Kalau dah follow, jangan lupa tinggal jejak :)

Click Click

Monday, 11 November 2013

MY SUNDAY!

Assalamualaikum...
Anyeonghaseyo beautiful people...
Nak cerita pasal hari Ahad iaitu kelmarin .... ^_^
Ahad selalu nya memang hari yang agak menyeronokkan sebab cuti dan boleh jalan
Tu pon kalau ada duit la , Kalau tak dak memang terperap ja kat umah .
Aku pergi Bukit Kayu Hitam kelmarin atas urusan dengan dua orang adik
aku iaitu Siti dengan Zahirah.. 

Ni muka yang dah bersiap sedia nak pi berjalan..
Sebelom pi mana-mana kalo daj bersiap-siap memang wajib selca dulu...
Memang dah tabiat... Lepas siap urusan kat Bukit Kayu Hitam tu,
adik aku Zahirah tu ajak pi makan kata nya kat Changloon.
So aku pon ikut la dia punya direction siap masuk kot celah-celah taman konon nya short cut..
Last-last terbit kot highway balik yang merupakan jalan kami mai tadi.
Aku mula la naik angin , sebab jadi dua kali reja pulak..
Padahal tempat yang dia nak pi makan tu kat Sintok bukan nya Changloon.
Kalo belok kot Sintok tu kan tak payah nak susah-susah lalu merata..
Boleh dok pi buat pusingan 360 drjah plak semata nak pi tempat yang dekat.
Besaq saja tapi bab jalan FAILED.. Macam mana nak ambil lesen kereta .. grrr...

Akhirnya sampai gak kami kat kedai nii.
Nasib baik hati aku ni jenis cepat sejuk , kalo tidak memang aku dah patah
balik umah terus tak payah makan senang kan....hahahahhaaaa

Kedai ni nama dia Wan tom yam seafood.
Terletak kat belakang sebuah restoran nasik campur... 
Kalo mai dari Changloon kedai ni dok sebelah kanan jalan so kena lah buat u turn...




Ni la rupa buku menu kedai ni ...
Ada senarai harga dan ada jugak gambaq so memang senang la nak order..
Kalo tak tau rupa paras makanan tu boleh ja tengok gambaq.


Oh by the way ini restoren makanan siam tau....
Thats why la dia punya nama-nama makanan agak pelik sikit .
Kalo setakat paprik. pataya , phat phet tu memang dah biasa dengaq sangat dah.
Tapi kat sini macam-macam jenis makanan yang nama tak pernah dengaq pon...
Adik aku kata makan kat sini rasa macam makan kat Thailand betol-betol.

Ayaq kami dah pon sampai....
Aku order laici , Zahirah bandung dan Siti pulak teh o ais.

Tengok ayaq dah pon sampai tapi kami masih dok memilih makanan..
Tetiba ja jadi rambang mata macam nak pilih baju pulak kan.. 

Wajib posing muka sorang-sorang okay ? 

Liya dengan Siti... tengok belakang tu siap depa hias dengan tampi raga lagi .
Eh tampi ka nama benda tu.. ^_^
Tetiba straw dok kat mulut aku hahahahhaa.. 


Master mind yang tak berapa nak master..
Budak yang tak tau jalan ni la dia .... grrrrrrr... 

At last sampai gak makanan ... Ni nama dia Kotiau Chambo.
Dia macam kotiau sup jugak tapi dia punya sup adalah sup meatball.
So isi nya pon meatball jugak la... ala - ala bakso jugak ni.
Harga RM3.50 sahaja....

Yang ni kotiau Tomyam Special,
Segala merega ada bukan sampah ja tau ... Sedap...
Harga dia RM4.50 . Kalo kat Padang dah RM6.
Tu harga dulu . Lani rasa nya dah naik mendadak kot


Ni aku punya makanan ,, Nasik Goreng Phat Khe Phao..
Ha nama dia punya la panjang nooo.. Daun yang hijau-hijau tu daun pudina...
So memang lah sedap makanan kat sini .... Makanan macam ni
aku makan masa aku pi jalan-jalan kat Hatyai , Songkhla tempoh hari..
So betol lah kata adik aku memang rasa macam dok kat Thailand...
Harga makanan aku RM4.50 jugakk..Murah okay... 

Yang ni pulak kerabu mangga.... Dah telan separuh baru teringat nak ambil gambaq .
Sedap jugak ni.. Harga RM3. Portion kecik tapi okay lah kan.
Sebab harga affordable... Kalo dah hentam nasik pon
macam tak rasa bersalah sangat nak makan yang ni pulak.
Kalo kat Padang mcm ni dah RM6.. 

Ini pemandangan kat sebelah tepi kedai tu.. memang kawasan hutan..
Dah nama pon kawasan Sintok ni memang pon kawasan hutan..
Yang jadi maju sikit pon sebab ada UUM kat situ .. 
Kalo tidak memang lah hutan belantara hehee,,,,

Ok bye!! thanxx For Reading !



24 comments:

  1. cerita ahad lepas, zizie duk dalam bas 9 jam, pi melaka... huhuhu.... cuti dh habis :'(

    ReplyDelete
  2. Bestnya seafood...dah lama tak makan ikan bakar...

    ReplyDelete
  3. rindunya kat changloon.. fiza dulu pernah matrikulasi kat sana setahun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh fiza dulu matrik changloon yerr. Changloon skrg ni makin sesak.. Jarang guna highway changloon kalo nak g aloq staq sebab jem terok

      Delete
  4. nangeh tengok gambaq makanan hampa hehe.muroh nak mati hoiii kalau kat kolumpor mana nak dapat hrga mcm tu..

    akak pernah mkn pat pet masa pi langkawi dulu.. ikan pari masak pat pet.. minimum order 200gram.. phuii mahaiii!! hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. so silalah bawak laki dan anak2 mai sini bercuti hahahhaa.... murah gila kan kak ... langkawi tu memang ... mahai makanan dia ... makanan siam kan memang murah kalo pi siam lagi lah depa juai murah apa2 pon ^_^

      Delete
  5. comeynya tuan blog posing sorang2..murahnya makanan kat situ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yala kan kak sura murah sangat-sangat makan kat sini nanti bila2 mai kot utara jangan lupa singgah makan kat sini. tak tau jalan roger sama liya sure boleh jadi tour guide hehehee

      Delete
  6. Replies
    1. AAH btol tu asha , kelmarin tu jalan-jalan cari makan ja

      Delete
  7. Nasi Goreng Phat Khe Phao, hehe uniknya nama. Bestnya dapat jalan-jalan. Dah lama tak ronda-ronda Malaysia. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah nama dia unik sangat that y la akak try hehe,,, tapi memang sedappp lahhh ..

      Delete
  8. Assalamualaikum,
    Wah sedapnya,kerabu mangga,rasa macam mengidam pulak >.<
    New Entri: Bila Tertinggi Orang Cakap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah memang sedap . dengan ikan bilis dan kacang nya tuuu pergghhh!

      Delete
  9. Kalau Rm4.50 tu kira murah la akak kalau pi Padang tak makanlah di situ regenya mencekik darah sanggup keluaq sikit dari Padang cari kedai2 lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye lah kak jun skrg ni memang makin mencekik harga nya ,,, tak sanggup dah nak makan sana .. rugi dt ja

      Delete
  10. adeh,terasa pedasnya disitu..hehe...nana pun failed jugak bab jalan2 ni:) tapi bestle ngk menu tu siap tjuk gambar lg..senang nak tau rupanya cmna,ada apa,takyah susah2 tanya org kedai tu.....hihi...terliur ngk tomyam!

    ReplyDelete
  11. sedapnya semua menu tu..mampu telan air liur je la ni.

    ReplyDelete

Each Comment from u guys means a lot to me.. thanXX!!

Copyright© All Rights Reserved Lieya Von Jay's Heart