... till next update uolls ^_^

Bye

3 comments:

  1. Cantik juga architecture kat sana

    ReplyDelete
  2. Ambik kat luar tu kat mana tempat nya..ingat x

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai lupa nak amek gmbar agen travel tu tapi yg kat lorong yang ada banyak2 travel agent tu , either jalan yg ada restoren serai tu atau yg depan satu lagi tu JM huhuhuuh

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart