Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Saturday, 23 November 2013

MY BEST FRIEND WEDDING - MALAM AKAD NIKAH NURUL

Assalamualaikum..
Anyeonghaseyo beautiful people...
Happy Saturday to all my loving friend ^_^ Dah malam baru nak ucap yer... Terok kan..
Hari ni busy sesangat so memang tak sempat nak bukak belog langsung pon...
Kerja pon aku tak pi hari ni sebab busy sesangat.... 
Aku bukan nya orang penting sangat di hari perkahwinan kawan aku tu..
Muncul pon time malam dia menikah ja tapi yang jadi kalut sangat tu sebab dia tempah 
bihun goreng suruh mak dan ayah aku masak untuk keluarga mertua dia... 
Ok tak mau melalut lagi , jom la kita layan gambaq-gambaq sekitar malam pernikahan 
Nurul dengan pasangan nya Adinan...

Masa aku sampai Nurul tengah dok bersiap.
Masa ni dia dok kalut cari inner sebab tudung halfmoon jarang..
Careless sungguh kawan aku ni kan . bukan nak beli seksiap.
Mujuw ada tudung instant yang berwarna krim.. kalo tak hancus dok tunjuk batang tengkok 
kat tok imam ... kihkihkih.

Dah siap bersiap kami pon bergambaq dua tiga das.. 
yang dok sebelah aku tu Wan ,  besh fren Nurul gak... 
Depa berkawan sejak form 6. Dia banyak tolong Nurul untuk menjayakan kenuri ni.
Aku ? cuma muncul di malam pernikahan nya saja kikiki...

Yang mak cik ni plak mak andam dia ...
Ni mak andam yang mekap kan Wan masa dia menikah dulu.
Pasal dia leh mai mekap kat umah , Nurul pon tempah kat dia .
Aku nanti nak mekap sendiri ja.. Susah takut bercanggah pendapat dengan mak andam...
so baik aku buat seniri ja hudoh comel pon kerja tangan seniri..
Tak payah nak salah kan sesapa ^_^

Kami beralih posisi pulak dok sebelah yang lebih comel....
Orang kat bawah dah pon penuh dok menanti pengantin pempuan yang sibok 
dok photoshot dengan kawan-kawan ^_^

Majlis akad nikah berlangsung pada jam  9 malam..
Dengan sekali lafaz , my besh frenz Nurul telah bergelar seorang isteri kepada Adinan..
Adinan ni orang negeri Sembilan.. Rembau most wanted yaww... 

Ha tengok tu dah tersenyum lebaq dah kawan aku neh...


Happy akhirnya dapat memiliki insan yang dia cintai.. ^_^

Sesi menyarung cincin... Tengok lah tok laki dia muko po ustak .. kikiki....



Pakat lawan dok senyum kambing pulak demo berdua ni kan... 


Mencium tangan suami buat pertama kali nya setelah bergelar isteri... ^_^
So sweet ... 

Senyuman gembira kedua mempelai.. ^_^




Posing dengan duit mas kawen pulak yerrr...


 Aku pon tak berapa ingat mas kawen dia berapa .. sapa rajin boleh kira...
dah la lupa nak rotate .. sorriii... 

Ha time kami plak nak bergambaq... amboi bulat sungguh dalam gambaq ni ^_^




Dulu Nurul besaq dari aku lani kami dah sama besaq .. kikiki


Kebetulan aku pakai peach sama dgn baju dia oren peach kan leh masuk... 

Amboi heppy nya kawan aku ni kan.. aku memang tak leh senyum nampak gigi macam dia.
Gigi aku tak comel.... ^_^

Amek gambaq pelamin dia tanpa manusia ... comel kan
Dia dapat pakej murah sekali dengan baju pengantin dan bilik tidoq ...
Rasa nya dalam 1.5 k ja kot sebab depa tu baru nak bukak bisnes.. ^_^


Ni hantaran dari pihak lelaki.


Letak muka budak perasan sekeping.. sebab dia lah aku tak sihat..
Pastu dua-dua dok sempot malam tu....
Menu malam tu kurma kambing dgn ayam masak merah ..
Tapi sebab pelahap sangat tak sempat nak snap pic....
Kami sampai umah dalam pukoi 11 cemtu... 
Nanti aku cerita sambungan hari kenuri dia pulaks okey ??
Bye ^_^

P.s : Perasaan saya pada malam itu , " Nak menikah jugak hukhukkkk " 
Tunggu nanti turn aku pulak yerrrr... bila tu ? wallahualam .. 


25 comments:

  1. seronoknya gi umah kawan kawin..mesti teringin juga kan tengok orang dah nikah hihi..selamat pengantin baru kawan lieya :)

    ReplyDelete
  2. majlis perkahwinan nanti akak jadi pengapit ke? hihihi. btw tahniah utk kawan akak. InsyaAllah ade rezeki, orang dtg minang akak pulak :D

    ReplyDelete
  3. tahniah buat kawan...semoga kekal hingga ke jannah..^^

    ReplyDelete
  4. kalau pegi kenduri kawin mesti terasa nak kawin jgk kan? nasib baik anne tak berpeluang lagi pegi kenduri kawin kawan2 anne.. hehehe.. kalau tak mesti dah meroyan nak kawin jgk.. haha

    ReplyDelete
  5. Tahniah dan slmt pngntin bru kpd kawan lieya :)

    ReplyDelete
  6. Selamat pengantin baru untuk member sis lieya, Semoga kekal hingga ke hujung pelamin.

    Nice pic sis :)

    ReplyDelete
  7. tahniah buat kawan akak..aya doakan akak pulak cepat2 kawan lepas ni.amin.. :)

    ReplyDelete
  8. tahniah untuk kawan lieya, cantik pelamin dia :)

    ReplyDelete
  9. alololooooo
    tgk gmba peluk2 tu rsa nk nages plak
    yela ..besties kot kan?
    happy for each other :)
    barakallah utk psngan
    doakan jodoh kami cepat pula ...hehe ..

    ReplyDelete
  10. tahniah ea utk kawan kak lieya. comel sangat. semoga bahagia till jannah :)

    ReplyDelete
  11. hehehe...selamat pengantin baru buat Nurul... :)

    ReplyDelete
  12. alalaa..so sweet..sukala tgok orang kawen..bila nk merasa ni.heheee

    ReplyDelete
  13. Tahniah nurul..& Lieya in advance ya...Moga bahagia till Jannah...

    ReplyDelete
  14. InshaAllah sampai la masa tu nanti ye Lieya...kak ina doakan awak akan bertemu pasangan hidup yang baik :)

    ReplyDelete
  15. congrats to kawan baik Lieya.. tunggu turn hampa plak noh hehehe

    ReplyDelete
  16. Somi die mmg nmpk cam ustaz hihi.
    tahniah dan selamat pengantin baru wat kawan akak :)

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum akak :)
    Wah,tahniah dan selamat pengantin baru buat mereka :) semoga bahagia.InsyaAllah akak,kalau dah jodoh tak ke mana ,hehe...

    ReplyDelete
  18. tahniah untuk kawan akak..hehe...
    insyaallah nanti turn akak pulak,amin... :)

    ReplyDelete
  19. Tahniah kepada Nurul dan suami..maybe next year turn Lieya kan ahaksss ins sha Allah

    ReplyDelete
  20. Comel je Nurul! Wah. Vee pn nak kahwin :D Haha.. Akak nikah nanti jgn tak jemput Vee!

    ReplyDelete
  21. selamat pengantin baru kepada kak nurul.. kak lia bila pulak? hehe

    ReplyDelete
  22. semoga kawan akak berbahagia hingga akhir hayat dan selamanya..

    ReplyDelete
  23. Akak doakan cepat2 la jadi kenyataan 'perasaan' tu....:)

    ReplyDelete
  24. byknye mas kahwin dia.. fiza ucapkan selamat pengantin baru buat pasangan

    ReplyDelete
  25. selamat sudah jadi isteri orang.. semoga perkahwinan kawan lieya diberkati oleh Allah selalu dan kekal bahagia hingga ke syurga.. :D

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart