Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Sunday, 2 June 2013

TRIP TO HATYAI - PART 5 - KLONG HAE FLOATING MARKET, HATYAI SONGKLA

Assalamualaikum...
Anyeong haseyo beautiful people...
selamat berhujung minggu..
hari ni saya nak sambung lagi 
cerita trip saya ke Hatyai yg lalu.
kali ini kita ke Klong Hae floating market pula ye,,
Since saya ekot tourist guide saya pon xtau 
jalan nak pi kat sini,,
But still ada beberapa pic yang di capture 
semasa berada di sana.. ^_^



First thing yang di beli di sini
ialah air yang di isi di dlam buluh nii,
bila dah masuk ke dalam tekak .
memang sangat2 refreshing!
sebab keletihan gila-gila hari tu,,
air satu tu ppon xcukup..
ada banyak perisa yer..
oren, laici, lime, coconut dan lain2..
harga 20 bath.. 

Kesemua peniaga meniaga atas boat.
Pelbagai makanan yang mereka jual,
yang kebanyakan nya sangat lah menarik 
dan belom pernah di makan oleh aku..
harga pulak kebanyakan nya 20 bath..


Suasana floating pada ptg itu
yang telah di kerumi oleh org ramai.
masa ni kalo tak salah saya lah
pukul 5 kot,
dan kebanyakan tourist kat sini ada lah orang
melayu, cina dan india.. 
means Malaysian... ^_^

Makanan kat sini pulak sangat lah variety ..
dan makanan berasas kan makanan laut pon banyak..
so boleh rasa rambang mata juga masa mai sni..

ha time ni kiter tengah menjam selera 
bersama dengan kawan-kawan semua, 
tempat makan di sediakan di sepanjang tu.

Ini antara makanan menarik yang sempat
di snap sebelom kamera kehabisan bateri..


eh eh lockchin pon ada.. hehehe
tapi tak berani makan dah...
sebab was-was dengan status halal...
Selain peniaga yang mengguna sampan ni
ada jugak peniaga lain di bahagian atas...
yang kedai2 tu di perbuat dari buluh ..
lebih kurg macam pasar jugak.
tapi di sebab kan kamera pon dah mmpus .
so tak dapat la nak snap lebih.
maybe satu hari 
kalo mai sini lagiii pasti kiter akan tambah
gambaq2 dalam entry ni jugak...
Until then, have a nice day everyone
and thanxx soo much for stopping by!

12 comments:

  1. Waaaa...nmpk best! teringin pula nak pegi :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti pegi kalo x p memang sgt2 rugi.. ^_^

      Delete
  2. JM suka mkn otak-otak ikan..sedap sgt..panas2 lagi...abis sebungkus..tambah lagi sebungkus...best lah floating market nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. liya pon ada rasa yang kawan punyer hari tu memang sedap. dan sangat berbaloi utk harga 20 bath. tapi ada satu makanan yang tak leh lupa sampai ke skrg. tiram yang di goren dalam bancuhan telor. letak taugeh dan sos sekali pergghhhh,, sedappppp sgt. next time kalo pi lagii memang xkan lepas kan peluang utk makan lagii. ^_^

      Delete
  3. Assallammualaikum dear
    Salam perkenalan.. Memang best sangat floating market ni, makanan murah, sedap ulak tu! Makannnnnnnnnnnnnnnn je kijenya masa kat sini.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikum salam... thanxx singgah kat sini n salam perkenalan jugakk.. tu lah best sgt kat sini.. bila2 nak g lagiii nak cuba smua makanan :)

      Delete
  4. Alahai bestnya kak...bercolor2 makanan dia kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yela anis.... semua nya comel2 berwarna warni dan sedap.. kalo balik mesti terkenang smua makanan ni sbb unik sgt, :)

      Delete
  5. seronknya baca..hehe.. haritu blog kak Hanny abbdullah pun ada juga story pasal hatyai..hehe.. n air dalam buluh tu menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sgt bes! smpai hr ni pon still teringat dgn kesedapan makanan kat sini.. Nana kena plan one day pegi hatyai dgn family atau frenz. skali pegi mesti nak pegi lagiii.. ^_^

      Delete
  6. uniknya cara mereka berniaga guna sampan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kak,,, ^_^ memang unik sangat.. makanan dia pon unik .. akak kena mai gak sini bila2

      Delete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart