Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Tuesday, 5 February 2013

CNY ANNUAL DINNER 2013

Assalamualaikum.....
Anyeong haseyo beautiful people .. :)
How is your day ?
Mine are always great ....
Setelah tidoq selama lebih dari 10 jam semalam,
Hari ini aku segar kembali.. alhamdulillah.....

The Journey 

Pagi 2 Feb 2013 , aku bangun pukol 5.00 pagi.
Malam tu aku tido pukol 2.00 pagi sebab dok 
menyimpan, menjahit dan membasuh.huhuhu,,
Macam biasalah semua kerja last minit .. 
So 3 jam ja lah aku tido malam tu.. 
aku bersiap-siap secepat mungkin sebab pukol 6.30 dah kena ada 
terpacak kat depan opis... 
pagi tu gila kot memang tak dak orang sangat atas jalan.
aku baca ayat kursi sepanjang jalan.. 
Takut ada yang menumpang.


Sampai ja kat opis kawan-kawan dan semua yang naik bas sekali 
tu dah ada kat sana. fuh depa lagi awai noo,,
ehehehhehe,,, 
Kalao ekot kan aku naik bas ja tapi sebab van tokey
sykt aku yang pi buat renovate kat thailand dah siap
dan akan di hantaq balik Subang kat dia so
Aku dengan geng opis semua belagak melaram 
dalam van baru tu la....
Balik dari Subang baru naik bas,,, huhuhu
Tengok gambaq atas . lawa kan van tu,,,
semua ada 9 seat penumpang belakang,,,


Nampak tak.. Mewah kan..
Kita orang perak... tak penah tengok benda macam ni..
So bila dapat naik tentulah rasa teruja dan seronok...


bukan aku sorang je tau yang teruja ni..
Semua pakat teruja... :) 
nak buat cam ni leh la p kat Thailand..
25k harga dia.. kalo kat Malaysia tak dapat harga ni.. 
So lepas bas yang nak mai ambek geng2 ni sampai 
kami pon bertolak p Sintok.. 
kebanyakan pekerja naik kat Sintok , yang
naik kat opis aku hanya lah beberapa orang sahaja.
Daripada suasana yang kelam sampai la ke cerah..
Perjalanan pi ke Sintok tu memakan masa tak sampai 1/2 jam pon...


Sebab bas tu tak mau naik atas Quarry Sintok,
so kena lah staff2 angkut turun orang2 dari atas sana,,,
jalan nak naik atas Quarry tu memang agak kurang elok.
Sebab lori selalu masuk angkut batu .
Depa sayang bas lah kot kan ..


so sementara dok tunggu depa siap angkut semua orang yang nak p
aku dengan kawan-kawan posing2 sat..
dari kiri,, kakak Gunawaty, Shirley, Kak Nurul dan liya :)
Ada sorg lagi. Ninie tapi dia p urus kan hal orang yang nak
naik bas, :)


At last after waiting and waiting...
Bertolak lah kami semua.
Dari pukoi 6.30 tu nak boleh betoi-betoi bertolak tu makan 
masa sejam setengah yakni jam 8.00 pagii..
Pastu pakat dok lapaq pulak dah..
So Ah Kong our driver of the day 
yang gambaq dia lgsung pon aku tak ambek 
bawak lah kami pi pekena roti canai dulu..
Bas yang tadi tu dah pon gerak dulu,
Depa singgah makan kat R&R Gurun...
Actually ada lagi sebijik bas yang bertolak time yang sama 
dari Padang Limau Tunjang...
Geng2 melayu kebanyakan nya naik kat Padang Limau ni la,,
Yang naik Sintok kebanyakan nya orang asing... :)
Bangladesh, Myanmar & Indon.
Pukoi 8.30 baru kami gerak balik dan jumpa dengan semua geng2 yang p kat R&R Gurun..
Depa semua makan kat situ...
Setengah jam kemudian baru gerak balik.

posing muka perasan mcm ni adalah satu kemstian kalo p mana2..
So lepas kami berhenti kat R&R Gurun , 
kami berhenti pulak kat R&R Tapah,
Masa tu ada la dalam pukoi 1 macam tu... 
Aku just makan Kotiau sup yang ada isi fishball dengan fishcake ja.
Konon2 xmau makan nasik la takut muntah...
Last2 jadi lapaq gila time petang tu.


Berenti dalam sejam jugak la kat Tapah.
Time makan lupa plak aku nak amek gambaq pasai
dok pulun makan kotiau sup sampai berpeloh..
Siap2 makan semua kami teruskan lagi perjalanan...
Bila dah masuk kawasan Selangoq,
jalan mula lah jem...
Tapi alhamdulillah la... dalam pukoi 4.00 pm tu kami pon sampai...


ni lah ruangan lobi My home Hotel ,
tempat kami menginap..
sayang terlupa pulak nak amek gambaq depan hotel ni..
Hotel ni kat area Kelana Jaya..


ha tu dia yang baju belang tu lah Ah Kong.. 
so lepas dh urus-urus kesemua nya, 
kami pon masuk ke dalam bilik kami ..
mula-mula masuk tu ok la,,

bilik ayaq ...



Tapi bila p kat bilik orang lain..
mak aiii, bilik kami kecik gila kot..
Bayang kan lah.. tepi katil cukup2 leh masuk badan ja..
depan katil plak cukup2 leh semayang ja,
Bilik orang lain siap ada ruang tamu lagi.
Memang tak puas hati...
tapi nak wat cemna kan,,, dok je lah,,,

The Annual Dinner 


ha tengok ni kalao tak caya .. besaq gila bilik depa,, 
huhuhu, Jeles2..
ni kakak Gunawaty dah pon siap. 
Comel sungguh baju dia kan kan...
Aku pon dh bersiap dh time niii.. :)


jengjengjeng,, macam mana ??
Merah menyala baju aku. hehehhee..
Ni la baju yang aku konon2 nak buat last2 mak aku yang buat,, 
Pukoi 5 semua kena berkumpul kat bawah dah.
Yang kesian gila geng bas Padang Limau sampai pukoi 4.50pm.
Fuh 10 minit nak siap kalao aku memang panik gila..
Bas depa sesat .. besa lah kan x brapa tau sangat jalan,,,


Lepas semua dah berkumpul kat lobi...
Dalam pukoi 5.30 cemtu kami pon bertolak la pi 
kat Subang .. :) 
Tapi sebab jalan memang jem gila .. pukoi 6.00 baru lah sampai kat sana ..


ni lah kali terakhir naik van ni sebelom di serah kan kat tuan dia balik...
so kena lah posing puas2 kan.. :)


semua orang heppy masa nii... 
yang tak tahan nya geng kami ja pakai vogue .
sebab kami pon xtau keadaan cam na..
ada yang cakap pasang khemah ja,
Ada pulak yang kata dalam dewan ada aircond...
sebelom pi kat tempat makan..
kami pi kat showroon dulu,,
Tokey kami juai umah plak lani..

Dalam banyak2 benda yang ni lah yang aku paling suke :)
sayang nya xdapat makan banyak,,
Tapi sempat jugak cilok masuk dalam beg ,, hehehee..

sempat snap pic dalam showroom nii.. 
Shirley ja yang tak dak.,

ni lah model rumah yang tokey kami juai .. :) 

So lepas dok bergedix dalam showroom dan 
makan2 makanan yang depa sediakan..
kami pon gerak pi kat tempat jamuan..


haaa,, ni dia la... jamuan nya buat khemah ja..
Punya lah pakat pakai baju lawa.
Patut la geng HQ tu pakai besa2 ja..
Sebab depa tau dah . 
Memang majlis ni tak formal.

lepas ambik limau, kami terus pi dok kat meja .. :)

hari dah mula gelap time nii, 
kembang semangkuk ja aku.
Tapi tetap maintain. hehhee

ni geng2 kerani yang keja kat Padang Limau dan Sintok Quarry

tengok tu ramai lagi yang tengah dok mai,,
muka tengah lapaq nii.. tapi makanan masih tak sampai semua nya..
untuk hari ni makanan muslim dan non muslim asing..
Jom tengok makanan kami,.

sotong goreng tepung bersalut dengan sos

ikan siakap masak gulai asam 

udang goreng dengan teloq jala2

daging masak hitam...


yang ni aku xpasti ikan atau ayam.. 

ada lagi dua jenis .. tomyam sayuq , kailan ikan masin dan buah 
Sebab rupa paras nya kurang cun so aku tak ambek pon gambaq , 
nampak macam sedap kan.. 
Tapi hakikat nya memang xsedap!
Pastu korang nak tau dak,,, lauk pauk yang kat atas tu semua harga dia rm400 lebih!
Gila katok kepala sungguh katering ni.
Kalao sedap tak pa jugak.. dah lah masa sampai kat meja kami
semua nya sejuk dah.
Aku makan setakat nak ec perut takut lapaq ja..
Memang semua orang pon agak keciwa..
aku makan kat Restoren DD thai
punya lah sedap gila tu pon baru ja rm200 semeja.
Apa yang aku n kawan-kawan harap kan utk dinner CNY tu tentulah Chinese food.
Tapi yang dapat makanan yang kat umah pon leh buat.
Very dissapointed!


but still aku masih lagi tersenyum .
Ada pak cik lain yang bawak kamera langsung tak ambil gambaq,
Sementara kami makan ada pulak cabutan bertuah..
Di mulai dengan hamper biasa pastu hadiah semakin mahal.
Antara hadiah cabutan bertuah untuk malam tu selain hamper barang2 makanan,
Samsung Galaxy Y, Samsung Galaxy Ace, Kamera Sony,
Galaxy Mini , Galaxy Tab 2 , Galaxy S3, I Phone 5, 
Wang tunai RM1000, RM2000 dan RM3000...
Satu pon tak dapat kat aku!
Memang nasib tak baik la... 
Aku memang tak pernah lucky pon...
Kebanyakan hadiah yang grand2 tu semua di sapu habes oleh geng2
warga asing... untung lah depa.
Aku bukan pa, kesian ja kat geng2 tua yang mai jauh2 semata2 ingat ada 
penghargaan sebab keja lama.. 
10 tahun lepas ada la dapat utk orang yang keja lama
sedikit habuan yang mampu membuat mereka tersenyum.
Last2 balik mcm tu ja..
Apa pon tak boleh, yang boleh tu penat ja lah..

Dalam pukoi 11 cemtu majlis pon habeh la,,
Kami pon terus cabut la,,
sampai ja kat hotel posing dulu,,
Sebelom buang baju ni kan,, :)

kat tangga pon jadi lah kan.. 
Sayang nya pasai terlampau geram sangat tak sempat nak amek gambaq 
kat depan sykt tu ..
Maybe tak da next time dh kot ,
Kalao ada pon 10 tahun akan dtg.
Tu pon kalao rezeki aku masih di sini.. agak2 time 
tu kalo ada pon mesti dah beranak pinak dh aku...
Malam tu bila dah sampai bilik, 
aku dgn kak nurul mula lah tak puas hati
dan geram sebab makan tak sedap.
Kami pon keluaq pi beli Mc D kat tempat yang aku senri pon xtau kat mana..
Makan tengah malam buta kot,
Tak kira dh kalo nak gemok ka kuruih ka. 
yang penting dapat lepas geram...
Rupa nya bukan aku dgn Kak Nurul ja..
semua pon tak sedap.
Geng2 laki pon semua pakat lapaq ..
semua pakat pi beli makan, 
Ada yang makan megi sampai 3 cup,
Pnya la lapaq .. Lepas makan MC D tu kami dok 
bergosip2 dan tidoq pukoi 4pagi..

Time to return 

2hb February pagi tu pulak kena kumpul kat bawah pukoi 8.00 pagi..
nasik lemak di sedia kan tapi tekak ni memang dah xleh nak masuk .
Maybe sebab pagi buta aku dh minum ayaq susu dutchlady,


Tepat pukoi 8.30 am bas pon bertolak balik.
Kami langsung pon tak singgah kat mana2..
Terus menuju bulat balik ke umah ja..


So time balik ni kami naik bas la,..
Wlaupon agak crowded tapi tetap selesa..
Dengan orang-orang site dok buat lawak,
Jdi xkering gusi langsung kami. :)
Alhamdulillah walaupon ada bangla, Myanmar dan Indon dalam bas ni,
Tak dak pulak bau yang kurang menyenang kan,
Kalao tidak bayang kan lah 8jam nak kena tahan bau hapak.
Leh muntah hijau aku..


Dalam bas ni orang perempuan ada 5 orang ja,
yang lain semua lelaki..
All multi racial, selain dari warga asing, ada orang cina , 
orang india dan jugak orang siam..


kami berenti minum pagi kat R&R Sungai Buloh. 
makan kotiau goren dgn hotdog balut teloq.
Sedap gila, at least teringat sampai lani..
tak macam makanan jamuan tu .
Bila ingat jadi geram.

Kesian kat kami kan,,, amek gambaq kat sini ja.
Jdi lah kan,, huhuhu..
Shima ni awat dok lena plak .. gambq ni dh la cun .. 


Semua ni dok tunggu masa nak naik balik atas bas,
Pakat lawan dok hembuih asap la sementara dok tunggu ni..


kami pulak macam besa la dok posing tak habeh

Shima dgn Anis



Time tengah hari pulak singgah makan kat Sungai Perak

Kak Nurul dengan shima..


Aku dengan Anis.

rehat2 bawah pokok lepas beli buah.. 

Liya dengan Mobarak Hossain.. 

Pak Cik Hamdan dgn Nasir

Orang2 kuat CNY.. :)

Gambaq kandid.. :)

Lepas Sg Perak berenti pulak kat Gurun, 
minum2 petang.. 
agak2 dalm pukoi 6 cemtu sampai la kat Sintok hantaq geng2 tu dulu,,
las skali baru la kami .. :)



Aku balik umah sampai dalam pukoi 7. 
Penat yang teramat sangat..
Mai keja pon tengah hari, 
aku keja halfday ja lah utk hari nii..
Nak cuti terus pon macam tak berbaloi pasai 8hb dah nak start cuti CNY..
Company trip ni walaopon makan tak sedap dan tak singgah kat mna2
yang best nya dapat mengerat kan hubungan antara kami
semua pekerja..
Mr Goh janji lepas cuti CNY ni dia nak belanja kami semua makan 
sedap ganti balik yang tak sedap tu..
YAy!!

Thanx for reading & enjoying the picture :)





































7 comments:

  1. nice dan nampak seronok...

    *awak...sorry...tapi boleh move kan cbox tu kat location lain x? such as side bar ker.. kadang2 susah nak baca sebab dia floating and covering entry awak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu... saya akan usaha kan.. lepas ja letak muka comel yg kat tepi tu terus jadi mcm nii... :) thanxx sebab baca... memang seronok + tak seronok...

      Delete
  2. hi, berminat x nk cuci mata beli blouse/peplum, pls click here http://ohamgi.blogspot.com/

    all RM35 include postage charges:)
    tq

    ReplyDelete
  3. yang gamba makanan tu mmg aaaa meleleh ayaq liur ni ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak ja mcm sedap tapi langsung x. semua org sgt2 dissapointed .. #_#

      Delete
  4. ang keja kat mana la ni lieya???

    ReplyDelete
    Replies
    1. wei hg! lama xjumpa noo.. hehehe. aku keja kat perlih ja.. kat pauh.. 4 thun dh.

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart