Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 4 November 2013

INSIDIOUS CHAPTER 2 REVIEW

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people.. ^_^
Uolls tahu kan Sabtu lepas ioulls pergi tengok wayang ceta Insidious Chapter 2.
Eh sejak bila aku ber ioulls uolls ni ?? Peliks....
Masa dok beratoq nak beli tiket wayang tu pon kebanyakan yang beratoq sekali
tu semua nya pakat-pakat nak tengok ceta "Thor" .
Well sebab dalam hati memang nak nak nak sangat nak tengok cerita hantu ni kan.
Takkan lah nak berubah pikiran pulak kan kan...
So nak beli tiket nak pilih tempat duduk tu senang lah sikit sebab tak ramai .
Tapi dalam tak ramai tu pon bila dah masuk panggung tu penuh jugak.
So walaupon dah ujung-ujung ceta ni tetap hot and kicking..


Okey i tempek seketol poster dia kasi u orang takut..
Alahai padahal orang lain semua dah tengok kan.. aku ja baru terkemut.
Tu pon ada hati nak buat orang takut! Eh . suka hati la kan kan..
Tapi memang takut gila cerita ni.. Lagi takut dari yang 1st.
Baru beberapa minit aku dah mula terpekik terlolong macam kena polong.
Dan yang lawak nya aku lah orang 1st yang menjerit sorang-sorang dalam panggung tu.
Kerlassss tak haku ???!! Suara jeritan aku berkumandang satu panggung!
Bangga nya mak masa tu uolls tau dak ??? Hahahahaa...
Padahal aku tergelak kat diri ku sendiri yang sangat lemah jantung itu.

Mak cik kat atas ni lah buat aku menjerit tak keruan..
Dengan muka dia macam tu suara dia lagi.
Dia lah punca segala-segala nya yang menyebab kan mak cik sorang lagi
tu menjadi gila dan mula nak masuk ke dalam badan orang lain tu.
Dia ni mak kepada hantu yang pakai baju hitam tu ha.
Sebenaq nya mak cik yang di sangka makcik tu rupanya pak cik.
Pendek kata dulu masa kecik dia kena dera dengan mak dia.
Mak dia nak anak perempuan so mak dia dress up dia jadi perempuan
dan hias bilik dia macam budak perempuan jugak.
So dengan perasaan yang tak berapa nak rela dia terpaksa lah ikut
sebab mak dia ni garang sangat-sangat , siap bagi penampaq lagi.
So sebab dia tak dapat jalani hidup dia dengan gembira masa kecik nya
thats why lah dia nak dapatkan Josh punya badan untuk dia jalani hidup dia macam budak lagi.
Pasal tu lah muka dia ada ja dalam photo Josh masa zaman kanak-kanak dulu..
Eh Josh ke nama laki tu aku lupa la main hentam ja hehe.. ^_6
Ok Betol nama dia memang Josh aku dah check .. hehehhee...


Yang ni aku memang gerun. 
Kau bayangkan kena selak satu persatu ni.. Oh no..
Masa depa dok wat sesi selak menyelak tu aku ni dalam hati memang 
tak keruan langsung... takut gila!!
Sampai ke tahap menggeletar aku tengok ceta ni nak habaq bagi kat hampa.
Tapi kan mengikut kefahaman aku la kan,
Si makcik yang posses tubuh Josh tu dia bunuh depa ni semua .
Dia punya signature ialah Black Dress Bride.
So time dia nak membunuh ni kan dia memang akan pakai baju
pengantin yang berwarna hitam sekali dengan veil.
Pastu bila dah mati pon dia jadi hantu yang pakai pakaian yang sama .
Hampa paham dak maksud aku neh...
Apa punya berterabur explaination aku neh ??
Last but not least presenting mak cik yang sebenaq nya adalah seorang pak cik...
Patut lah dia tinggi semacam ja kan bila berdiri.
Rupanya dia lelaki ... hahahahahaa... Ingat kan dia spesis hantu galah ..
Well well pak cik ni berjaya buat aku tidur tak lena.
Nasib baik aku pegi tengok kan kalo tak rugi setahun :)
Well sapa-sapa yang belom tengok boleh lah pegi tengok yerr..
Testing power jeritan sapa yang paling deras dalam pawagam.
Apa yang pasti Insidious Chapter 3 akan muncul di masa akan datang...
Kita pakat-pakat tunggu okey ^_^
Until then ,,,, bye for now...



15 comments:

  1. bestnye!! nak tengok nak tngok,wuhuhuu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi tengok cepat sebelom terlambat :)

      Delete
  2. serammnya.. memang takkan tengok lah cerita macam ni dan cerita lain yang sewaktu dengan ni,, hihi. adik lelaki Ros dah tengok, hari tu dia ad apost gmbar perempuan yang pakai baju hitam tu, dan tag Ros kat FB.. bukak je FB kat laptop terpampang la muka perempuan tu.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehheee.. memang takut gila pon ceta ni. sapa yg lemah jantung jangan dok tengok la ..

      Delete
  3. Salam...kata nak ke Chiang mai bulan 11. Dah pergi ke belum? Anyway, selamat melancong ke Chiang mai....Jangan lupa Chiang rai sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak jadi nak pi chiang mai, dh tukar trip ke bali plak hehe.. tapi bukan bulan 11 tapi bulan 1 sebelom raya cina ^_^

      Delete
  4. hana ada cerita insidious dekat dalam hardisk. tapi yang satu punya. tu pown tak tengok lg. sebab masa mula2 je bukak dah seram. so bila dah nak tengok sorang2 tak berani. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. yang 1 kurang takut yang ni memang takut gila gila gila

      Delete
    2. yeke? 1 pown hana tak tengok. dah berkurun ada dalam hardisk. ahha

      Delete
  5. Kita ni memang penaku cerita hantu..sure tak pergi punya..

    ReplyDelete
  6. belum sempat lg nk g tgk...xde geng la :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kesian sally.. kalo dekat dh ajak pegi sekali hehe .. boleh kita menjerit bersama-sama

      Delete
  7. Uishh,untungnya dapat tengok ! Baru tengok yang 1st...
    New Entri : Sakit Hati Dengan Jerawat

    ReplyDelete
  8. mak datin,,tgk gambar je dah seram,,besok kite nak pergi tgk at wayang,,doakan kite selamat,,haha lol

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart